Zoekresultaten voor vis (348 artikels)

Hoe bewaart u het best vis?

2/01/2011 -

Meer vis in de keuken: tips

Meer vis in de keuken: tips 7/09/2015 - Vis past in een gezonde keuken Zowel magere als vette vissoorten passen in een gezonde keuken en bieden voor elk wat wils. Magere vis past perfect in lijnvriendelijke menu's, maar ook vette vis biedt gezonde voordelen.

Vis, verbazend veelzijdig

Vis, verbazend veelzijdig 20/02/2008 - Vis staat nog altijd te weinig op het menu. Volkomen onterecht, want vis past uitstekend in een gezonde voeding. Bovendien is vis gemakkelijk te bereiden en in vele variëteiten verkrijgbaar!

Tips bij vis bewaren

27/12/2006 -

Wat zijn de kenmerken van verse vis?

Wat zijn de kenmerken van verse vis? 2/05/2019 - Vis is lekker en gezond, maar tegelijk vrij gevoelig voor bederf. Hoe kan je zien of vis vers is? Als hij aan een aantal criteria voldoet, zit je safe.

Vanaf wanneer mag mijn baby vis eten?

16/03/2007 -

Visconsumptie en vroeggeboorte

12/03/2002 - Zwangere vrouwen die tijdens de zwangerschap geregeld vis eten hebben minder kans op een vroeggeboorte dan vrouwen die geen of nauwelijks vis eten.

Zo gezond als een visje

Zo gezond als een visje 20/09/2001 - Op culinair vlak zijn er met vis mogelijkheden zat. Er is niet alleen het ruime visaanbod maar ook de vele bereidingsmogelijkheden en het feit dat vis bij zoveel verschillende eetsituaties past:

Gezonde visbereidingen

2/01/2011 -

Vette vis helpt een beetje tegen hartaanval en beroerte

27/12/2012 - Wie wekelijks twee tot vier keer vette vis eet heeft iets minder kans op een hartaanval of een beroerte dan mensen die één keer of minder vis eten.

Welke vis eet u beter niet tijdens de zwangerschap?

Welke vis eet u beter niet tijdens de zwangerschap? 31/03/2016 - Tijdens de zwangerschap eet u bepaalde soorten vis beter niet of niet te veel. Ze kunnen namelijk besmet zijn met bacteriën of soms te hoge concentraties schadelijke stoffen, zoals kwik of dioxines, bevatten.

Is vis eten (on)gezond?

27/05/2014 - Hoeveel keer per week eet je best vis? De actieve voedingsdriehoek raadt aan één à twee keer per week, waarvan minstens één keer vette vis. Eén van de belangrijkste redenen is de aanwezigheid van omega-3 vetzuren.

Hoeveel vis moet je eten om hart- en vaatziekten te voorkomen?

Hoeveel vis moet je eten om hart- en vaatziekten te voorkomen? 27/04/2021 - Vette vis is bijzonder rijk aan omega-3, een vetzuur dat goed is voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder het cardiovasculaire systeem. Nieuw onderzoek bevestigt deze voordelen en bepaalt hoeveel vis je het beste eet.

Hoeveel vis mag je eten?

Hoeveel vis mag je eten? 30/03/2021 - Vis is supergezond als je kijkt welke voedingsstoffen hij bevat. Het water waarin hij zwemt, is helaas niet de ideale habitat omdat het ‘gecontamineerd’ is met nanopartikels en zware metalen. Wat is de impact van die vervuiling op de voedselketen?

Vette vis vermindert risico op agressieve prostaatkanker

3/05/2009 - Mannen die wekelijks minstens één keer zalm of een andere vette vis eten die veel omega-3 vetzuren bevat, hebben tot 60% minder risico op een agressieve prostaatkanker dan mannen die nooit vis eten.

Ook vette vis is gezond.

30/01/2003 - Vis is gezond en dat geldt ook voor vette vissoorten zoals zalm, haring, tonijn en sardienen. Twee porties vette vis per week kan de sterfte aan hart- en vaatziekten met 20 tot 30 procent verminderen.

Vette vis vermindert risico op hart- en Vaatziekten bij jonge vrouwen

Vette vis vermindert risico op hart- en Vaatziekten bij jonge vrouwen 6/02/2012 - Jonge vrouwen kunnen hun risico op hart- en vaatziekten verlagen door vette vis (zoals zalm, makreel, haring) te eten die rijk is aan omega-3 vetzuren.

Waarom vis gezonder is dan visoliepil

Waarom vis gezonder is dan visoliepil 11/09/2013 - Het is gezonder om het meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuur DHA binnen te krijgen door consumptie van vis, dan uit een voedingssupplement.

Mag u tijdens uw zwangerschap vis eten?

30/03/2016 - Soms verschijnen in de pers alarmerende berichten over de aanwezigheid van schadelijke producten in vis, zoals kwik, PCB's en dioxines, die gevaarlijk zouden kunnen zijn voor uw baby. Die risico's zijn echter zo klein, dat ze niet opwegen tegen de vele gezondheidsvoordelen van vis en zeevruchten.

Wie veel vis eet heeft minder kans op depressie

4/10/2015 - Nieuw onderzoek bevestigt dat mensen die veel vis eten, en dan vooral vette vis, minder kans hebben op een depressie. Het onderzoek verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Epidemiology and Community Health.

Een keer per week vis halveert kans op hart- en vaatziekten

10/01/2012 - Veel vis en visvetzuren eten, kan het risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten halveren.

Vis vermindert kans op dementie

14/01/2003 - Oudere mensen die op zijn minst een keer per week vis eten, lopen minder kans op dementie en de ziekte van Alzheimer. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Bordeaux in een studie die verscheen in het British Medical Journal (25 december 2002).

Vette vis vermindert risico op prostaatkanker en op diabetes

16/06/2001 - Mannen die regelmatig vette wissoorten zoals zalm en makreel eten, hebben minder kans op prostaatkanker in vergelijking met mannen die geen vette vis eten, volgens een Zweedse studie.

Waarom beter geen vette vis tijdens chemotherapie?

Waarom beter geen vette vis tijdens chemotherapie? 9/10/2015 - Nederlandse oncologen raden vette vis af in de dagen rond chemotherapie met cisplatine. Een omega-3 vetzuur uit die vis zou de werking ervan verminderen. Hetzelfde team raadde al eerder visoliesupplementen af om dezelfde reden.

Aanbevelingen voor vis: eet meer vis

Aanbevelingen voor vis: eet meer vis 8/09/2004 - De Hoge Gezondheidsraad (HGR), het hoogste adviesorgaan van de federale regering inzake gezondheid, heeft zopas een advies uitgebracht over de effecten van vis op de gezondheid van volwassenen en kinderen.

Vis eten en vogels houden vermindert de kans op eczeem bij jonge kinderen?

31/10/2008 - Kinderen die tijdens de eerste negen levensmaanden vis eten, hebben een kwart minder kans op eczeem dan kinderen die geen vis aten, zeggen Zweedse wetenschappers.

Wie veel drinkt moet meer vis eten

25/09/2007 - Wie regelmatig alcohol drinkt, doet er het best aan om ook geregeld vis te eten.

Minder astma bij kinderen die vis eten

20/04/2008 - Een dieet rijk aan vis en levertraan zou mogelijk de kans op astma en allergische aandoeningen verminderen, zo blijkt uit een groot Scandinavisch onderzoek

Vette vis verbetert geheugen niet

10/05/2010 - Het regelmatig eten van vette vis heeft bij ouderen geen effect op het functioneren van het geheugen, de concentratie of het welbevinden.

Jong en oud: voorzichtig met rauwe vis

3/01/2008 -

Rubrieken

vis

volgopfacebook

volgopinstagram