Nieuwsbrief 26 april

Laatst bijgewerkt: april 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 26 april

Hoe herken je hersenkanker en wat zijn risicofactoren?

Als hersencellen zich ongecontroleerd gaan delen en groeien, ontstaat er een tumor. Een goedaardige tumor dringt niet door in het omliggende weefsel en zaait niet uit. Als hij zich in een belangrijk hersendeel bevindt, kan hij wel gevaarlijk zijn. Bij een kwaadaardige tumor spreken we van hersenkanker.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wanneer is te snel klaarkomen een probleem?

Elke man kan wel eens te snel klaarkomen. Dat is een normaal fenomeen. Maar bij vroegtijdige zaadlozing (premature ejaculatie PE of ejaculatio praecox) komt een man vrijwel altijd te snel of zeer snel klaar. 

Lees verder

Gezondheid.be

BUDDY DEAL, stoppen met roken in mei met een buddy

ADVERTORIAL
Rokers én hun omgeving worden opgeroepen om de handen (figuurlijk!) in elkaar te slaan. Eén doel: blijf één maand lang tabaksvrij met de steun van een ‘buddy’.

Meer weten? Klik hier.

Gezondheid.be

Hoe kan je nagelriemen best verwijderen?

De nagelriem is een laagje doorzichtige huid aan de onderkant van je vinger of teen, ook gekend als het nagelbed. Dit laagje beschermt nieuwe nagels tegen bacteriën wanneer ze uit de nagelwortel groeien.

Lees verder

Gezondheid.be

Ben jij verslaafd aan je telefoon? (Doe de test!)

We zitten tegenwoordig aan onze telefoon gelijmd. Zombiescrollend gaan we door onze instagramtijdlijn. Hoe erg is dat? Mariek Vanden Abeele (Universiteit van Tilburg) test hoe ernstig jouw telefoonverslaving is.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/04/2022 , bijgewerkt op 29/04/2022
volgopfacebook

volgopinstagram