Zoekresultaten voor levercirrose (23 artikels)

Video: Levercirrose

Video: Levercirrose 22/07/2014 - In deze video wordt uitgelegd wat levercirrose is. Men vertelt je hoe levercirrose kan ontstaan en welke symptomen gepaard gaan bij deze leveraandoening. Tot slot komt aan bod hoe de diagnose wordt gesteld en wat de beste behandeling is bij levercirrose.

Levercirrose: oorzaken, symptomen en behandeling

Levercirrose: oorzaken, symptomen en behandeling 2/08/2022 - Levercirrose is een laat stadium van leverziekte. Veelvoorkomende oorzaken zijn alcoholmisbruik en hepatitis. De behandeling hangt af van wat de levercirrose veroorzaakt en de mate van beschadiging.

Eenvoudige bloedtest meet risico op leverkanker

13/11/2015 - Onderzoekers van het UZ Gent en VIB hebben een test ontwikkeld die het risico op leverkanker kan meten bij mensen met levercirrose. De resultaten van het Gentse onderzoek worden deze week bekendgemaakt op United European Gastroenterology, het belangrijkste Europese congres voor maag-, darm- en leverspecialisten.

Leverfibrose vaststellen via een eenvoudige bloedtest.

Leverfibrose vaststellen via een eenvoudige bloedtest. 5/08/2019 - Fibrose is de verharding en verlittekening van de lever en wordt onder meer veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik, obesitas of virale infecties zoals hepatitis C. Wanneer dit niet tijdig wordt ontdekt, kan dit leiden tot levercirrose of -kanker.

Nieuwe test voor chronische leverziekten

Nieuwe test voor chronische leverziekten 19/06/2017 - Met een nieuwe bloedtest kunnen professionele zorgverleners hepatitis, fibrose en cirrose opsporen en monitoren. De test bepaalt ook de kans op hepatocellulair carcinoom, een moeilijk te diagnosticeren vorm van leverkanker.

Een fijnere neus voor slechte adem

Een fijnere neus voor slechte adem 31/12/2014 - Doctoraatsstudente Jesica Dadamio van de KU Leuven ontwikkelde een klinische speekseltest die slechte adem goedkoper en gebruiksvriendelijker kan vaststellen dan de toestellen die op de markt zijn.

Contra-indicaties voor orale contraceptie

4/08/2001 - In de USA heeft de Journal of the American Medical Association een opsomming gegeven van contra-incidaties van gecombineerde orale contraceptiepillen:

Leverfunctieonderzoek: wat betekenen afwijkende levertests?

Leverfunctieonderzoek: wat betekenen afwijkende levertests? 16/01/2023 - Leverfunctieonderzoek is een bloedonderzoek naar de verschillende functies van de lever. Een arts kan de leverfunctie onderzoeken door de gehaltes te bepalen van onder meer leverenzymen in het bloed. Abnormale leverwaarden kunnen een eerste aanwijzing zijn van een leverziekte.

Bijna helft overlijdens voor 75 jaar is vermijdbaar

12/12/2006 - Bijna de helft van de overlijdens voor de leeftijd van 75 jaar zou kunnen vermeden worden, zo blijkt uit de recente Vlaamse Gezondheidsindicatoren:

Preventie en betere gezondheidszorg

29/01/2012 - Een aantal doodsoorzaken kunnen door primaire preventie worden vermeden. Primaire preventie betekent dat je voorkomt dat mensen ziek worden of een aandoening ontwikkelen.

Zijn zakjes voorgesneden sla ongezonder dan verse sla?

Zijn zakjes voorgesneden sla ongezonder dan verse sla? 21/11/2022 - Voorgesneden selder, prei, broccoli, soep- en wokgroenten, sla, paprika’s enzovoort zijn steeds populairder. Zijn die zakjes even goed en even gezond als verse groenten die je zelf snijdt?

WHO dringt aan op betere hepatitispreventie: wie ziek is weet het vaak niet

WHO dringt aan op betere hepatitispreventie: wie ziek is weet het vaak niet 29/07/2021 - Wereldwijd sterft er elke 30 seconden iemand aan een aan hepatitis gerelateerde ziekte. De Verenigde Naties willen de verschillende vormen van virale hepatitis grotendeels indammen tegen 2030.

Koffie is niet verkeerd

Koffie is niet verkeerd 4/03/2019 - Vers gezette geurige koffie is veel meer dan een heerlijke oppepper met een rijk en prikkelend aroma. Zo’n bakje troost blijkt ook een weldaad te zijn voor je gezondheid en een garantie op lang leven!

Plantensterolen hebben gunstig effect op de lever

21/01/2015 - Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Maastricht UMC+ hebben ontdekt dat plantensterolen en -stanolen die aan sommige cholesterolverlagende voedingsmiddelen worden toegevoegd, mogelijk een gunstig effect hebben op het voorkomen van leverziektes.

Borstkanker bij mannen

Borstkanker bij mannen 7/10/2021 - Veel mensen staan er niet bij stil dat borstkanker ook bij mannen kan voorkomen, maar jaarlijks worden in België een honderdtal mannen behandeld voor borstkanker.

Informatiecampagne hepatitis A en B

10/06/2005 - De BASL (Belgian Association for the Study of the Liver), de Apothekersbond APB, de OPHACO en Gezondheid en Preventie lanceren een campagne om mensen ertoe aan te zetten zich te laten inenten tegen hepatitis A en B.

Buikvliesontsteking of peritonitis

Buikvliesontsteking of peritonitis 22/09/2016 - Peritonitis is een ontsteking van de buikholte en van het buikvlies (peritoneum) die meestal veroorzaakt wordt door een infectie met schimmels of bacteriën die zich in de buikholte verspreiden. Een buikvliesontsteking is een ernstige aandoening die een dringende ziekenhuisopname vereist.

Pneumokokken: wie moet zich laten vaccineren?

Pneumokokken: wie moet zich laten vaccineren? 23/11/2016 - De pneumokok (Streptococcus pneumoniae) is een gevreesde bacterie die vooral bij zuigelingen en ouderen onder meer long – en hersenvliesontstekingen en bloedvergiftigingen kan veroorzaken.

‘Drunkorexia’: gevaarlijke combinatie van alcoholmisbruik en eetstoornis

‘Drunkorexia’: gevaarlijke combinatie van alcoholmisbruik en eetstoornis 5/06/2020 - Bij een nieuwe Australische studie bleek bijna drie op de tien universiteitsstudentes regelmatig maaltijden over te slaan om alcoholcalorieën te compenseren, met verschillende mogelijke gezondheidsproblemen als gevolg.

Alcoholverbruik bij jongeren is alarmerend

Alcoholverbruik bij jongeren is alarmerend 10/01/2015 - Volgens de gezondheidsenquête 2013 van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) drinkt twintig procent van de jonge mannen minstens één keer per week flink door,

Hoge Gezondheidsraad waarschuwt tegen Campylobacter in pluimveegehakt

12/10/2005 - In een recent advies waarschuwt de Hoge Gezondheidsraad voor de gevaren van vleesbereidingen op basis van pluimveegehakt, die hoge concentraties Campylobacter-bacterie kunnen bevatten.

Draag zorg voor je lever, pas op met deze producten

Draag zorg voor je lever, pas op met deze producten 4/02/2020 - Niet alleen te veel alcohol is schadelijk voor je lever. Heel wat producten waarvan je het niet verwacht, kunnen evenzeer nefast zijn!

Riziv financiert multidisciplinaire centra en cognitief gedragstherapeuten voor CVS (Chronisch vermoeidheidssyndroom)

Riziv financiert multidisciplinaire centra en cognitief gedragstherapeuten voor CVS (Chronisch vermoeidheidssyndroom) 2/03/2014 - Het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) heeft een nieuwe revalidatieovereenkomst goedgekeurd waardoor multidisciplinaire diagnostische centra voor CVS kunnen opgericht worden en cognitief gedragstherapeuten voor CVS worden gefinancierd.

Rubrieken

leverkanker

volgopfacebook

volgopinstagram