Zoekresultaten voor corona (68 artikels)

Is wetenschappelijk onderzoek minder degelijk sinds COVID-19?

Is wetenschappelijk onderzoek minder degelijk sinds COVID-19? 31/07/2020 - Sinds corona lijken wetenschappers elkaar (en hun onderzoek) zowat dagelijks tegen te spreken. Wil dat zeggen dat ze zo gehaast zijn om een remedie tegen corona te vinden dat ze hun onderzoek niet meer degelijk doen?

Zo wordt een vaccin ontwikkeld en getest

Zo wordt een vaccin ontwikkeld en getest 25/01/2021 - Wat zijn de stappen die de vaccinmakers en het EMA nemen om de veiligheid en werkzaamheid van de COVID-19 vaccins te garanderen? En zijn er bij het goedkeuren van de corona-vaccins stappen overgeslagen, omdat de nood aan een werkzaam vaccin zo hoog is?

Zelftesten Corona: antwoorden op de meest gestelde vragen

Zelftesten Corona: antwoorden op de meest gestelde vragen 6/04/2021 - Sinds 6 april zijn corona zelftesten te koop bij de Belgische apotheken. Hiermee kun je snel en gemakkelijk een eventuele coronabesmetting bij jezelf opsporen. In dit artikel worden de belangrijkste vragen over deze zelftesten beantwoord.

COVID-19

COVID-19 11/03/2020 - Welkom op gezondheid.be waar je heel wat informatie over COVID-19 vindt, via de link bovenaan in de groene balk. Ben je op zoek naar jouw persoonlijk gezondheidsportaal, waar je afspraken voor een corona-test kan maken en je uitslag kan bekijken? Dan moet je bij www.mijngezondheid.be zijn.

Plasma geven, hoe gaat dat in zijn werk?

Plasma geven, hoe gaat dat in zijn werk? 14/06/2021 - Wat is plasma? Hoe kan een plasmadonor levens redden? Wat houdt het eigenlijk in, plasma geven, en hoe verloopt het in tijdens van corona? Een overzicht, aangevuld met een getuigenis van gezondheid.be-collega Chantal.

Britse corona-variant besmettelijker dan gedacht

Britse corona-variant besmettelijker dan gedacht 11/01/2021 - In november 2020 kwam de ontdekking van een nieuwe variant van het corona-virus in het nieuws. Er werd toen al vermoed dat deze variant tot meer besmettingen leidt. Twee recente wetenschappelijke publicaties bevestigen dit vermoeden nu.

Bestaat de winterdepressie?

Bestaat de winterdepressie? 29/01/2021 - De winter is dit jaar misschien wel zwaarder dan ooit door corona?. Maar sommige mensen voelen zich sowieso futlozer in de winter, en hebben opvallend meer zin om te eten en te slapen. Hoe komt dat? Onderzoeker Babette Bais (Erasmus mc) legt het uit.

Is corona dodelijker dan de griep?

Is corona dodelijker dan de griep? 20/11/2020 - 2020. Het jaar dat we allemaal voor een virus in lockdown gingen, mondmaskers begonnen te dragen en onze vrienden minder zagen. Was dit allemaal echt nodig? Waarom doen we dit wel bij covid en niet jaarlijks bij de griep?

Thuis gasten ontvangen tijdens de pandemie: zo houd je het veilig

Thuis gasten ontvangen tijdens de pandemie: zo houd je het veilig 13/10/2020 - Sinds de pandemie mogen we maar heel weinig mensen thuis ontvangen. Wat kan je doen om een etentje of een gezellig samenzijn in je woning zo 'coronavirus proof' mogelijk te laten verlopen? En hoe werk je daaraan mee als invité?

Wel gediagnosticeerd, niet getest. Een Skype met een collega die in afzondering ging.

Wel gediagnosticeerd, niet getest. Een Skype met een collega die in afzondering ging. 19/03/2020 - En dan komt corona plots heel dichtbij. Journalist Korneel Delbeke van De Standaard kreeg afgelopen zondag flink wat koorts en voelde een druk op zijn longen die hij nooit eerder gevoeld had. Hij kreeg – zonder test – de diagnose covid-19.

Hoe werkt de corona tracking app en wat met onze privacy?

Hoe werkt de corona tracking app en wat met onze privacy? 21/09/2020 - De contact tracing app, die de verspreiding van corona moet tegengaan, wordt momenteel getest door 10.000 gebruikers. Als alles goed gaat wordt de app definitief gelanceerd in de week van 28 september. Maar wat met onze privacy?

Stijgend aantal corona-gevallen in Europa

Stijgend aantal corona-gevallen in Europa 26/03/2021 - Door de oplopende besmettingscijfers zijn de maatregelen tegen het coronavirus weer aangescherpt in ons land. Hoe doet België het in vergelijking met de andere Europese landen? En waar in Europa zijn de meeste besmettingen?

Wat moet je weten over de nieuwe varianten van het Corona-virus

Wat moet je weten over de nieuwe varianten van het Corona-virus 28/12/2020 - Ondertussen zijn ook in België enkele gevallen van de Britse variant van het Corona-virus ontdekt. Hoe gevaarlijk zijn deze nieuwe varianten van het virus en moeten we ons zorgen maken?

Analyse van tekeningen moet impact corona bij kinderen aantonen

Analyse van tekeningen moet impact corona bij kinderen aantonen 14/12/2020 - Dat de coronacrisis op ons weegt, is duidelijk, maar hoe hebben kinderen dit bizarre jaar ervaren? Omdat zij hun gevoelens niet altijd even goed kunnen beschrijven, heeft een onderzoeksteam uit het Nederlandse Leiden besloten om tekeningen van 4 tot 12-jarigen te bestuderen.

Hoe kom je als koppel de quarantaine goed door?

Hoe kom je als koppel de quarantaine goed door? 8/05/2020 - Eén van de maatregelen in tijden van corona? Blijf in uw kot. Wat wil zeggen dat je ook veel extra tijd met je partner doorbrengt dezer dagen. Hoe haal je het meeste uit jullie tijd samen? En wat als de frustraties naar boven komen? We vroegen het aan een relatietherapeute en seksuologe.

Waarom wordt de ene mens veel zieker dan de andere van corona?

Waarom wordt de ene mens veel zieker dan de andere van corona? 10/04/2020 - Heel wat mensen hebben COVID-19 zonder dat ze het weten. Ze zijn niet of nauwelijks ziek. Anderen zijn wekenlang doodziek, en sommigen overlijden er zelfs aan. Waarom wordt de ene mens zoveel zieker dan de andere? Marc Van Ranst geeft uitleg.

Hoe kan je best je huis poetsen en kleren wassen tijdens de coronacrisis?

Hoe kan je best je huis poetsen en kleren wassen tijdens de coronacrisis? 9/04/2020 - Uit een recente studie blijkt dat COVID-19 op karton tot 24 uur blijft leven en op plastic en staal zelfs tot drie dagen. Regelmatig poetsen is belangrijk om corona- en andere bacteriën weg te werken, maar hoe doe je dat dan best? En hoe was je kleren van een gezinslid dat vermoedelijk besmet is met het coronavirus?

Corona raakt gezinnen in kwetsbare situatie extra hard

Corona raakt gezinnen in kwetsbare situatie extra hard 21/06/2021 - Corona heeft een stevige impact op kinderen, jongeren en gezinnen, zo blijkt uit cijfers van hulplijnen, de geestelijke gezondheidszorg, het CLB en ondersteuningscentra jeugdzorg. Meer personeel en minder administratie moeten helpen om sneller en preventiever te werk te gaan.

Hoe merk je het verschil tussen hooikoorts en corona?

Hoe merk je het verschil tussen hooikoorts en corona? 18/06/2020 - De symptomen van een pollenallergie lopen deels gelijk met die van het coronavirus, wat voor verwarring en ongerustheid kan zorgen. Gelukkig zijn er ook belangrijke verschillen tussen de twee aandoeningen.

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus?

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus? 24/04/2020 - Hoe kan het dat er meer mannen dan vrouwen doodgaan aan het coronavirus? Dat heeft alles te maken met hoe hun immuunsysteem werkt.

6 tips om spanningen in je relatie te vermijden tijdens de corona-quarantaine

6 tips om spanningen in je relatie te vermijden tijdens de corona-quarantaine 16/04/2020 - In China is een recordaantal scheidingen aangevraagd sinds de COVID-19-uitbarsting. Dat je relatie in quarantainetijden meer onder spanning staat, is normaal, maar met deze tips haal je weer wat druk van de ketel.

Slachtoffers huishoudelijk geweld kunnen met codewoord apothekers alarmeren

Slachtoffers huishoudelijk geweld kunnen met codewoord apothekers alarmeren 10/04/2020 - Door de quarantainemaatregelen die sinds de coronacrisis gelden, verwachten experts een stijging van het aantal gevallen van huiselijk geweld. Het Vlaams Apothekers Netwerk stelt dan ook voor om een codewoord te lanceren waarmee slachtoffers onopvallend hulp kunnen vragen.

Voorraad geneesmiddelen voor coronapatiënten bijna uitgeput

Voorraad geneesmiddelen voor coronapatiënten bijna uitgeput 3/04/2020 - Universitaire ziekenhuizen dringen aan op een Europese samenwerking om een nijpend tekort aan medicijnen voor de behandeling van COVID-19-patiënten op intensieve zorg aan te vullen. “In sommige ziekenhuizen zal de voorraad over enkele dagen uitgeput zijn”, klinkt het in een persbericht.

Aantal patiënten met eetstoornissen op wachtlijsten vervijfvoudigd

Aantal patiënten met eetstoornissen op wachtlijsten vervijfvoudigd 8/10/2021 - De epidemie doet het aantal patiënten met een eetstoornis toenemen: 11 procent van de volwassenen rapporteerde signalen van een eetstoornis dit jaar, tegenover 7 procent van de bevolking (van 15 jaar en ouder) in 2018, volgens de zesde corona-enquête van Sciensano.

Zo krik je je mentale weerbaarheid op tijdens de coronacrisis

Zo krik je je mentale weerbaarheid op tijdens de coronacrisis 26/10/2020 - Sinds de pandemie ons in een wurggreep houdt, hebben we onze vertrouwde routine abrupt moeten inruilen voor een nieuwe leefwijze. Dat stelt onze mentale weerbaarheid serieus op de proef. Een aantal tips om zorg te dragen voor elkaar en voor onszelf op psychisch vlak.

Hoe lang ben je immuun na een corona-infectie?

Hoe lang ben je immuun na een corona-infectie? 23/06/2020 - Uit recente Chinese onderzoeken blijkt dat de antilichamen die we ontwikkelen tijdens een corona-infectie maar beperkte tijd voor immuniteit zorgen. Dat is mogelijk geen goed nieuws voor de zoektocht naar een vaccin.

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is?

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is? 27/08/2021 - Vaccins beschermen ons tegen virussen zoals griep of corona en voorkomen ernstige vormen van de ziekte, maar kunnen helaas geen 100% bescherming garanderen. Welke symptomen wijzen op COVID-19 bij gevaccineerden?

Hoe betrouwbaar is een zelftest na vaccinatie?

Hoe betrouwbaar is een zelftest na vaccinatie? 17/09/2021 - Als je veel menselijk contact hebt gehad de laatste tijd en plots een paar verkoudheidssymptomen voelt opduiken, is de kans reëel dat je je zorgen maakt dat het coronavirus tersluiks is binnengeslopen, ondanks je dubbele vaccinatie. Hoe betrouwbaar is een zelftest in dat geval?

Hoe ontstaat angst?

Hoe ontstaat angst? 10/12/2020 - Angst… een fenomeen dat tijdens het afgelopen jaar een centrale rol speelde. De meesten zullen weten dat angst een gevoel is, een emotionele beleving die een mens als menselijk mag beschouwen. Echter, over de oorzaak van angst bestaan er nog steeds heel wat misverstanden.

Te weinig Belgen wassen herbruikbaar mondmasker voldoende

Te weinig Belgen wassen herbruikbaar mondmasker voldoende 1/09/2020 - Meer dan drie op vijf Belgen wast zijn of haar mondmasker te weinig volgens de aanbevolen standaard. Dat blijkt uit de resultaten van de nieuwste coronastudie die de Universiteit Antwerpen publiceerde.

Rubrieken

vaccinatie

COVID-19

volgopfacebook

volgopinstagram