Zoekresultaten voor katrien geeraerts (6 artikels)

Waarom is ademen door je neus gezonder?

Waarom is ademen door je neus gezonder? 28/09/2023 - “Door bewust te schakelen van een mondademhaling naar een neusademhaling en je uitademing te vertragen, kun je de weg naar een gezonder en meer ontspannen leven inslaan,” vertelt hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts, auteur van het boek ‘Blijven ademen’.

Hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts: ‘Zet je wandeling in je planning’

Hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts: ‘Zet je wandeling in je planning’ 4/04/2023 - De gezondheidsvoordelen van bewegen zijn talrijk… en toch lijkt het voor velen een onmogelijke klus om het aantal stappen per dag op te krikken. Hoe komt dat? En vooral: hoe kan het beter? Hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts gaf ons eerder al tips om juister te ademen – want ook dát heeft een grote impact – en heeft nu ook enkele beweegtips.

Podcast Blijven Ademen: hyperventilatie

Podcast Blijven Ademen: hyperventilatie 2/11/2023 - In deze podcast van Blijven Ademen heeft Katrien Geeraerts het over hyperventilatie. Mensen die hyperventileren ervaren intense symptomen en emotionele stress, maar omdat er geen fysieke tekenen zijn, kunnen anderen soms moeite hebben om de ernst van de situatie te begrijpen, vertelt ze.

Waarom krijgen we het benauwd met een mondmasker op?

Waarom krijgen we het benauwd met een mondmasker op? 20/08/2020 - Naast onze portefeuille en smartphone hebben we nu ook allemaal een mondmasker op zak. Het nieuwe normaal, heet dat dan, maar voor velen is het toch niet zo evident om een mondmasker te dragen. Ze voelen zich benauwd. Hoe komt dat? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, geeft uitleg.

Rouwexpert Manu Keirse: ‘Je moet verlies niet verwérken, maar eerder overleven.’

Rouwexpert Manu Keirse: ‘Je moet verlies niet verwérken, maar eerder overleven.’ 25/04/2023 - Bij een rouwproces kan een gevoel van onmacht de kop opsteken, waarover rouwexpert Manu Keirse zegt: ‘Het is heel normaal dat je je onmachtig voelt als je over iets niets weet’. Inzicht in het rouwproces kan dus helpen, en dus nodigde hartcoherentiecoach Katrien Geeraerts Manu Keirse uit om zijn inzichten en ervaringen te delen. Haar verslag.

Tips om je comfortabel te voelen met een mondmasker op

Tips om je comfortabel te voelen met een mondmasker op 21/08/2020 - Krijg je het soms benauwd met een mondmasker op? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, vertelde ons eerder al hoe het komt dat we ons niet comfortabel voelen, en geeft nu ook enkele tips om je ademhaling te reguleren en het gevoel van angst te verminderen.

volgopfacebook

volgopinstagram