Nieuwsbrief 24 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 24 juni

Zijn luchtdrogers in het toilet beter dan (papieren) handdoeken?

Iedereen is intussen overtuigd van de noodzaak om na toiletbezoek de handen goed te wassen met water en zeep, maar het is minstens even belangrijk om je handen nadien goed te drogen. Kies je dan best voor een luchtdroger of een papieren handdoekje?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe weet je of je een tekort hebt aan vitamine D?

In België komt een tekort aan vitamine D heel vaak voor. We worden namelijk niet genoeg blootgesteld aan zonlicht en ook voeding verrijkt men niet systematisch. Het gevolg is dat zeven op de tien Belgen een tekort heeft aan vitamine D, en dat brengt bepaalde risico’s met zich mee.

Lees verder

Gezondheid.be

ASS: epilepsiemedicijn kan belangrijkste symptomen autisme verlichten

Tot op heden bestaat er geen medicijn specifiek voor autisme, maar een studie van Franse onderzoekers toont aan dat bromide-ionen, die gebruikt worden om epilepsie te behandelen, ook symptomen van autismespectrumstoornissen (ASS) kunnen aanpakken.

Lees verder

Gezondheid.be

Borstkanker: nieuwe biomarker om behandeling te personaliseren

Een grote hoeveelheid vet rond de borst kan leiden tot een opeenhoping van ontstekingscellen in het borstvet. Wanneer deze macrofagen zich ophopen, vormen zij een ring rond de tumoren. Een onderzoeksteam heeft nu die kroonvormige structuren onderzocht, met opmerkelijke resultaten.

Lees verder

Gezondheid.be

Terminale of palliatieve sedatie: richtlijn en het verschil met euthanasie

Palliatieve, terminale of gecontroleerde sedatie is het in diepe slaap brengen van een (terminale) patiënt. Het doel is het verlichten van het lijden. Het verlagen van het bewustzijn is een middel om dat te bereiken. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan, en wat is het verschil met euthanasie?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/06/2022 , bijgewerkt op 30/06/2022
volgopfacebook

volgopinstagram