Zoekresultaten voor droge ogen (31 artikels)

Krijg je droge ogen van beeldschermwerk?

Krijg je droge ogen van beeldschermwerk? 3/08/2014 - Langdurig kijken naar een beeldscherm, verandert de samenstelling van de tranen, wat kan leiden tot het droge ogen syndroom of keratoconjunctivitis sicca. Dat schrijven Japanse onderzoekers in het vakblad JAMA Ophthalmology.

Sjögren-syndroom (ook Z.van Gougerot-droge ogen of SS )

22/11/2001 - Het Sjögren Syndroom (SS) is een ziekte waarbij de traan- en speekselklieren chronisch ontstoken raken, waardoor verminderde afscheiding van tranen en speeksel ontstaat, met mogelijk klachten van droge ogen en droge mond.

Droge ogen: Meiboomklierdysfunctie

Droge ogen: Meiboomklierdysfunctie 28/08/2020 - Meer dan 85% van de oorzaken van droge ogen zijn het gevolg van Meiboomklierdysfunctie (MGD). In zo'n geval werken de kliertjes van Meibomius onvoldoende, waardoor de buitenste olieachtige traanlaag te dun of van slechte kwaliteit is, en onze tranen voortdurend verdampen.

Waarom trilt je ooglid en wat kan je eraan doen?

Waarom trilt je ooglid en wat kan je eraan doen? 29/09/2022 - Een trillend ooglid of myokymie is een repetitieve, onwillekeurige kramp van de ooglidspieren. Je kan het onder andere krijgen door oogirritatie, vermoeide ogen, droge ogen of te veel cafeïne. Als je ooglid ernstig of langdurig trilt, kan dat een teken zijn van een onderliggende aandoening.

Droge ogen: oorzaken en behandeling

Droge ogen: oorzaken en behandeling 21/08/2020 - Meer dan 20% van de +45-jarigen wordt geconfronteerd met de symptomen van het droge oogsyndroom (DES – Drye Eye Syndrome). Naast zichtproblemen zijn DES-gerelateerde klachten de meest voorkomende reden waarvoor een oogarts geconsulteerd wordt.

Asprine verdubbelt kans op slechtziendheid door macula-degeneratie bij ouderen

29/10/2011 - Ouderen die dagelijks aspirine moeten slikken (bv. om bloedklonters te voorkomen) hebben meer kans op de oogaandoening maculadegeneratie.

Is lezen in het donker slecht voor de ogen?

20/05/2015 - Een hardnekkig verhaal wil dat lezen in (half)duister slecht is voor de ogen en bijvoorbeeld tot bijziendheid zou kunnen leiden. Dat klopt evenwel niet, zo blijkt uit een artikel in het British Medical Journal.

Mondmasker kan droge ogen veroorzaken

Mondmasker kan droge ogen veroorzaken 15/09/2020 - Sinds de introductie van het mondmasker in het dagelijks leven klagen meer en meer patiënten over geïrriteerde en branderige ogen. Hoe komt dat nu juist, en wat kan je eraan doen?

Wat kan je doen tegen oogirritatie?

Wat kan je doen tegen oogirritatie? 23/02/2021 - Oogirritatie is een branderig, jeukend en/of schurend gevoel met tranende en/of rode ogen. Vaak heb je het gevoel dat er iets in het oog zit of verdraag je slecht veel licht. Wat kan je eraan doen?

Waaraan kan u merken dat u te weinig drinkt?

25/03/2011 - Het lichaam kan op verschillende manieren laten weten dat u te weinig hebt gedronken en dat uw vochtbalans uit evenwicht dreigt te raken.

Hoe kun je op een natuurlijke manier je wimpers versterken?

Hoe kun je op een natuurlijke manier je wimpers versterken? 6/11/2016 - Door voortdurend in je ogen te wrijven, kunnen je wimpers soms zeer snel uitvallen. Dit zijn een paar tips om ze in een handomdraai te versterken op een manier die 100% natuurlijk is.

Oogontsteking of conjunctivitis: wat is het en wat kan u eraan doen?

Oogontsteking of conjunctivitis: wat is het en wat kan u eraan doen? 4/08/2016 - Conjunctivitis is een ontsteking van de conjunctiva, het bindvlies van het oog. Het bindvlies bevindt zich aan de buitenkant van het oogwit en de binnenkant van het ooglid. Het is een van de belangrijkste oorzaken van een 'rood oog'.

Waarom is periodieke oogcontrole vanaf 40 jaar nodig?

9/10/2013 - Wanneer u plots met een oog- of gezichtsprobleem geconfronteerd wordt, is het normaal dat u een oogarts raadpleegt.

Neem een pauze, je leven staat op het spel

Neem een pauze, je leven staat op het spel 26/12/2012 - Vaak overuren kloppen, je lunchpauze overslaan en steeds gekluisterd aan je bureau blijven zitten, blijkt niet zonder gevaar.

Getuigenis: Sofie liet haar ogen laseren (Lasik)

Getuigenis: Sofie liet haar ogen laseren (Lasik) 30/10/2020 - Sofie (34) was met een correctie van -7.25 sterk bijziend en besloot na overleg met oogarts Dr. Pierre Schauwvlieghe om haar ogen te laten laseren. “Twintig jaar lang zag ik wazig zonder bril of lenzen, en amper twee uur heeft het geduurd om dat wazig zicht weer haarscherp te krijgen."

Gezonde lucht op school

13/03/2010 - Is het voor de gezondheid van de kinderen beter om op school een raam open te zetten of een mechanisch ventilatiesysteem te plaatsen? Breng ik mijn kind met de auto naar school, te voet of laat ik het fietsen?

Let op oververhitting

29/06/2010 - Herken de verschijnselen van oververhitting en weet wat u zelf kunt doen.

Haarluizen: welk antiluismiddel kiezen?

Haarluizen: welk antiluismiddel kiezen? 30/09/2013 - Wanneer je er voor kiest om hoofdluizen te behandelen met een antiluismiddel (pediculicide) wordt aangeraden om tegelijk ook gedurende twee weken de nat-kam-methode toe te passen.

Have a nice flight!

Have a nice flight! 20/05/2017 - Een (lange) vlucht kan heel wat ongemakken veroorzaken als je niet goed bent voorbereid. Een aantal tips om het comfortabel te houden en gezondheidsproblemen zoveel mogelijk te vermijden.

Dengue-epidemie op Franse Antillen

20/08/2010 - Op de Franse vakantie-eilanden Guadeloupe, Martinique en Saint-Martin woedt momenteel een Dengue-epidemie. Op beide eilanden samen zijn sinds begin dit jaar reeds meer dan 40.000 mensen besmet. Toeristen worden opgeroepen om zich te beschermen tegen muggenbeten.

Nachtlenzen voor mensen met bijziendheid

30/11/2010 -

Hyaluronzuur houdt huid en gewrichten soepel

Hyaluronzuur houdt huid en gewrichten soepel 23/11/2020 - Hyaluronzuur klinkt misschien in de oren als een chemisch product, maar het is in feite een natuurlijke stof die ons lichaam zelf aanmaakt om onder meer onze huid te hydrateren en onze gewrichten soepel te houden.

Checklist: wat mag er niet ontbreken in de ziekenhuistas van papa

17/04/2019 -

Rimpelvullers geven later bijwerkingen

9/06/2008 - Wetenschappers waarschuwen in het Amerikaanse tijdschrift Archives of Dermatology dat injecties met permanente rimpelvullers allergische reacties kunnen veroorzaken.

9 alternatieve manieren om meer vochtige lucht in huis te krijgen

18/11/2021 -

Hitte en ozon: waarop letten bij baby’s en peuters?

11/08/2020 - De laatste jaren maken we in West-Europa steeds vaker hittegolven mee. Meestal is er tijdens een hittegolf ook veel ozon in de lucht. Hitte en ozon kunnen beide schadelijk zijn voor de gezondheid.

Topping and tailing: een kleine wasbeurt voor je baby

9/07/2019 -

Hoe voorkom je gebarsten lippen?

5/03/2017 - De vrieskou kan je zachte lippen veranderen in exemplaren met pijnlijke kloofjes. Even rijkelijk lippenbalsem smeren en het probleem is zo weer opgelost, maar is dat ook echt zo? Experts leggen uit hoe je gebarsten lippen het best verzorgt.

Waarom je iemand met een zwangerschapsverlies beter niet probeert te troosten

4/05/2021 -

Luchtkwaliteit schoolklassen laat te wensen over

1/10/2010 - De Vlaamse Overheid deed onderzoek naar de kwaliteit van de binnenlucht in basisscholen. De onderzoekers vonden veel fijn stof, formaldehyde, benzeen, vluchtige organische stoffen en CO2 in de klassen.

volgopfacebook

volgopinstagram