Zoekresultaten voor anorexia (24 artikels)

Over eetproblemen: Anorexia Nervosa overwinnen in 13 stappen

3/03/2005 -

Microsoft sluit pro-anorexia websites

8/01/2008 - Microsoft heeft drie Spaanse blogs gesloten waarop anorexia wordt verheerlijkt en allerlei, soms extreme tips worden gegeven om af te vallen.

Anorexia geen psychische aandoening?

Anorexia geen psychische aandoening? 10/07/2011 - De eetstoornis anorexia nervosa ontstaat mogelijk door genetische aanleg en niet door psychische problemen. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers.

Eetstoornissen op steeds jongere leeftijd

Eetstoornissen op steeds jongere leeftijd 16/08/2008 - Het aantal jonge nieuwe patiënten met de eetstoornissen anorexia en boulimia nervosa is in Nederland de afgelopen twintig jaar bijna verdubbeld.

Zit anorexia in de genen?

27/10/2001 - Anorexia (magerzucht) is misschien geen puur psychologische kwaal maar zou een genetische basis kunnen hebben, zo zeggen Nederlandse onderzoekers van de Universiteit van Utrecht. Anorexia komt vooral voor bij jonge meisjes. Ongeveer 2 op 10 anorexia-patiënten bekopen hun weigering om te eten met de dood, ongeveer 3 op 10 blijven de rest van hun leven kampen met de ziekte.

Wordt anorexia veroorzaakt door een infectie?

Wordt anorexia veroorzaakt door een infectie? 11/06/2016 - Volgens onderzoekers van de Britse Lancaster University in het wetenschappelijke tijdschrift Medical Hypotheses zou een foutje in het immuunsysteem na een bacteriële of virale infectie aan de basis liggen van de eetstoornis anorexia, en mogelijk ook van het prikkelbare darmsyndroom en het chronische vermoeidheidssyndroom.

Gedragscode tegen anorexia

10/05/2008 - Vier senatoren van PS, MR en Open Vld willen dat er een gedragscode komt in de modewereld die extreem magere modellen uitsluit uit modeshows en schoonheidswedstrijden.

Het verhaal van Agath: anorexia nervosa

Het verhaal van Agath: anorexia nervosa 10/06/2019 - Mensen die lijden aan anorexia hebben angst om bij te komen en hongeren zichzelf uit. Na verloop van tijd hebben ze een extreem ondergewicht, wat allerlei ernstige fysieke problemen met zich meebrengt en zelfs de dood tot gevolg kan hebben. We gingen luisteren naar het verhaal van Agath.

Anorexia en Bulimia zouden auto-immuunziekten zijn

16/01/2003 - Zweedse onderzoekers schrijven dat anorexia en bulimia mogelijk autoimmuunaandoeningen zouden zijn. Dit zijn ziekten die veroorzaakt worden door een verstoord immuunsysteem dat niet alleen reageert tegen vreemde indringers, maar ook tegen bepaalde lichaamseigen stoffen.

4 percent van de bevolking is vatbaar voor eetstoornissen

4 percent van de bevolking is vatbaar voor eetstoornissen 6/12/2015 - 4 % van de bevolking (10-64 jaar) vertoont tekenen van een eetstoornis zoals anorexia of boulemie. Dat blijkt uit de Nationale Voedselconsumptiepeiling 2014-2015 van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

Genen eerder dan mode veroorzaakt Anorexie

8/06/2006 - Volgens een Zweeds-Amerikaanse tweelingenstudie bestaat er een sterke genetische basis voor anorexia nervosa, en bestaat er omgekeerd nauwelijks enig bewijs voor de stelling dat het een pathologisch antwoord zou zijn op een bepaald mode-ideaal.

40 procent mannequins lijdt aan eetstoornis

2/08/2007 - Volgens een studie van de British Fashion Council zou ongeveer 40% van de professionele mannequins lijden aan een of andere eetstoornis.

Over eetstoornissen: Boulimie en eetbuien

6/09/2001 -

Bereken je fractuurrisico door osteoporose met de FRAX-methode

Bereken je fractuurrisico door osteoporose met de FRAX-methode 19/10/2014 - Osteoporose is een ziekte gekarakteriseerd door een verminderde botmineraaldensiteit en botkwaliteit, dat leidt tot een verzwakt skelet en een verhoogd risico op breuken in het bijzonder ter hoogte van de wervelkolom, de heup, de pols, het bekken en de schouder.

Vitaminecrèmes tegen haaruitval zinloos

Vitaminecrèmes tegen haaruitval zinloos 3/11/2009 - In huidcrèmes, shampoo en dergelijke zitten vaak vitamines zoals vitamine A, bètacaroteen, B5, B8 en E. De fabrikanten beweren dat de huid of het haar deze vitamines opneemt en dat ze dus plaatselijk inwerken.

Minder eten vermindert risico op borstkanker

9/04/2004 - Tests bij proefdieren hebben herhaaldelijk aangetoond dat beperking van de energie-inname de beste manier is om langer te laten leven en de kans op tumoren te verminderen.

Orthorexia: als gezond eten niet gezond meer is. Een nieuwe eetstoornis.

Orthorexia: als gezond eten niet gezond meer is. Een nieuwe eetstoornis. 17/03/2016 - Als gezond eten een obsessie wordt, spreken we van orthorexia. Orthorexiapatiënten denken elke minuut van de dag aan gezond eten en weigeren alles wat in hun ogen ongezond is.

Pandemie treft ook specifiek mensen met eetstoornis

Pandemie treft ook specifiek mensen met eetstoornis 11/09/2020 - De coronapandemie heeft de situatie verergerd van vele mensen met eetstoornissen, zo tonen twee recente buitenlandse studies. Dat komt onder meer omdat hun dagelijkse routines werden verstoord en ze moeilijker toegang hadden tot professionele hulp.

Waarom zijn pubers zo humeurig?

17/04/2016 - Een puber met heel wat stemmingswisselingen? Je hebt er misschien thuis zelf eentje rondlopen of je bent er vast zelf ook eentje geweest. Logisch, want de emotionele hoogtes en laagtes zijn het gevolg van de ontwikkelingen in de hersenen in die periode van je leven. Maar wat gebeurt er nu exact in je lichaam waardoor je je zo gaat gedragen?

Welke factoren verhogen het risico op osteoporose?

Welke factoren verhogen het risico op osteoporose? 6/07/2020 - Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer het bot sneller wordt afgebroken dan nieuw bot wordt aangemaakt. Daardoor worden je botten broos en stijgt de kans op breuken. Bij jonge, gezonde mensen zijn de botaanmaak en -afbraak in evenwicht.

Schizofenie en bipolaire stoornis komen in sommige families meer voor

Schizofenie en bipolaire stoornis komen in sommige families meer voor 20/07/2018 - Psychiatrische aandoeningen zoals schizofrenie en bipolaire stoornis komen in sommige families meer voor dan in andere. In In de internationale studie ‘Brainstorm’ die in het wetenschappelijke tijdschrift Science verscheen, zijn genetische verbanden tussen deze en andere hersenaandoeningen onderzocht op een veel grotere schaal dan voorheen ooit is gebeurd.

Te mager is ook niet goed

30/11/2010 -

Bereken uw fractuurrisico door osteoporose

Bereken uw fractuurrisico door osteoporose 30/11/2010 -

Riziv financiert multidisciplinaire centra en cognitief gedragstherapeuten voor CVS (Chronisch vermoeidheidssyndroom)

Riziv financiert multidisciplinaire centra en cognitief gedragstherapeuten voor CVS (Chronisch vermoeidheidssyndroom) 2/03/2014 - Het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) heeft een nieuwe revalidatieovereenkomst goedgekeurd waardoor multidisciplinaire diagnostische centra voor CVS kunnen opgericht worden en cognitief gedragstherapeuten voor CVS worden gefinancierd.pub