Nieuwsbrief 30 juni

Laatst bijgewerkt: juli 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 30 juni

Wat zijn de vroege symptomen van diabetes?

De meeste vroege symptomen van diabetes zijn het gevolg van een bloedglucosegehalte dat hoger is dan normaal. De waarschuwingssignalen kunnen zo mild zijn dat je ze niet opmerkt, vooral zo bij diabetes type 2. Bij type 1 treden de symptomen meestal snel op en zijn ze ook veel ernstiger.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Rugpijn: wat kan je doen tegen scoliose?

De wervelzuil maakt bij scoliosepatiënten een kromming naar opzij in de vorm van de letter S of C. De pijn kan op verschillende plaatsen optreden: de nek, schouders, rug en onderrug. Wat kan je doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wachten op de eerste menstruatie

Bij de meeste meisjes komt de eerste menstruatie tussen hun elfde en zestiende. Het tijdstip waarop bij meisjes de eerste menstruatie optreedt, wordt de menarche genoemd.

Lees verder

Gezondheid.be

Tips voor een veilige en gezonde BBQ

Van zodra de zon schijnt worden barbecuesets bovengehaald. Mannen knopen ludieke schorten voor en wapenen zich met reuzenvorken en gevaarlijk grote messen, maar vooraleer aan de slag te gaan is het nuttig de volgende tips even door te nemen.

Lees verder

Gezondheid.be

Is intermittent fasting goed voor je?

Veel mensen doen aan intermittent fasting om op gewicht te blijven of om af te vallen, maar vasten is niet alleen maar goed voor je gewicht. Neurowetenschapper Jip Gudden legt uit dat zo'n voedingspatroon ook hersenziekten zoals Alzheimer, MS en Parkinson zou kunnen tegengaan.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/06/2022 , bijgewerkt op 06/07/2022
volgopfacebook

volgopinstagram