Zoekresultaten voor tinnitus (21 artikels)

Waarom oordoppen belangrijk zijn

Waarom oordoppen belangrijk zijn 26/01/2018 - Tinnitus, of een tuut in je oren, is een nijpend probleem waar dagelijks meer en meer mensen slachtoffer van worden.

Driekwart van tieners heeft tijdelijke oorsuizingen (tinnitus )

Driekwart van tieners heeft tijdelijke oorsuizingen (tinnitus ) 4/12/2013 - Bijna één op de vijf Vlaamse middelbare scholieren (18,3%) heeft af te rekenen met permanente tinnitus. Symptomen van tijdelijk oorsuizen worden zelfs door driekwart van de jongeren tussen 14 en 18 jaar regelmatig ervaren.

Nieuwe effectieve behandeling tegen oorsuizen

Nieuwe effectieve behandeling tegen oorsuizen 25/06/2012 - Een groep onderzoekers uit Maastricht, Leuven, Bristol en Cambridge heeft de effectiviteit aangetoond van een nieuwe behandeling tegen tinnitus (oorsuizen).

Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid

Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid 2/02/2014 - Uit een studie aan het UZA in Antwerpen blijkt dat een cochleaire implantatie (CI) helpt bij de behandeling van tinnitus door eenzijdige doofheid (doofheid aan slechts één oor).

Beschadigt golf het gehoor?

15/02/2009 - De nieuwste golfclubs uit titanium produceren zeer sterke geluiden die het gehoor van de golfer kunnen beschadigen en tinnitus (oorsuizingen) kunnen veroorzaken.

15% Vlaamse jongeren hebben oorletsel door lawaai

15% Vlaamse jongeren hebben oorletsel door lawaai 26/03/2017 - Vijftien procent van de jongvolwassenen heeft schade opgelopen aan het binnenoor door blootstelling aan lawaai in hun vrije tijd. Dat blijkt uit doctoraatsonderzoek aan de UGent.

Hoe weet je dat je gehoorschade hebt?

Hoe weet je dat je gehoorschade hebt? 8/10/2019 - Zowat vijftien procent van de jongvolwassenen heeft schade opgelopen aan het binnenoor door blootstelling aan lawaai in hun vrije tijd, zo blijkt uit onderzoek.

Hifi-gevaren

1/09/2000 - Mensen die vaak of gedurende lange tijd in een lawaaierige omgeving doorbrengen, lopen een risico op onherstelbare schade aan het gehoor.

Meer jongeren grijpen sneller naar oordopjes

30/06/2014 - 15 procent van de jongeren gebruikt gehoorbescherming op festivals. In 2011 beschermde slechts 3 procent van de jeugd zich tegen lawaai en luide muziek.

Gehoorschade voorkomen door lager volume mp3-spelers

10/07/2009 - Langdurige blootstelling aan luide muziek kan gehoorproblemen veroorzaken. Adolescenten staan vanwege de populariteit van mp3-spelers veel vaker dan voorheen bloot aan te harde muziek.

Koptelefoons moeten begrensd worden

19/05/2009 - Langdurige blootstelling aan luide muziek kan gehoorproblemen veroorzaken. Adolescenten staan vanwege de populariteit van MP3-spelers veel vaker dan voorheen bloot aan te harde muziek.

Twijfels over uw gehoor? Test uw gehoor

Twijfels over uw gehoor? Test uw gehoor 24/09/2011 - Slecht horen is in België één van de meest voorkomende klachten. Naar schatting heeft meer dan 1 op de 10 Belgen een hoorprobleem.

Signalen van gehoorverlies

9/04/2011 - Naar schatting heeft meer dan 1 op de 10 Belgen een gehoorprobleem. In België schat men het aantal matig tot ernstig gehoorgestoorden op 200 000 en licht gehoorgestoorden op 800 000.

Mindfulness: hype of wetenschap?

Mindfulness: hype of wetenschap? 7/05/2016 - Volgens sommigen is mindfulness een panacee, volgens anderen is het zweverig geneuzel. In de nieuwe editie van het magazine Durf Denken van UGent zet professor Rudi De Raedt (vakgroep Experimenteel-Klinische en Gezondheidspsychologie) de puntjes op de i.

Gehoorimplantaat voor dubbel zoveel mensen terugbetaald

Gehoorimplantaat voor dubbel zoveel mensen terugbetaald 27/12/2019 - Vandaag krijgen elk jaar 329 Belgen zo’n implantaat terugbetaald van de gezondheidszorgverzekering. Dankzij de nieuwe terugbetalingscriteria komen er daar straks naar schatting 362 bij.

Oordoppen op maat moeten betaalbaar worden

Oordoppen op maat moeten betaalbaar worden 10/06/2019 - Bijna 20 procent van de Vlaamse jongeren hoort een constante pieptoon. 4 op 5 Vlaamse jongeren zegt al eens een tijdelijke tuut in de oren hebben gehad na een nachtje uit. Oordoppen op maat zijn daarom een must.

Wat moet u doen bij gehoorschade?

Wat moet u doen bij gehoorschade? 20/04/2018 - Denkt u dat u gehoorschade hebt opgelopen? Zoek dan zo snel mogelijk hulp bij uw huisarts of een neus-, keel- en oorarts, of desnoods op een dienst spoedgevallen van het ziekenhuis.

Oordoppen verminderen kans op gehoorschade na festivalbezoek

Oordoppen verminderen kans op gehoorschade na festivalbezoek 6/11/2015 - Het risico op gehoorschade na een muziekfestival kan worden verminderd door het dragen van gehoorbescherming. Dat schrijven onderzoekers van het UMC Utrecht. Tijdelijk gehoorverlies komt ruim vijf keer zo vaak voor bij bezoekers die geen oordoppen droegen vergeleken met dragers van oordoppen.

Ga je naar een muziekfestival dan moet je pluggen

Ga je naar een muziekfestival dan moet je pluggen 30/11/2010 - Pluggen staat voor oordopjes dragen bij het uitgaan naar een muziekfestival, discotheek of concert.

Kunnen windturbines gezondheidsklachten veroorzaken?

Kunnen windturbines gezondheidsklachten veroorzaken? 16/06/2020 - De Vlaamse windenergiesector wil de komende jaren minstens een miljard euro investeren in nieuwe windparken en het geleidelijk vervangen van windturbines die einde levensduur zijn. Maar wat als er een windturbine in jouw ‘achtertuin’ komt te staan?

Tien gezondheidstips voor neus, keel en oor

Tien gezondheidstips voor neus, keel en oor 23/05/2018 - De Nederlandse vereniging van keel-neus-oor-artsen hebben op hun website tien schadelijke invloeden aangewezen die mensen in acht moeten nemen om het risico op aandoeningen van neus, keel en oor te verminderen.pub