Zoekresultaten voor tinnitus (26 artikels)

Wat zijn de oorzaken van tinnitus (oorsuizen) en hoe kan je het behandelen?

Wat zijn de oorzaken van tinnitus (oorsuizen) en hoe kan je het behandelen? 18/02/2022 - Tinnitus is de medische term voor oorsuizen. Een patiënt met tinnitus hoort geluiden die zijn omgeving niet hoort. Die geluiden komen van binnenuit en kunnen verschillende vormen aannemen: ruisen, fluiten, rinkelen of suizen. Het geluid kan hard of zacht zijn, en scherp of dof van toon.

Nieuwe effectieve behandeling tegen oorsuizen

25/06/2012 - Een groep onderzoekers uit Maastricht, Leuven, Bristol en Cambridge heeft de effectiviteit aangetoond van een nieuwe behandeling tegen tinnitus (oorsuizen).

Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid

2/02/2014 - Uit een studie aan het UZA in Antwerpen blijkt dat een cochleaire implantatie (CI) helpt bij de behandeling van tinnitus door eenzijdige doofheid (doofheid aan slechts één oor).

Driekwart van tieners heeft tijdelijke oorsuizingen (tinnitus )

Driekwart van tieners heeft tijdelijke oorsuizingen (tinnitus ) 4/12/2013 - Bijna één op de vijf Vlaamse middelbare scholieren (18,3%) heeft af te rekenen met permanente tinnitus. Symptomen van tijdelijk oorsuizen worden zelfs door driekwart van de jongeren tussen 14 en 18 jaar regelmatig ervaren.

Beschadigt golf het gehoor?

15/02/2009 - De nieuwste golfclubs uit titanium produceren zeer sterke geluiden die het gehoor van de golfer kunnen beschadigen en tinnitus (oorsuizingen) kunnen veroorzaken.

Waarom oordoppen belangrijk zijn

Waarom oordoppen belangrijk zijn 26/01/2018 - Tinnitus, of een tuut in je oren, is een nijpend probleem waar dagelijks meer en meer mensen slachtoffer van worden.

Tinnitus bestrijden door tong te prikkelen

Tinnitus bestrijden door tong te prikkelen 30/10/2020 - Nieuw onderzoek biedt hoop voor mensen met tinnitus, een aandoening waar momenteel nog geen doeltreffende behandeling voor bestaat. Een Iers bedrijf ontwierp een methode dat de symptomen doet afnemen door stimulatie van de hersenen, door middel van geluiden in een hoofdtelefoon en elektrische schokjes op de tong.

Wat moet je doen bij gehoorschade?

Wat moet je doen bij gehoorschade? 25/08/2020 - Denk je dat je gehoorschade hebt opgelopen? Zoek dan zo snel mogelijk hulp bij je huisarts of een neus-, keel- en oorarts.

Hoe weet je dat je gehoorschade hebt?

Hoe weet je dat je gehoorschade hebt? 20/08/2020 - Zowat vijftien procent van de jongvolwassenen heeft schade opgelopen aan het binnenoor door blootstelling aan lawaai in hun vrije tijd, zo blijkt uit onderzoek.

15% Vlaamse jongeren hebben oorletsel door lawaai

15% Vlaamse jongeren hebben oorletsel door lawaai 26/03/2017 - Vijftien procent van de jongvolwassenen heeft schade opgelopen aan het binnenoor door blootstelling aan lawaai in hun vrije tijd. Dat blijkt uit doctoraatsonderzoek aan de UGent.

Meer jongeren grijpen sneller naar oordopjes

30/06/2014 - 15 procent van de jongeren gebruikt gehoorbescherming op festivals. In 2011 beschermde slechts 3 procent van de jeugd zich tegen lawaai en luide muziek.

Hoe verwijder je een oorprop?

Hoe verwijder je een oorprop? 3/05/2022 - Een oorprop of een verstopt oor krijg je doordat oorsmeer zich opstapelt in de gehoorgang. Daardoor zal je minder goed horen, wat heel hinderlijk kan zijn. Een goede oorhygiëne kan je kans op een oorprop al verkleinen, maar soms zal een bezoek aan de dokter nodig zijn.

Hifi-gevaren

1/09/2000 - Mensen die vaak of gedurende lange tijd in een lawaaierige omgeving doorbrengen, lopen een risico op onherstelbare schade aan het gehoor.

Twijfels over uw gehoor? Test uw gehoor

24/09/2011 - Slecht horen is in België één van de meest voorkomende klachten. Naar schatting heeft meer dan 1 op de 10 Belgen een hoorprobleem.

Koptelefoons moeten begrensd worden

19/05/2009 - Langdurige blootstelling aan luide muziek kan gehoorproblemen veroorzaken. Adolescenten staan vanwege de populariteit van MP3-spelers veel vaker dan voorheen bloot aan te harde muziek.

Veroorzaakt het coronavirus ook tinnitus en gehoorverlies?

Veroorzaakt het coronavirus ook tinnitus en gehoorverlies? 1/04/2021 - Britse onderzoekers hebben aangetoond dat een aanzienlijk aantal coronapatiënten dergelijke gehoorproblemen heeft, maar het is nog onduidelijk of er een rechtstreeks verband bestaat. De wetenschappers zijn al bezig met een nieuwe studie om dat uit te klaren.

Gehoorschade voorkomen door lager volume mp3-spelers

10/07/2009 - Langdurige blootstelling aan luide muziek kan gehoorproblemen veroorzaken. Adolescenten staan vanwege de populariteit van mp3-spelers veel vaker dan voorheen bloot aan te harde muziek.

Signalen van gehoorverlies

9/04/2011 - Naar schatting heeft meer dan 1 op de 10 Belgen een gehoorprobleem. In België schat men het aantal matig tot ernstig gehoorgestoorden op 200 000 en licht gehoorgestoorden op 800 000.

Mindfulness: hype of wetenschap?

Mindfulness: hype of wetenschap? 7/05/2016 - Volgens sommigen is mindfulness een panacee, volgens anderen is het zweverig geneuzel. In de nieuwe editie van het magazine Durf Denken van UGent zet professor Rudi De Raedt (vakgroep Experimenteel-Klinische en Gezondheidspsychologie) de puntjes op de i.

Gehoorimplantaat voor dubbel zoveel mensen terugbetaald

Gehoorimplantaat voor dubbel zoveel mensen terugbetaald 27/12/2019 - Vandaag krijgen elk jaar 329 Belgen zo’n implantaat terugbetaald van de gezondheidszorgverzekering. Dankzij de nieuwe terugbetalingscriteria komen er daar straks naar schatting 362 bij.

Ga je naar een muziekfestival dan moet je pluggen

30/11/2010 - Pluggen staat voor oordopjes dragen bij het uitgaan naar een muziekfestival, discotheek of concert.

Oordoppen op maat moeten betaalbaar worden

Oordoppen op maat moeten betaalbaar worden 10/06/2019 - Bijna 20 procent van de Vlaamse jongeren hoort een constante pieptoon. 4 op 5 Vlaamse jongeren zegt al eens een tijdelijke tuut in de oren hebben gehad na een nachtje uit. Oordoppen op maat zijn daarom een must.

Kunnen windturbines gezondheidsklachten veroorzaken?

Kunnen windturbines gezondheidsklachten veroorzaken? 16/06/2020 - De Vlaamse windenergiesector wil de komende jaren minstens een miljard euro investeren in nieuwe windparken en het geleidelijk vervangen van windturbines die einde levensduur zijn. Maar wat als er een windturbine in jouw ‘achtertuin’ komt te staan?

Oordoppen verminderen kans op gehoorschade na festivalbezoek

Oordoppen verminderen kans op gehoorschade na festivalbezoek 6/11/2015 - Het risico op gehoorschade na een muziekfestival kan worden verminderd door het dragen van gehoorbescherming. Dat schrijven onderzoekers van het UMC Utrecht. Tijdelijk gehoorverlies komt ruim vijf keer zo vaak voor bij bezoekers die geen oordoppen droegen vergeleken met dragers van oordoppen.

Lawaai in je buurt verhoogt kans op dementie

Lawaai in je buurt verhoogt kans op dementie 9/11/2020 - Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die in een lawaaierige buurt wonen, een verhoogd risico lopen op cognitieve achteruitgang – die vaak uitmondt in dementie – en specifiek de ziekte van Alzheimer.

Tien gezondheidstips voor neus, keel en oor

Tien gezondheidstips voor neus, keel en oor 23/05/2018 - De Nederlandse vereniging van keel-neus-oor-artsen hebben op hun website tien schadelijke invloeden aangewezen die mensen in acht moeten nemen om het risico op aandoeningen van neus, keel en oor te verminderen.

volgopfacebook

volgopinstagram