Nieuwsbrief 10 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 10 februari

Veelgestelde vragen over het coronavaccin bij kinderen van 5-11 jaar

Sommige ouders vinden het evident dat ze hun kind laten vaccineren tegen covid-19, anderen zijn er resoluut tegen, maar nog veel meer ouders twijfelen. In een gratis webinar beantwoorden kinderinfectioloog dr. Daan Van Brusselen en professor vaccinologie Pierre Van Damme de meest voorkomende vragen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Bultje op ooglid? Het verschil tussen een chalazion en hordeolum

Heb je een bultje op je ooglid? Dan gaat het waarschijnlijk om een zwelling door een verstopte talgklier (chalazion) of een verstopte zweetklier (hordeolum). Wat zijn de verschillen? Wat kan je eraan doen? En hoe kan je voorkomen dat het verergert?

Lees verder

Gezondheid.be

Constipatie: het belang van een gezond darmmicrobioom

De meesten van ons kennen de basisregels van een goede darmhygiëne: meer water drinken, vezels eten, lichaamsbeweging... Maar soms volstaat dit niet om van chronische constipatie af te komen. Door deze basisgewoonten aan te vullen met probiotica bijvoorbeeld, kan je je spijsvertering weer op gang brengen.

Lees verder

Gezondheid.be

Zijn eiwitrepen gezonde snacks?

Proteïnerepen ('proteine bars') zijn een makkelijke manier om eiwitten aan je dagelijkse dieet toe te voegen. Binnen het brede gamma van eiwitrepen is er echter veel variatie in kwaliteit. Dit moet je weten voordat je een keuze maakt.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom voelt de schil van sommige appels vettig aan?

Het vettig worden van de schil is een natuurlijk proces. Hoe en waarom ontstaat deze vettige laag en waarom vinden we dit bij de ene appel wel en bij de andere veel minder of niet?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/02/2022 , bijgewerkt op 14/02/2022
volgopfacebook

volgopinstagram