Zoekresultaten voor zwangerschap (986 artikels)

Hoeveel mag u bijkomen tijdens uw zwangerschap?

Hoeveel mag u bijkomen tijdens uw zwangerschap? 6/03/2019 - Hoeveel u mag bijkomen tijdens de zwangerschap moet individueel bepaald worden, en is onder meer afhankelijk van uw gewicht voor de zwangerschap. Elke vrouw is uniek, net als iedere zwangerschap.

Zwangerschap en infectieziekten

1/11/2000 - Gedurende de zwangerschap kunnen bij de zwangeren bepaalde infectieuse aandoeningen optreden, welke op een of andere manier schade aan de zwangerschap kunnen berokkenen. De aard van de schade is afhankelijk van het soort infectie en voornamelijk ook van de duur van de zwangerschap.

14 weken zwanger

14 weken zwanger 17/03/2019 - Je begint nu aan het tweede trimester van je zwangerschap. Voor veel vrouwen is dit de leukste en aangenaamste periode van hun zwangerschap. Meestal zijn de vervelende zwangerschapskwaaltjes voorbij of sterk verminderd en kan je volop genieten van je zwangerschap.

Grotere voeten na zwangerschap

Grotere voeten na zwangerschap 4/04/2013 - Dat uw schoenen na een zwangerschap niet meer passen is normaal: door een zwangerschap worden uw voeten namelijk groter en breder.

Roken tijdens zwangerschap verhoogt kans op overgewicht en verhoogd cholesterol

13/08/2011 - Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap roken hebben een grotere kans op overgewicht dan kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap niet roken.

Risico’s van een te lange (overdragen) zwangerschap (serotoniteit)

Risico’s van een te lange (overdragen) zwangerschap (serotoniteit) 25/12/2014 - Een gemiddelde zwangerschap duurt veertig weken, gerekend vanaf de eerste dag van uw laatste menstruatie. Als u bevalt tussen 37 en 42 weken zwangerschap is dat op tijd (à terme). Als u 42 voltooide weken (294 dagen) of langer zwanger bent, bent u over tijd (postterme zwangerschap of serotiniteit).

Mogelijk verband tussen foliumzuur tijdens zwangerschap en astma

27/04/2011 - Vrouwen die zwanger willen worden wordt aangeraden om voor de zwangerschap en tijdens de eerste maanden van de zwangerschap extra foliumzuur te slikken om aangeboren afwijkingen zoals ene open ruggetje te voorkomen

Bijna één zwangere op drie is te zwaar

24/08/2013 - Uit onderzoek aan het UZ Leuven blijkt dat obesitas voor, tijdens en na de zwangerschap een belangrijk en toenemend gezondheidsprobleem is.

Hoeveel moet je bewegen tijdens de zwangerschap?

Hoeveel moet je bewegen tijdens de zwangerschap? 28/04/2023 - Bewegen is gezond. Ja, ook tijdens de zwangerschap. Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven heeft een aantal richtlijnen opgesteld, en die geven je een duidelijk idee van hoeveel je precies moet bewegen tijdens de zwangerschap.

Alcohol schadelijk op elk moment van de zwangerschap

21/01/2017 - Een pintje of een wijntje tijdens de zwangerschap is nooit verstandig. Zelfs één glas kan al schadelijk zijn, en dit op elk moment van de zwangerschap. Alcohol tijdens de zwangerschap vergroot de kans op een miskraam, vroeggeboorte en een kind met een laag geboortegewicht.

Chemotherapie en radiotherapie niet schadelijk tijdens zwangerschap

28/10/2014 - Zwangere vrouwen kunnen tijdens hun zwangerschap behandeld worden tegen kanker zonder negatieve gevolgen voor hun baby als de behandeling start na het eerste trimester van de zwangerschap.

Obesitas tijdens en na zwangerschap belangrijk gezondheidsprobleem

11/06/2013 - Bijna één vrouw op de drie in Vlaanderen kampt bij de aanvang van zwangerschap met overgewicht. In 10,7 procent van de gevallen is er zelfs sprake van zwaarlijvigheid (obesitas).

Met deze coretraining na de zwangerschap voel je je snel terug krachtig

Met deze coretraining na de zwangerschap voel je je snel terug krachtig 15/08/2018 - Een goede coretraining na de zwangerschap is onmisbaar om je lichaam klaar te maken om opnieuw dezelfde dingen te doen als voor de zwangerschap

Geen melatonine tijdens zwangerschap

Geen melatonine tijdens zwangerschap 12/01/2016 - Slaapproblemen komen vaak voor tijdens de zwangerschap. Vaak kunnen slaap– en leefstijladviezen al voor verbetering zorgen. Er is helaas geen enkel slaapmiddel dat kan worden aanbevolen voor langdurig gebruik tijdens de zwangerschap.

hCG: Welke waarden wijzen op een (gezonde) zwangerschap?

hCG: Welke waarden wijzen op een (gezonde) zwangerschap? 11/10/2022 - hCG staat voor het zwangerschapshormoon humaan choriongonadotrofine, maar vanaf wanneer is hCG aanwezig in je urine en in je bloed? En welke waarden wijzen erop dat de zwangerschap goed evolueert?

Mola-zwangerschap

Mola-zwangerschap 2/11/2016 - Een mola-zwangerschap kan gezien worden als een bijzondere vorm van een niet goed aangelegde zwangerschap. Wanneer er bij of kort na de bevruchting iets misgaat kan het gebeuren dat alleen de placenta doorgroeit.

UZ Leuven lanceert website over levensstijl tijdens de zwangerschap

25/09/2009 - Ongeveer een vierde van de vrouwen die zich aanbiedt op de prenatale raadpleging kampt met overgewicht en/of obesitas. Deze gewichtsproblemen hebben duidelijke gezondheidsgevolgen op lange termijn, zoals diabetes, verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten en sommige kankers.

Voorkom infecties tijdens zwangerschap

3/07/2009 - Infecties tijdens de zwangerschap kunnen nare gevolgen hebben voor moeders en hun ongeboren kinderen. Eenvoudige leefregels helpen om infecties te voorkomen.

Mag je sushi eten tijdens de zwangerschap?

Mag je sushi eten tijdens de zwangerschap? 3/01/2023 - Sushi is gezond en rijk aan verschillende voedingsstoffen, maar er bestaan sushicombinaties met rauwe vis... en de gevolgen van een listeria-infectie tijdens de zwangerschap kunnen zeer ernstig zijn voor de foetus. Is sushi dan wel veilig tijdens tijdens de zwangerschap?

Richtlijnen voor borstkanker tijdens zwangerschap

14/11/2010 - Een internationaal panel van experts heeft richtlijnen opgesteld over diagnose en behandeling van borstkanker tijdens de zwangerschap

Bloeddruk tijdens zwangerschap voorspelt aderverkalking

24/08/2007 - Vrouwen met een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap lopen een groter risico op verkalking van de kransslagaderen later in het leven.

Meer kans op tweeling bij gebruik foliumzuur

8/09/2005 - Vrouwen met zwangerschapswens worden aangeraden om in de periode net voor de zwangerschap en tijdens de eerste maanden van de zwangerschap een supplement van foliumzuur te nemen.

Gedragsproblemen door paracetamol tijdens zwangerschap?

Gedragsproblemen door paracetamol tijdens zwangerschap? 21/09/2016 - Kinderen wiens moeder tijdens de zwangerschap paracetamol slikte, hebben vaker gedragsproblemen zoals hyperactiviteit. Dat schrijven wetenschappers van de Universiteit van Bristol in JAMA Pediatrics. Tijdens het derde trimester van een zwangerschap zou het risico van paracetamol het grootst zijn.

Symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap 22/12/2023 - Bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap nestelt een bevrucht eitje zich op een andere plaats dan in de baarmoeder. De aandoening kan levensbedreigend zijn. Een vroege diagnose en snelle beëindiging van de zwangerschap is dus cruciaal.

Constipatie tijdens de zwangerschap

Constipatie tijdens de zwangerschap 4/05/2020 - Een vervelend en vaak voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is constipatie of verstopping. Ook vrouwen die er voor de zwangerschap geen last van hadden, krijgen ermee te maken. Wat is de oorzaak en wat kan je eraan doen?

Gezondheid bij begin zwangerschap is essentieel

3/03/2010 - De eerste weken van de zwangerschap lijken cruciaal voor de rest van het leven van een ongeboren kind. Aanstaande moeders zouden daarom al vóór de zwangerschap hun levensgewoonten moeten aanpassen.

Gezond zwanger dankzij foliumzuur én gezond leven

Gezond zwanger dankzij foliumzuur én gezond leven 19/03/2015 - De eerste 8 weken van de zwangerschap zijn cruciaal. Vrouwen hebben de beste garantie op een gezonde zwangerschap als ze hun levensstijl al vóór de zwangerschap aanpassen.

Goede fysieke conditie tijdens zwangerschap helpt baby

8/02/2001 - Een goede fysieke conditie tijdens de zwangerschap komt de baby ten goede. Volgens een Amerikaans onderzoek (American Journal of Obstetrics and Gynecology dec. 2000) zijn de kinderen van vrouwen die in het begin van hun zwangerschap starte

Tandzorg tijdens zwangerschap verdient meer aandacht

Tandzorg tijdens zwangerschap verdient meer aandacht 4/12/2018 - Goede mondhygiëne tijdens de zwangerschap is belangrijk. Er bestaat namelijk een verband tussen tandvleesontstekingen en een zwangerschap van minder dan 37 weken (prematuriteit) en een laag geboortegewicht van de baby.

Probiotica verminderen mogelijk kans op pre-eclampsie tijdens zwangerschap

Probiotica verminderen mogelijk kans op pre-eclampsie tijdens zwangerschap 27/02/2018 - Vrouwen die tijdens de zwangerschap probiotica nemen, hebben mogelijk een kleinere kans op pre-eclampsie en op een vroeggeboorte. Dat blijkt uit een Noorse studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift BMJ Open.

volgopfacebook

volgopinstagram