Zoekresultaten voor zwangerschap (823 artikels)

Over zwangerschap: Complete gids voor jonge ouders

23/02/2004 -

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap 23/03/2002 - Wanneer het bevruchte eitje zich op een andere plaats innestelt dan in de baarmoeder, spreken we van buitenbaarmoederlijke, ectopische of tubaire zwangerschap.

Hoeveel mag u bijkomen tijdens uw zwangerschap?

Hoeveel mag u bijkomen tijdens uw zwangerschap? 6/03/2019 - Hoeveel u mag bijkomen tijdens de zwangerschap moet individueel bepaald worden, en is onder meer afhankelijk van uw gewicht voor de zwangerschap. Elke vrouw is uniek, net als iedere zwangerschap.

Met deze coretraining na de zwangerschap voel je je snel terug krachtig

Met deze coretraining na de zwangerschap voel je je snel terug krachtig 15/08/2018 - Een goede coretraining na de zwangerschap is onmisbaar om je lichaam klaar te maken om opnieuw dezelfde dingen te doen als voor de zwangerschap

Mola-zwangerschap

Mola-zwangerschap 2/11/2016 - Een mola-zwangerschap kan gezien worden als een bijzondere vorm van een niet goed aangelegde zwangerschap. Wanneer er bij of kort na de bevruchting iets misgaat kan het gebeuren dat alleen de placenta doorgroeit.

Roken verhoogt risico op ademhalingsproblemen bij prematuren

17/04/2004 - Te vroeg geboren baby's van moeders die tijdens de zwangerschap rookten...

Ziekte gedurende de zwangerschap

Ziekte gedurende de zwangerschap 2/01/2002 - In geval “ziekte” ingeroepen wordt gedurende de zwangerschap zal het ziekenfonds de ziekte-uitkering verstrekken tot 7 weken voor de bevallingsdatum.

Stoppen met roken tijdens zwangerschap: wat helpt?

Stoppen met roken tijdens zwangerschap: wat helpt? 19/01/2018 - Roken tijdens de zwangerschap kan zeer kwalijke gevolgen hebben, zowel voor moeder als kind.

Chemotherapie tijdens zwangerschap niet schadelijk voor foetus

3/01/2010 - Kinderen die tijdens de zwangerschap blootgesteld worden aan chemotherapie, hebben geen hogere kans op aangeboren afwijkingen. Dat blijkt uit onderzoek aan de KU Leuven.

Welke kaas mag ik tijdens mijn zwangerschap eten?

Welke kaas mag ik tijdens mijn zwangerschap eten? 30/05/2006 - Harde kaas en kaas die is gemaakt uit gepasteuriseerde melk kan tijdens de zwangerschap zonder problemen worden gegeten.

Seks tijdens de zwangerschap

11/02/2006 - Recent onderzoek bevestigt de vroegere bevindingen uit 1966 van Masters en Johnson niet dat er een midtrimester stijging is van de seksuele activiteit tijdens de zwangerschap.

Zwangerschap en sport

28/09/2005 - Wanneer de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden is er geen reden om tijdens de zwangerschap fysiek inactief te worden. Integendeel...

Geen uitstel kankerbehandeling tijdens zwangerschap

Geen uitstel kankerbehandeling tijdens zwangerschap 28/10/2015 - Een kankerbehandeling tijdens de zwangerschap heeft geen nadelige gevolgen voor het kind. Een kankerbehandeling kan onmiddellijk gestart worden, en het is zeker niet nodig om de zwangerschap voortijdig te beëindigen uit schrik voor nadelige effecten op het kind.

Zwangerschap en veneuze trombose

Zwangerschap en veneuze trombose 12/08/2010 - Zwangerschap geeft een geringe verhoging van het risico op veneuze trombo-embolie (diep veneuze trombolie en/of longembolie). Als een vrouw voor de zwangerschap al antistollingsmiddelen gebruikt, dan moet daar in ieder geval mee worden doorgegaan.

Borstkanker tijdens de zwangerschap

14/06/2006 - Borstkanker tijdens de zwangerschap komt voor bij ongeveer 1 tot 3 vrouwen op 10.000. Anders gezegd wordt 1 tot 2% van alle borstkankers vastgesteld bij zwangere of zogende vrouwen.

Bijna één zwangere op drie is te zwaar

Bijna één zwangere op drie is te zwaar 24/08/2013 - Uit onderzoek aan het UZ Leuven blijkt dat obesitas voor, tijdens en na de zwangerschap een belangrijk en toenemend gezondheidsprobleem is.

Obesitas tijdens en na zwangerschap belangrijk gezondheidsprobleem

11/06/2013 - Bijna één vrouw op de drie in Vlaanderen kampt bij de aanvang van zwangerschap met overgewicht. In 10,7 procent van de gevallen is er zelfs sprake van zwaarlijvigheid (obesitas).

Alcohol schadelijk op elk moment van de zwangerschap

Alcohol schadelijk op elk moment van de zwangerschap 21/01/2017 - Een pintje of een wijntje tijdens de zwangerschap is nooit verstandig. Zelfs één glas kan al schadelijk zijn, en dit op elk moment van de zwangerschap. Alcohol tijdens de zwangerschap vergroot de kans op een miskraam, vroeggeboorte en een kind met een laag geboortegewicht.

Richtlijnen voor borstkanker tijdens zwangerschap

14/11/2010 - Een internationaal panel van experts heeft richtlijnen opgesteld over diagnose en behandeling van borstkanker tijdens de zwangerschap

Meer kans op tweeling bij gebruik foliumzuur

8/09/2005 - Vrouwen met zwangerschapswens worden aangeraden om in de periode net voor de zwangerschap en tijdens de eerste maanden van de zwangerschap een supplement van foliumzuur te nemen.

Geen melatonine tijdens zwangerschap

Geen melatonine tijdens zwangerschap 12/01/2016 - Slaapproblemen komen vaak voor tijdens de zwangerschap. Vaak kunnen slaap– en leefstijladviezen al voor verbetering zorgen. Er is helaas geen enkel slaapmiddel dat kan worden aanbevolen voor langdurig gebruik tijdens de zwangerschap.

Mogelijk verband tussen foliumzuur tijdens zwangerschap en astma

27/04/2011 - Vrouwen die zwanger willen worden wordt aangeraden om voor de zwangerschap en tijdens de eerste maanden van de zwangerschap extra foliumzuur te slikken om aangeboren afwijkingen zoals ene open ruggetje te voorkomen

Roken tijdens zwangerschap verhoogt kans op overgewicht en verhoogd cholesterol

13/08/2011 - Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap roken hebben een grotere kans op overgewicht dan kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap niet roken.

Constipatie tijdens de zwangerschap

Constipatie tijdens de zwangerschap 4/05/2020 - Een vervelend en vaak voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is constipatie of verstopping. Ook vrouwen die er voor de zwangerschap geen last van hadden, krijgen ermee te maken. Wat is de oorzaak en wat kan je eraan doen?

Gedragsproblemen door paracetamol tijdens zwangerschap?

Gedragsproblemen door paracetamol tijdens zwangerschap? 21/09/2016 - Kinderen wiens moeder tijdens de zwangerschap paracetamol slikte, hebben vaker gedragsproblemen zoals hyperactiviteit. Dat schrijven wetenschappers van de Universiteit van Bristol in JAMA Pediatrics. Tijdens het derde trimester van een zwangerschap zou het risico van paracetamol het grootst zijn.

Groeibeperking van de baby tijdens de zwangerschap (IUGR)

Groeibeperking van de baby tijdens de zwangerschap (IUGR) 9/10/2014 - Groeibeperking of –vertraging van de baby tijdens de zwangerschap (foetale groeivertraging, FGV, of intra-uteriene groeiretardatie, IUGR) wil zeggen dat uw baby te klein is voor de duur van de zwangerschap.

Geen nicotine-vervangende middelen tijdens zwangerschap

17/05/2006 - Volgens een onderzoek in Denemarken is het af te raden om tijdens de zwangerschap nicotine-vervangende produkten te gebruiken om te stoppen met roken.

Antidepressiemiddel paroxetine niet gebruiken tijdens zwangerschap

31/03/2006 - Het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen heeft beslist dat het antidepressivum paroxetine (merknaam Seroxat®) niet mag gebruikt worden tijdens het eerste trimester van de zwangerschap.

Is ondergewicht een probleem bij zwangerschap?

Is ondergewicht een probleem bij zwangerschap? 4/12/2018 - Dat overgewicht een probleem kan zijn tijdens een zwangerschap, is bekend. Dat ook ondergewicht een probleem kan zijn, is minder gekend.

Suikerinname tijdens zwangerschap heeft invloed op ontwikkelen allergie

Suikerinname tijdens zwangerschap heeft invloed op ontwikkelen allergie 18/08/2017 - Vrouwen die tijdens hun zwangerschap veel suikerhoudende producten eten, vergroten daarmee de kans dat hun kind een allergie ontwikkelt.

volgopfacebook

volgopinstagram