Zoekresultaten voor chloor (30 artikels)

Chloor niet langer verplicht in Waalse zwembaden

1/03/2012 - De Waalse regering heeft het mogelijk gemaakt dat andere ontsmettingsmiddelen dan chloor worden gebruikt in zwembaden. De nieuwe regeling geldt voor publieke en private zwembaden.

Stralend en gezond zomerhaar.

24/07/2015 - Zon, zee en zwembaden zorgen voor heel wat zomerplezier maar chloor en zeezout zijn schadelijk voor het haar. Met deze vijf tips van de kapster komen je lokken ongedeerd de zomer door.

Hoge Gezondheidsraad raadt babyzwemmen in zwembaden af

9/03/2012 - Baby’s tot de leeftijd van 12 maanden gaan beter niet zwemmen in de huidige Belgische zwembaden omdat de voordelen niet opwegen tegen de mogelijke nadelen.

Niet onder water zwemmen met zwembrilletje

30/11/2010 -

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen om een zwembad hygiënisch te houden

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen om een zwembad hygiënisch te houden 23/07/2017 - Een waterpark of een zwembad zijn verfrissend en uitnodigend bij warm zomerweer, maar ze kunnen ook een aantal gevaren verbergen

5 fabels over de voorjaarsschoonmaak

5 fabels over de voorjaarsschoonmaak 4/06/2019 - Een nieuwe lente, een schone keuken. Hoe ga jij te werk? Voordat je gewapend met zwabber en zeepsop aan de slag gaat, lees eerst deze 5 fabels en doe er je voordeel mee.

Waarom mag je niet zwemmen met een nieuwe tatoeage?

Waarom mag je niet zwemmen met een nieuwe tatoeage? 18/06/2020 - Als je net een nieuwe tattoo hebt, dan mag je tijdens de eerste weken niet gaan zwemmen, tot de wonde helemaal genezen is. Waarom? We zetten het even op een rij.

Watergewenning en babyzwemmen: pas vanaf 1 jaar

Watergewenning en babyzwemmen: pas vanaf 1 jaar 27/09/2014 - De Hoge Gezondheidsraad ontmoedigt zwemmen met baby’s jonger dan 12 maanden in de Belgische zwembaden. De voordelen van zwemmen en bewegen voor een heel jong kind in het water wegen op dit moment niet op tegen het risico van mogelijke infecties.

Hoe drinkwater ontsmetten?

Hoe drinkwater ontsmetten? 19/07/2014 - In landen met een lage hygiënische standaard is het beter om geen leidingwater te drinken, en uiteraard ook geen water uit een beek of rivier. Kook of ontsmet (leiding)water altijd voor u het drinkt. Welke methode(s) gebruikt u het best om water geschikt te maken als drinkwater?

Hoe houd ik het drinkwater in mijn boot of caravan goed?

Hoe houd ik het drinkwater in mijn boot of caravan goed? 23/07/2017 - Hoe zorgt u dat het drinkwater in uw boot, kampeerauto of caravan gezond is en blijft? Uit onderzoek van de Nederlandse drinkwatermaatschappij Vitens bleek dat water aan boord van schepen en caravans vaak te veel bacteriën bevat.

Voedingsstoffenbehoefte voor zwangeren

Voedingsstoffenbehoefte voor zwangeren 4/11/2002 - Gemiddelde behoefte aan voedingsstoffen per dag voor een zwangere.

Hoe voorkom je op vakantie besmetting met legionella?

21/07/2013 - Elk jaar worden een 1000-tal Europese toeristen besmet met de legionellabacterie. Legionella is een bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken. Dit is een ernstige longontsteking.

Welk soort water is het best voor ons?

Welk soort water is het best voor ons? 18/03/2021 - Uit een studie blijkt dat 52% van de Belgen liefst flessenwater drinkt, en slechts 35% voor kraantjeswater kiest. Maar welke soorten flessenwater bestaan er? En welk soort water is best voor onze gezondheid?

Verband blootstelling pesticiden en Parkinson

18/05/2008 - Pesticiden en insecticiden verhogen de kans op de ziekte van Parkinson. Dat hebben Amerikaanse onderzoekers aangetoond (gepubliceerd in BMC Neurology journal).

Minder hinder van uw GFT-container

28/04/2008 -

Waarom mag u bleekwater nooit mengen met een ander product?

Waarom mag u bleekwater nooit mengen met een ander product? 26/02/2016 - Javel of bleekwater is een oplossing van natriumhypochloriet in water. Het wordt in het huishouden vaak aangewend als bleekmiddel en als ontsmettingsmiddel. Huishoudelijk bleekwater bevat tussen 5 en 15 graden natriumhypochloriet.

Kinderdagverblijven vergroten kans buikgriep

Kinderdagverblijven vergroten kans buikgriep 29/01/2015 - Kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan, lopen een veel grotere kans op buikgriep en luchtweginfecties. Ze bezoeken gemiddeld tweemaal zo vaak de huisarts,

Hoe hou je een boeket bloemen zolang mogelijk fris?

Hoe hou je een boeket bloemen zolang mogelijk fris? 9/05/2022 - Niets fleurt je huis meer op dan een kleurrijke ruiker bloemen. Hoe lang ze mooi en fris blijven, hangt af van hun versheid en het traject dat ze hebben afgelegd. Maar je kunt ook zelf een handje toesteken om ze een lang leven te geven. Een paar tips.

Intoxicatie door huishoudproducten

19/04/2017 - Volgens gegevens van het Antigifcentrum wordt 32% van de intoxicaties nog steeds veroorzaakt door huishoudproducten. In méér dan de helft van de gevallen gaat het om een accidentele inname door kinderen tussen 1 en 4 jaar oud.

Contactlenzen op vakantie

1/08/2007 -

Welke sport kiezen als u astma hebt?

2/01/2011 -

Oogontsteking of conjunctivitis: wat is het en wat kan u eraan doen?

Oogontsteking of conjunctivitis: wat is het en wat kan u eraan doen? 4/08/2016 - Conjunctivitis is een ontsteking van de conjunctiva, het bindvlies van het oog. Het bindvlies bevindt zich aan de buitenkant van het oogwit en de binnenkant van het ooglid. Het is een van de belangrijkste oorzaken van een 'rood oog'.

Reizen met contactlenzen

23/07/2013 - Contactlenzen zijn ideaal voor op reis, op voorwaarde dat u ze goed gebruikt. Met deze tips voorkomt u problemen

Verbrand? Zo herstelt je huid razendsnel en word je mooi bruin

Verbrand? Zo herstelt je huid razendsnel en word je mooi bruin 26/07/2019 -

Helft van patiënten met atopische dermatitis heeft slechte levenskwaliteit

Helft van patiënten met atopische dermatitis heeft slechte levenskwaliteit 23/12/2017 - De helft van de patiënten met een ernstige vorm van atopische dermatitis zegt ontevreden te zijn met hun levenskwaliteit. Dat blijkt uit een bevraging door de patiëntenvereniging Eczemanet in samenwerking met Sanofi.

Pangasius uit Vietnam: te veel bacteriën

Pangasius uit Vietnam: te veel bacteriën 25/12/2015 - De pangasius die wij diepgevroren invoeren uit Vietnam kan hoge aantallen bacteriën bevatten. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) naar de microbiologische kwaliteit van de bewuste vis.

Verbrand geen afval in de tuin

Verbrand geen afval in de tuin 16/10/2007 - Bij het verbranden van afval komen heel veel schadelijke stoffen vrij. Deze kunnen verschillende gezondheidseffecten veroorzaken of verergeren, variërend van tijdelijke hinder(geurhinder, irritaties van ogen, neus en keel en hoofdpijn), over astma, tot, in het ergste geval, kanker

Wat is de beste sportdrank?

Wat is de beste sportdrank? 23/05/2015 - Als u sport verliest u veel vocht. U kunt tot 2 liter per uur verliezen. Het is daarom belangrijk voldoende water te drinken. Water bevat geen calorieën en vult het verloren vocht weer aan.

Te veel mineralen

30/11/2010 -

De volledige lijst met beroepsziekten (versie van 23/08/01

23/08/2001 - Wie aan een ziekte lijdt die voorkomt op de Belgische beroepsziektelijst heeft recht op een schadeloos­stelling. Elke beroepsziekte wordt in de lijst omschreven en draagt een code.

volgopfacebook

volgopinstagram