Zoekresultaten voor katrien geeraerts (13 artikels)

Waarom is ademen door je neus gezonder?

Waarom is ademen door je neus gezonder? 28/09/2023 - “Door bewust te schakelen van een mondademhaling naar een neusademhaling en je uitademing te vertragen, kun je de weg naar een gezonder en meer ontspannen leven inslaan,” vertelt hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts, auteur van het boek ‘Blijven ademen’.

Podcast Blijven Ademen: hyperventilatie

Podcast Blijven Ademen: hyperventilatie 2/11/2023 - In deze podcast van Blijven Ademen heeft Katrien Geeraerts het over hyperventilatie. Mensen die hyperventileren ervaren intense symptomen en emotionele stress, maar omdat er geen fysieke tekenen zijn, kunnen anderen soms moeite hebben om de ernst van de situatie te begrijpen, vertelt ze.

Hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts: ‘Zet je wandeling in je planning’

Hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts: ‘Zet je wandeling in je planning’ 4/04/2023 - De gezondheidsvoordelen van bewegen zijn talrijk… en toch lijkt het voor velen een onmogelijke klus om het aantal stappen per dag op te krikken. Hoe komt dat? En vooral: hoe kan het beter? Hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts gaf ons eerder al tips om juister te ademen – want ook dát heeft een grote impact – en heeft nu ook enkele beweegtips.

Podcast Blijven Ademen: Hyperventilatie door stress en angst

Podcast Blijven Ademen: Hyperventilatie door stress en angst 5/02/2024 - 'Bepaalde persoonlijkheidstypes, zoals pleasers, perfectionisten en hooggevoelige mensen zijn gevoeliger voor stress en angst, wat op zijn beurt kan leiden tot hyperventilatie', vertelt hartcoherentietherapeute Katrien Geeraerts in haar podcast Blijven Ademen.

Het effect van ademhalingsoefeningen op migraine

Het effect van ademhalingsoefeningen op migraine 19/01/2024 - Migraine is een veelvoorkomende neurobiologische aandoening die wordt veroorzaakt door een verhoogde prikkelbaarheid van het centrale zenuwstelsel. Wist je dat ademhalingsoefeningen de pijn van migraine kunnen verlichten? Hartcoherentietherapeute Katrien Geeraerts vertelt ons hoe.

Waarom krijgen we het benauwd met een mondmasker op?

Waarom krijgen we het benauwd met een mondmasker op? 20/08/2020 - Naast onze portefeuille en smartphone hebben we nu ook allemaal een mondmasker op zak. Het nieuwe normaal, heet dat dan, maar voor velen is het toch niet zo evident om een mondmasker te dragen. Ze voelen zich benauwd. Hoe komt dat? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, geeft uitleg.

Rouwexpert Manu Keirse: ‘Je moet verlies niet verwérken, maar eerder overleven.’

Rouwexpert Manu Keirse: ‘Je moet verlies niet verwérken, maar eerder overleven.’ 25/04/2023 - Bij een rouwproces kan een gevoel van onmacht de kop opsteken, waarover rouwexpert Manu Keirse zegt: ‘Het is heel normaal dat je je onmachtig voelt als je over iets niets weet’. Inzicht in het rouwproces kan dus helpen, en dus nodigde hartcoherentiecoach Katrien Geeraerts Manu Keirse uit om zijn inzichten en ervaringen te delen. Haar verslag.

Mijn verhaal: over hyperventileren en hartcoherentie

Mijn verhaal: over hyperventileren en hartcoherentie 1/12/2020 - Ik was rustig aan het werk toen mijn hart plots vreemd deed. Overspoeld door paniek begon ik te rillen over mijn ganse lijf en voelde ik het draaien in mijn hoofd. Die avond bij de dokter viel het woord ‘hyperventilatie’ voor het eerst...

Juist ademen: hartcoherentie als antwoord op stress, burn-out en hyperventilatie

Juist ademen: hartcoherentie als antwoord op stress, burn-out en hyperventilatie 26/06/2023 - Hartcoherentie betekent dat het versnellen en vertragen van onze hartslag op elkaar zijn afgestemd. Als we inademen versnelt onze hartslag en als we uitademen vertraagt die. Als we de twee op een regelmatig tempo afwisselen, spreken we van hartcoherentie.

Welke effect heeft muziek op je lichaam?

Welke effect heeft muziek op je lichaam? 20/05/2024 - Volgens onderzoekers binnen de neuropsychologie kan het luisteren naar muziek helpen bij het verminderen van pijn en stress verlagen. Ook stimuleert het de aanmaak van dopamine en oxytocine, twee stofjes die wezenlijk bijdragen aan je geluksgevoel.

Podcast: Welk effect heeft muziek op je lichaam?

Podcast: Welk effect heeft muziek op je lichaam? 12/12/2023 - Volgens onderzoekers binnen de neuropsychologie kan het luisteren naar muziek helpen bij het verminderen van pijn en stress verlagen. Ook stimuleert het de aanmaak van dopamine en oxytocine, twee stofjes die wezenlijk bijdragen aan je geluksgevoel. In deze podcast hoor je er alles over.

Autisme: hartcoherentie als hulpmiddel om te ontstressen

Autisme: hartcoherentie als hulpmiddel om te ontstressen 8/02/2024 - Veel mensen met autisme ervaren aanzienlijke stress, slapen moeilijk, voelen angst of ervaren depressie. Ze leven vaak in een constante staat van onrust en onzekerheid. Sommigen kunnen stress niet meer verdragen en vermijden situaties, blijven binnen en komen niet meer in actie. Anderen proberen een tempo bij te houden dat te hoog is voor hen, met het risico op uitputting of burn-out.

Tips om je comfortabel te voelen met een mondmasker op

Tips om je comfortabel te voelen met een mondmasker op 21/08/2020 - Krijg je het soms benauwd met een mondmasker op? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, vertelde ons eerder al hoe het komt dat we ons niet comfortabel voelen, en geeft nu ook enkele tips om je ademhaling te reguleren en het gevoel van angst te verminderen.

volgopfacebook

volgopinstagram