Nieuwsbrief 1 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 1 augustus

Tips om reis- of bewegingsziekte te voorkomen

Reisziekte of bewegingsziekte (kinetose) is een verzamelnaam voor symptomen zoals misselijkheid, duizeligheid, zweten, hoofdpijn en overgeven. Het kan optreden in de auto, op een boot, soms in een vliegtuig en zelfs op dieren (bijv. paarden, kamelen…).
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen bedwantsen?

De bedwants of wandluis (Cimex lectularius) is een klein vleugelloos insect van zo’n 5 mm groot, met een breed ovalen, afgeplat lichaam. Bedwantsen zijn roodbruin van kleur. Hoe weet je of je met bedwantsen te maken hebt, en hoe kan je ze best bestrijden? Alle info op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Welke muggenwerende middelen werken en welke niet?

Met de zomerse temperaturen verschijnen helaas ook de muggen. Behalve vervelend zoemen, kunnen muggen knoerten van jeukende beten achterlaten op je lichaam. Liever kwijt dan rijk dus, maar hoe houd je die vervelende insecten op een veilige afstand?

Lees verder

Gezondheid.be

(Slag)aderverkalking of artherosclerose: symptomen en behandeling

Slagaderverkalking of artherosclerose betekent dat de slagaders harder en nauwer worden, waardoor de functie van het vaatstelsel zal verminderen. Het is de belangrijkste oorzaak voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

Lees verder

Gezondheid.be

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

Deze ovenschotel is supersimpel en de smaakcombinatie is heerlijk! Ideaal voor als je vooraf alles wilt klaarmaken. Vlak voor het serveren moet je enkel nog je schotel in de oven schuiven.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/08/2022 , bijgewerkt op 10/08/2022
volgopfacebook

volgopinstagram