Nieuwsbrief 23 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 23 juni

Hoeveel calorieën zitten er in alcohol?

De meeste mensen weten wel dat alcohol niet goed is voor de lijn, maar velen onderschatten hoeveel calorieën een glas bier of wijn effectief bevat. We maakten een overzicht.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom wordt de ene meer geprikt door muggen dan de andere?

Sta jij 's morgens op met een pak muggenbeten, terwijl de persoon met wie je de avond of nacht hebt gespendeerd precies gespaard bleef? Herkenbaar. Maar hoe komt het dat de ene persoon opvallend meer wordt gestoken door muggen dan een andere? Vanwaar komt die voorkeur?

Lees verder

Gezondheid.be

Checklist: Zo kan je je baby ergonomisch dragen

Ergonomisch dragen betekent dat het draagsysteem de natuurlijke houding van het kindje én van de drager respecteert en ondersteunt. Dat bevordert een goede ontwikkeling van het lichaam van je baby of peuter en zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je rug, heup of bekken. Waarop moet je letten?

Lees verder

Gezondheid.be

Nefrotisch syndroom: gezwollen voeten en enkels door te veel eiwitten in de urine

Het nefrotisch syndroom is een zeldzame nieraandoening die ervoor zorgt dat het lichaam te veel eiwitten afscheidt in de urine. Daardoor krijgen patiënten zwellingen, vooral in voeten en enkels. De aandoening verhoogt ook het risico op andere gezondheidsproblemen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe maak je bananen-framboos-ijs?

Bij warme temperaturen smaakt een ijsje nog zoveel beter. Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf snel een fruitijsje te maken? In dit filmpje zie je hoe het moet. Je hebt zelfs geen ijsmachine nodig.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/06/2022 , bijgewerkt op 30/06/2022
volgopfacebook

volgopinstagram