Berberine, de nieuwe superfood om je cholesterol te beheersen!

Laatst bijgewerkt: maart 2022
ad_berberine01.png

nieuws

Volgens baanbrekend onderzoek is ‘berberine of boomkurkuma’ een heel natuurlijk product dat op doeltreffende wijze de cholesterol helpt te beheersen.  Vandaag is berberine bijzonder goed gedocumenteerd in wetenschappelijke studies. Recent bewijs toont zelfs aan dat berberine een dubbele werking heeft op de cholesterol maar ook op de suikerspiegel. Wil je weten waarom berberine een nieuwe generatie en innovatie is voor je cholesterol en suikerspiegel, lees dan snel verder!

Wat is berberine?

ad_berberine02.jpg
Berberine is een zeer zuiver extract van de Berberis aristata, een inheemse plant van de Himalaya en Nepal. Door zijn sterke gele kleur wordt berberine ook “boomkurkuma” genoemd. Vooral in de Aziatische landen heeft berberine een eeuwenoude heilzame traditie. 
Door recente studies behoort berberine vandaag tot de nieuwe generatie om de cholesterol te beheersen1.
Maar er is meer ! Berberine is een krachtige, natuurlijke substantie die ook de suikerspiegel beheerst1 en deze dubbele werking is altijd mooi meegenomen !

Het wetenschappelijk bewijs: een duidelijke daling van de cholesterol !

ad_berberine03.png
“Berberine heeft de eigenschap om de slechte LDL-cholesterol duidelijk te laten dalen en de goede HDL-cholesterol te doen stijgen.2-4 Het cholesterolverlagend effect is zonder twijfel de best bestudeerde toepassing van berberine.”

Dit werd onlangs nog bevestigd in een grootschalige meta-analyse van 16 klinische studies bij in totaal 2147 mannen en vrouwen.2 Bij dagelijks gebruik van 500 mg berberine kon een betrouwbare daling van 20% van de slechte cholesterol bekomen worden.3,4

Berberine is ook prima voor de suikerspiegel !

Ook tonen verschillende studies aan dat berberine de bloedsuikerspiegel laat dalen op een natuurlijke en veilige wijze6.
Bijkomend voordeel is dat berberine tegelijkertijd ook de triglyceriden en het cholesterolgehalte significant doet dalen6
Het toevoegen van ‘chroom’ is een interessante piste omdat chroom bijdraagt tot het behoud van een normale bloedsuikerspiegel.

Kies vooral een hoog gedoseerde berberine !

Van berberine met een hoge en krachtige dosering bestaan intussen heel wat klinische studies die de werkzaamheid onderbouwen(2-6). De meest gebruikte dosering is 500 mg berberine, wat op zich een zeer hoge dosis is. 
Kies een innovatief en uiterst zorgvuldig geselecteerde berberine van een beproefde kwaliteit. Dit is een zeer hoog geconcentreerde berberine van minimaal 97% Berberine HCl. 
Ook de combinatie met rode rijst en andere oligo-elementen zorgt voor een complete formule.

Conclusie

Wil je je cholesterol en suikerspiegel beheersen en zo gezond mogelijk leven ?
Dat kan op een natuurlijke manier dankzij de dubbele werking van hoog gedoseerde berberine van 500 mg.  Kies voor een berberine van een beproefde kwaliteit, zo kan je berberine met vertrouwen gebruiken op lange termijn.

Tijdelijk meer dan 30% korting én gratis levering

Voor het beheersen van uw cholesterol en/ of uw suikerspiegel, loopt er momenteel een actie waarbij je Redichol® Forte NG eens kunt uitproberen met wel 30 % korting en meer

Altijd de laagste prijs garantie, 25€95 voor 60 tabletten, 1/dag en geen verzendkosten!

Bovendien: meer kopen, minder betalen met korting tot -40 % !!

Ontdek ook hoog gedoseerd olijfextract, de basis voor het behoud van een gezonde bloeddruk, met selenium en zink voor uw weerstand, een absolute aanrader ! Bovendien kun je deze nu in combipack verkrijgen met berberine, ook te koop in de apotheek en bestel hier met de laagste prijs-garantie:

ad_berberine07.jpg
  • Tensimed Q10+ NG, bijzonder hoog gedoseerd olijfbladextract van 560 mg met 100 mg Q10 en vooral selenium en zink.
    Bovendien ondersteunen selenium en zink de normale werking van het immuunsysteem of weerstand, zeker in deze periode.
  • Combipack van Redichol Forte NG + Tensimed Q10+ NG, de combinatie van de nieuwe superfood berberine* met hoog gedoseerd olijfbladextract** + zink en selenium*** dat u een extra krachtige en nog meer complete ondersteuning biedt als ALL-IN-ONE formule voor het behoud van een gezonde cholesterol*, suikerspiegel* en bloeddruk** + weerstand***!
    Waar vindt u een nog completere oplossing, nu nog voordeliger in combipack ?

Bekijk ook de andere producten van Nutrimed, 1ste keuze voedingssupplementen:
uitstekende kwaliteit en hoge dosering aan de laagste prijs ook te koop in de apotheek.
Vooral Curcumed Bio PQ en CurcumExtra Forte PQ zijn de topproducten en bewijzen dat Nutrimed dé specialist is in kurkuma !

Bronnen
1. Berberine (Berberis aristata) helpt op een natuurlijke wijze de cholesterol te beheersen, is goed voor het triglyceridegehalte en het behoud van een normale bloedsuikerspiegel
2. Jianqing J, Jongen L, Qian L, Hao X. Phytomed 2018; 50:25-34.
3. Cicero AFG, Colletti A. Expert Opin Drug Saf 2018; 17(3):303-313.
4. Poli A, Barbagallo CM, Cicero AF et al. Pharmacy Res 2018; 134:51-60.
5. Yin J, Xing H, Ye J. Metab 2008; 57(5):712-7.
6. Cao C, Su M. Exp Ther Med 2019; 17:3009-14. ad_berberine09.png


bron: ingezonden mededeling: Nutrimed


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram