Nieuwsbrief 21 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 21 juni

Houdbaarheid: hoelang blijft zonnecrème goed?

Beschermen flesjes en sprays van vorige zomer onze huid nog voldoende? In principe kunnen zonnecrèmes langer meegaan dan een jaar na opening, al zijn daar voorwaarden aan verbonden. Onderzoek suggereert alvast enkele gevaren van ‘verjaarde’ crèmes.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe gezond zijn kersen?

De zomer staat synoniem voor winkelrekken met roodgekleurde fruitsoorten. Een van die fruitsoorten is de kers, zoet of zuur, en koploper onder de vruchten met een antioxiderende werking. Welke soorten zijn er, en wat doen ze dan precies voor onze gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Blijf baas over je blaas

ADVERTORIAL
Kijk jij net zoals ons uit naar het reisseizoen deze zomer? Wij gidsen je in dit artikel alvast op weg naar een zorgeloze reis met enkele nuttige tips & tricks voor compleet urinair comfort op reis.

Bekijk de tips

Gezondheid.be

Orgaantransplantatie: nieuwe methode laat toe om organen langer te bewaren

Een 62-jarige man heeft een levertransplantatie gekregen nadat het orgaan drie dagen buiten het lichaam werd bewaard, zonder invriezen. Het orgaan lag opgeborgen in een normothermische perfusiemachine. Een methode die mogelijks een oplossing biedt voor het tekort aan organen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wereldprimeur: Canada keurt experimentele behandeling ALS goed

Daarmee steekt Canada de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en zijn onafhankelijke adviescommissie voorbij, die vinden dat er momenteel nog te weinig bewijs is dat de therapie werkt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/06/2022 , bijgewerkt op 24/06/2022
volgopfacebook

volgopinstagram