Gezondheid.be-do 2 maart: Lynch-syndroom of Erfelijke niet-polyposis dikkedarmkanker | Migraine | De Apenjaren | Test je kennis over glaucoom

nieuwsbrief

Nog meer actueel nieuws op gezondheid.be

Nieuw dossier: Lynch-syndroom of Erfelijke niet-polyposis dikkedarmkanker (HNPCC)

123m-colon-anatom-01-17.jpg
Het Lynch-syndroom of Erfelijke niet-polyposis dikkedarmkanker (heriditair non-polyposis colorectaal carcinoom, HNPCC) is een erfelijke aandoening waarbij onder meer de kans op verschillende kankers, zoals dikkedarmkanker en maagkanker en bij vrouwen op baarmoeder- en eierstokkanker, sterk verhoogd is.

Lynch-syndroom

Over de ontwikkeling van jongeren - De Apenjaren ?

123-tiener-jongen-puber-eenz-170_04.jpg
De puberteit is een moeilijke leeftijd!? Dat horen we in de media, op scholen, en uit de mond van sommige ouders of andere volwassenen. Ook op het internet wordt de puberteit, die de eerste jaren van de adolescentie omvat, vaak aangeduid als ‘de apenjaren’.

De Apenjaren ?

Migraine

De oorsprong van deze mysterieuze aandoening is nog steeds niet achterhaald. Migraine kan echter goed behandeld worden, al vraagt het vaak wat zoekwerk.

Migraine

Wat denk je?

kindje-huh-fun-.jpg
Speel ons minikwisje!.... wat denk je?

'UV-straling tijdens het skiën geeft onomkeerbare oogschade.'

Is dit zo?

Test je kennis over glaucoom

123-man-oog-oz-glauc-cataract-170-02.jpg
Tussen de 90 en de 100.000 mensen hebben in België te kampen met glaucoom. Glaucoom is een verzamelnaam voor een aantal oogaandoeningen waarbij de druk in de oogbol verhoogt.

De glaucoomtest


Laatst bijgewerkt: september 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram