Zoekresultaten voor fietsen (197 artikels)

Week van de rug

Week van de rug 7/10/2017 - Ook dit jaar organiseert de Belgische Vereniging van Chiropractors van 16 tot 20 oktober 2017 de ‘Week van de Rug’, die deze keer in het teken zal staan van fietsen. Fietsen als preventie van rugklachten

Fietsen veroorzaakt geen plas- of erectieproblemen

Fietsen veroorzaakt geen plas- of erectieproblemen 21/08/2018 - In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt veroorzaakt fietsen geen noemenswaardige plas- of erectieproblemen. Dat geldt zowel voor recreatief als voor intensief fietsen. De gezondheidsvoordelen van fietsen wegen alleszins ruimschoots op tegen de beperkte nadelen.

Kent u de nieuwe verkeersregels voor snelle elektrische fietsen?

Kent u de nieuwe verkeersregels voor snelle elektrische fietsen? 5/10/2016 - Sinds 1 oktober 2016 gelden nieuwe verkeersregels voor Speed- pedelecs of snelle elektrische fietsen - elektrische fietsen die trapondersteuning bieden tot 45 km/u: ze moeten net als een bromfiets een nummerplaat hebben, bestuurders moeten een helm dragen en over een rijbewijs beschikken.

Wielrenners meer kans op erectiestoornissen

9/08/2001 - Perineale compressie gedurende het fietsen kan mede oorzaak zijn van erectiestoornissen.In Düsseldorf werd een onderzoek gedaan waarbij via transcutane meting de zuurstofopname gemeten werd ter hoogte van de penis.

Elektrisch fietsen even gezond als fietsen zonder ondersteuning

Elektrisch fietsen even gezond als fietsen zonder ondersteuning 2/06/2020 - Een recente EU-studie toont aan dat elektrisch trappen even gezond is als fietsen zonder ondersteuning. Dankzij de ondersteuning fietsen mensen immers vaker én verder dan ze op een gewone fiets zouden doen.

Fietsen is een maatstaf voor ziekte parkinson

15/03/2011 - Artsen die een patiënt met symptomen van de ziekte van Parkinson voor het eerst zien, doen er goed aan om te vragen of de patiënt nog kan fietsen.

Hoe kan je sneller fietsen zonder harder te trappen?

Hoe kan je sneller fietsen zonder harder te trappen? 4/04/2022 - Vraag je je af waarom wielrenners gekke helmen dragen, oncomfortabel op hun fiets lijken te zitten en waarom ze achter iemand willen rijden? Bert Blocken is een expert in aerodynamica en vertelt in dit filmpje hoe wielrenners sneller fietsen zonder harder te trappen.

Fietsen in warm weer

15/07/2007 - Elke inspanning gaat gepaard met warmteproductie. Slechts een vijfde van de energie die bij een inspanning vrijkomt, wordt omgezet in beweging (lopen, fietsen, gewichten heffen,...). De overige 4/5 gaan verloren als warmte.

Fiets beste vervoermiddel om gewicht te verliezen

Fiets beste vervoermiddel om gewicht te verliezen 9/09/2018 - Door het fietsen meer te promoten kunnen Europese steden problemen rond overgewicht en obesitas aanpakken.

Wielrennen is slecht voor het zaad

7/08/2009 - Nieuw wetenschappelijk onderzoek in Spanje bevestigt dat te veel fietsen slecht is voor het sperma. Af en toe een stukje fietsen, is geen probleem. Maar wie intensief traint, heeft kans op een verminderde zaadkwaliteit.

Gespleten fietszadel kan genitale problemen voorkomen

13/12/2001 - Bij vrouwen die veel fietsen kan een speciaal gespleten fietszadel (waarbij er in het midden een opening zit) irritatie van het zitvlak en mogelijke genitale problemen voorkomen.

Waarom een elektrische fiets eigenlijk veel minder valsspelen is dan je denkt

Waarom een elektrische fiets eigenlijk veel minder valsspelen is dan je denkt 26/12/2018 - Met zijn motor helpt een elektrische fiets je vooruitkomen, zodat je zelf veel minder hard hoeft te trappen. Is zo’n e-bike daarom valsspelen? Veel mensen vinden van wel, maar dat blijkt best mee te vallen. Volgens onderzoek van het goede doel Life Cycle en de University of Bristol zou elektrisch fietsen zelfs dezelfde voordelen hebben als fietsen op een normale fiets.

Fijnstof: is fietsen in de stad gevaarlijk?

Fijnstof: is fietsen in de stad gevaarlijk? 4/04/2017 - Is het nu wel of niet gezond om te fietsen of te lopen langs een drukke weg of in de stad? Alles hangt af van de hoeveelheid schadelijke stoffen zoals fijnstof op de plaats waar u zich bevindt. Als u fietst of loopt ademt u extra veel lucht in en komen er ook meer schadelijke stoffen in uw lichaam terecht.

Fietsen naar het werk vermindert risico op hartziekten en kanker

Fietsen naar het werk vermindert risico op hartziekten en kanker 28/06/2017 - Fietsen naar het werk verkleint uw risico op kanker en hartziekte met bijna de helft. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij ruim 260.000 Britten tussen 40 en 69 jaar werden ondervraagd en die gedurende vijf jaar werden opgevolgd. Het onderzoek verscheen in het BMJ.

Beter wandelen dan fietsen in de stad

3/12/2011 - Mensen die dagelijks fietsen hebben in grote steden meer roetdeeltjes in hun longen dan fervente wandelaars. Dat blijkt uit onderzoek in Groot-Brittannië,

Hoe fietsen bij 10-12-jarigen stimuleren?

9/07/2016 - Uit internationaal onderzoek blijkt dat de grote meerderheid van Vlaamse kinderen tussen 10 en 12 jaar te weinig beweegt.

Verhoogt fietsen kans op prostaatkanker?

Verhoogt fietsen kans op prostaatkanker? 28/08/2014 - Mannen van middelbare leeftijd (50+) die meer dan negen uur per week op de fiets zitten, lopen een groter risico op prostaatkanker. Dat blijkt althans uit een onderzoek bij ruim 5.000 Londense fietsers, gepubliceerd in met medisch tijdschrift Journal of Men’s Health.

Cafeïne vermindert spierpijn

2/06/2009 - Cafeïne vermindert spierpijn in de bovenbenen tijdens intensief fietsen. Dat blijkt uit onderzoek bij jonge mannen gepubliceerd in het International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

Hoeveel moet u bewegen om extra feestcaloriën kwijt te spelen?

2/01/2014 - Tijdens de voorbije feestdagen zult u wellicht veel meer hebben gegeten en gedronken dan normaal. Onderstaand lijstje geeft u een idee over hoeveel u extra moet bewegen om die extra-caloriën weer kwijt te raken.

Norm Gezond Bewegen

30/11/2010 -

Fietsen in plaats van viagra voor hartpatiënten

17/12/2001 - Volgens een onderzoek van het Lancisi Hartinsituut in het Italiaanse Ancona verbetert recreatief fietsen drie keer per week gedurende acht weken de seksuele prestaties van mannen met een hartaandoening.

Sporten is ook bij slechte luchtkwaliteit gezond

Sporten is ook bij slechte luchtkwaliteit gezond 31/05/2016 - Volgens een Britse studie in het tijdschrift Preventive Medicine zijn de gezondheidsvoordelen van wandelen of fietsen in vervuilde stadslucht groter dan de nadelen van het inademen van vervuilde lucht.

Artrosepatiënten functioneren beter door internetprogramma

Artrosepatiënten functioneren beter door internetprogramma 4/06/2014 - Patiënten met artrose aan hun knie of heup hebben minder pijn na het volgen van een internetprogramma om meer te bewegen. En wandelen, fietsen en boodschappen doen gaan daarna aanmerkelijk beter.

Veilig met de fiets naar school

Veilig met de fiets naar school 27/08/2020 - Studies hebben aangetoond dat kinderen ongeveer vanaf de leeftijd van 10 jaar in staat zijn om alleen in het verkeer te fietsen. Uiteraard speelt de opgedane ervaring van je kind een belangrijke rol. Wij geven enkele tips om je kind voor te bereiden op z'n avontuur.

Waarom is fietsen in de bergen lastig ?

30/11/2010 -

Snelheid elektrische fiets leidt niet tot meer fietsongevallen bij ouderen

7/05/2013 - Er zijn weinig verschillen tussen ongevallen met gewone fietsen en ongevallen met de elektrische fiets. Opvallend is dat de snelheid van een elektrische fiets niet tot meer ongevallen leidt bij ouderen.

Zelfs matig bewegen beperkt al gevaren overgewicht

2/04/2010 - Vier keer per week een half uurtje lopen of fietsen is al voldoende om belangrijke gevaren van overgewicht bij jongeren weg te nemen. Ook al vallen ze niet af van de training, de kans op diabetes lijkt toch al aanzienlijk te verminderen

Korte warming-up voor wedstrijd beter dan lange

4/08/2011 - Doet u een warming-up voordat u gaat lopen of fietsen? Uit onderzoek blijkt dat een korte warming-up beter voor de prestatie is dan een lange.

Liever niet fietsen met mp3-speler

30/11/2010 -

Hoe wordt het patellofemoraal pijnsyndroom behandeld?

Hoe wordt het patellofemoraal pijnsyndroom behandeld? 12/09/2018 - Bij het patellofemoraal pijnsyndroom, ook anterieure kniepijn of chondromalacie van de knieschijf genoemd, voelt u pijn in en rond de knieschijf. De klachten treden vooral op bij activiteiten als (trap)lopen, fietsen, hurken, maar ook bij zitten met gebogen knieën.

Rubrieken

fietsen

volgopfacebook

volgopinstagram