Zoekresultaten voor vis (340 artikels)
2/01/2011 -
7/09/2015 - Vis past in een gezonde keuken Zowel magere als vette vissoorten passen in een gezonde keuken en bieden voor elk wat wils. Magere vis past perfect in lijnvriendelijke menu's, maar ook vette vis biedt gezonde voordelen.
20/02/2008 - Vis staat nog altijd te weinig op het menu. Volkomen onterecht, want vis past uitstekend in een gezonde voeding. Bovendien is vis gemakkelijk te bereiden en in vele variëteiten verkrijgbaar!
27/12/2006 -
25/08/2023 - Vis is lekker en gezond, maar tegelijk vrij gevoelig voor bederf. Hoe kan je zien of vis vers is? Als hij aan een aantal criteria voldoet, zit je safe.
16/03/2007 -
12/03/2002 - Zwangere vrouwen die tijdens de zwangerschap geregeld vis eten hebben minder kans op een vroeggeboorte dan vrouwen die geen of nauwelijks vis eten.
20/09/2001 - Op culinair vlak zijn er met vis mogelijkheden zat. Er is niet alleen het ruime visaanbod maar ook de vele bereidingsmogelijkheden en het feit dat vis bij zoveel verschillende eetsituaties past:
2/01/2011 -
27/12/2012 - Wie wekelijks twee tot vier keer vette vis eet heeft iets minder kans op een hartaanval of een beroerte dan mensen die één keer of minder vis eten.
31/03/2016 - Tijdens de zwangerschap eet u bepaalde soorten vis beter niet of niet te veel. Ze kunnen namelijk besmet zijn met bacteriën of soms te hoge concentraties schadelijke stoffen, zoals kwik of dioxines, bevatten.
27/05/2014 - Hoeveel keer per week eet je best vis? De actieve voedingsdriehoek raadt aan één à twee keer per week, waarvan minstens één keer vette vis. Eén van de belangrijkste redenen is de aanwezigheid van omega-3 vetzuren.
27/04/2021 - Vette vis is bijzonder rijk aan omega-3, een vetzuur dat goed is voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder het cardiovasculaire systeem. Nieuw onderzoek bevestigt deze voordelen en bepaalt hoeveel vis je het beste eet.
30/03/2021 - Vis is supergezond als je kijkt welke voedingsstoffen hij bevat. Het water waarin hij zwemt, is helaas niet de ideale habitat omdat het ‘gecontamineerd’ is met nanopartikels en zware metalen. Wat is de impact van die vervuiling op de voedselketen?
3/05/2009 - Mannen die wekelijks minstens één keer zalm of een andere vette vis eten die veel omega-3 vetzuren bevat, hebben tot 60% minder risico op een agressieve prostaatkanker dan mannen die nooit vis eten.
30/01/2003 - Vis is gezond en dat geldt ook voor vette vissoorten zoals zalm, haring, tonijn en sardienen. Twee porties vette vis per week kan de sterfte aan hart- en vaatziekten met 20 tot 30 procent verminderen.
11/09/2013 - Het is gezonder om het meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuur DHA binnen te krijgen door consumptie van vis, dan uit een voedingssupplement.
30/03/2016 - Soms verschijnen in de pers alarmerende berichten over de aanwezigheid van schadelijke producten in vis, zoals kwik, PCB's en dioxines, die gevaarlijk zouden kunnen zijn voor uw baby. Die risico's zijn echter zo klein, dat ze niet opwegen tegen de vele gezondheidsvoordelen van vis en zeevruchten.
4/10/2015 - Nieuw onderzoek bevestigt dat mensen die veel vis eten, en dan vooral vette vis, minder kans hebben op een depressie. Het onderzoek verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Epidemiology and Community Health.
10/01/2012 - Veel vis en visvetzuren eten, kan het risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten halveren.
16/06/2001 - Mannen die regelmatig vette wissoorten zoals zalm en makreel eten, hebben minder kans op prostaatkanker in vergelijking met mannen die geen vette vis eten, volgens een Zweedse studie.
14/01/2003 - Oudere mensen die op zijn minst een keer per week vis eten, lopen minder kans op dementie en de ziekte van Alzheimer. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Bordeaux in een studie die verscheen in het British Medical Journal (25 december 2002).
9/10/2015 - Nederlandse oncologen raden vette vis af in de dagen rond chemotherapie met cisplatine. Een omega-3 vetzuur uit die vis zou de werking ervan verminderen. Hetzelfde team raadde al eerder visoliesupplementen af om dezelfde reden.
8/09/2004 - De Hoge Gezondheidsraad (HGR), het hoogste adviesorgaan van de federale regering inzake gezondheid, heeft zopas een advies uitgebracht over de effecten van vis op de gezondheid van volwassenen en kinderen.
31/10/2008 - Kinderen die tijdens de eerste negen levensmaanden vis eten, hebben een kwart minder kans op eczeem dan kinderen die geen vis aten, zeggen Zweedse wetenschappers.
25/09/2007 - Wie regelmatig alcohol drinkt, doet er het best aan om ook geregeld vis te eten.
6/02/2012 - Jonge vrouwen kunnen hun risico op hart- en vaatziekten verlagen door vette vis (zoals zalm, makreel, haring) te eten die rijk is aan omega-3 vetzuren.
20/04/2008 - Een dieet rijk aan vis en levertraan zou mogelijk de kans op astma en allergische aandoeningen verminderen, zo blijkt uit een groot Scandinavisch onderzoek
10/05/2010 - Het regelmatig eten van vette vis heeft bij ouderen geen effect op het functioneren van het geheugen, de concentratie of het welbevinden.
3/01/2008 -