Nieuwsbrief 1 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 1 mei

Tips voor wie start met joggen

Duursporten zijn een aanrader als je jouw conditie op peil wilt houden of wat wilt afvallen. Joggen heeft als voordeel dat het gratis is en dat het altijd en overal kan beoefend worden. Om blessures te vermijden, zijn er wel enkele zaken waarmee je best rekening houdt.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Lelietje-van-dalen (meiklokje): pas op voor vergiftigingsgevaar

De traditie wil dat we op 1 mei een bosje meiklokjes aan iemand geven als geluksbrenger. Maar wist je dat het per ongeluk inslikken van lelietjes-van-dalen ernstige spijsverterings- en hartklachten kan veroorzaken? Voor welke symptomen moet je waakzaam zijn?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van glutenintolerantie of coeliakie?

Als iemand met coeliakie iets eet of drinkt dat met gluten is bereid, leidt dat tot beschadiging van de darmvlokken in de dunne darm. Bij sommigen geeft dat klachten, maar soms zijn die zodanig vaag dat de persoon in kwestie niet weet dat hij glutenintolerant is. 

Lees verder

Gezondheid.be

11 bijwerkingen van antidepressiva

Antidepressiva zijn medicijnen die worden gebruikt om depressie en andere stemmingsstoornissen te behandelen. Hoewel ze zeer effectief zijn, kunnen ze ook vervelende bijwerkingen veroorzaken, vooral in de eerste weken van de behandeling.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: spinaziesoep met citroen en tahin

Een frisse, zurige soep die vol lekkers zit. De royale scheut intense tahinsaus die vlak voor het serveren erin gaat, zorgt voor een extra smaakkick. Het recept komt uit het boek 'One Pan Perfect' - 'Vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk' van Donna Hay.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/05/2023 , bijgewerkt op 08/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram