Nieuwsbrief 1 december

Laatst bijgewerkt: december 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 1 december

8 mogelijke symptomen van een hartaanval bij vrouwen

Vrouwen hebben minder kans om hun eerste hartaanval te overleven dan mannen. Een mogelijke verklaring is het verschil in symptomen tussen de geslachten. Vrouwen hebben meer kans op een "stille" hartaanval of ongewone symptomen. Ook hebben vrouwen biologisch gezien bepaalde risicofactoren, zoals het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), die mannen niet hebben.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vitiligo: nieuwe behandeling laat witte vlekken verdwijnen

Vitiligo is een ziekte van het immuunsysteem die de pigmenten in de huid vernietigt waardoor witte vlekken verschijnen. De vlekken komen overal op het lichaam voor ofwel op één bepaald deel, zoals het gezicht. Vitiligo is niet te genezen, al is er nu wel hoopgevend nieuws.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast over slaap: hoe kan je je nachtrust verbeteren?

Goed slapen is belangrijk voor je gezondheid. Maar wat is dan precies een goede nachtrust, en hoe maak je komaf met slaapproblemen? Wetenschapper en universitair docent Merijn van de Laar kijkt vanuit de evolutie naar slaap. Dat leidt tot verrassende inzichten en praktische adviezen om je slaap te verbeteren.

Lees verder

Gezondheid.be

Mycoplasma genitalium: hardnekkige soa met kans op onvruchtbaarheid

Mycoplasma genitalium is een bacteriële seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die nog vrij onbekend is. In het slechtste geval kan de soa leiden tot onvruchtbaarheid. Volgens recent onderzoek zou ongeveer 4,5 procent van de volwassenen positief testen op mycoplasma genitalium.

Lees verder

Gezondheid.be

Koemelkallergie of lactose-intolerantie bij baby's: de verschillende symptomen

Wat zijn de symptomen van een koemelkallergie, en wanneer is er sprake van een lactose-intolerantie? Kraamverzorgster Stéphanie Pilyser zet de verschillen op een rij en heeft ook enkele praktische tips en weetjes.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/12/2022 , bijgewerkt op 09/12/2022
volgopfacebook

volgopinstagram