Zoekresultaten voor alcohol (616 artikels)

Test jezelf: Wat weet je over alcohol?

Test jezelf: Wat weet je over alcohol? 30/12/2019 - Test uw kennis over de gevaren van alcohol. Is het waar dat vrouwen vlugger dronken zijn van alcohol? Bevat een glas bier minder alcohol dan een glas wijn of sterke drank?

Hoeveel alcohol is gezond ?

5/01/2007 -

Alcohol slecht voor zwangere vrouwen

11/11/2002 - Zelfs minieme hoeveelheden alcohol in de eerste weken van de zwangerschap vormen een risico voor de vrucht, zeggen Amerikaanse onderzoekers.

Mag u alcohol drinken als u antibiotica neemt?

Mag u alcohol drinken als u antibiotica neemt? 17/12/2011 - Alcohol vermindert de werking van antibiotica niet. Een glaasje alcohol kan dus weinig kwaad.

Alcohol voor 15 jaar verhoogt kans op alcoholprobleem op latere leeftijd

21/11/2008 - Volgens een nieuw rapport van het Amerikaanse National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism lopen kinderen die voor hun 15 jaar alcohol drinken tot 50% meer kans om op latere leeftijd een alcoholprobleem te hebben ...

Mag ik mijn zoon of dochter van tien alcohol laten proeven op een feestje?

Mag ik mijn zoon of dochter van tien alcohol laten proeven op een feestje? 23/12/2016 - Jongeren drinken het best geen alcohol voor ze zestien jaar zijn. De wet is daar ook op afgestemd: alcohol mag niet verkocht of geschonken worden aan jongeren onder de zestien (voor sterke drank ligt de grens op achttien jaar).

Sneller dronken als je alcohol door een rietje drinkt

Sneller dronken als je alcohol door een rietje drinkt 30/12/2011 - Door het drinken van alcohol door een rietje word je iets sneller dronken. Dat komt doordat via een rietje alcohol iets sneller in het bloed wordt opgenomen.

Kunt u ook van wijn een ‘bierbuik’ krijgen?

Kunt u ook van wijn een ‘bierbuik’ krijgen? 11/01/2014 - Alcohol is een dikmaker. U kunt dus zowel van bier als van wijn een buikje krijgen. Alcohol is een caloriebron.

Mag u alcohol drinken als u diabetes hebt?

Mag u alcohol drinken als u diabetes hebt? 28/12/2017 - Matig alcoholgebruik is toegestaan als u diabetes hebt, al zijn er wel een paar aandachtspunten.

Ook alcohol- en drugscontroles voor watersporters

Ook alcohol- en drugscontroles voor watersporters 15/07/2014 - Kitesurfers, windsurfers en andere watersporters mogen deze zomer aan onze kust en op binnenwateren alcohol- en drugscontroles verwachten. Er vonden in het verleden al alcohol- en drugstests plaats op het water, vooral op de binnenwateren en bij bestuurders van een motor- of zeilboot.

Hoeveel is te veel alcohol?

Hoeveel is te veel alcohol? 2/01/2015 - Overmatig alcoholgebruik vormt een wereldwijd probleem. De Vlaamse Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) schat dat 10% van de volwassen mannen en 6 % van de volwassen vrouwen overmatig drinkt.

Internationale Foetaal Alcohol Syndroom Dag

Internationale Foetaal Alcohol Syndroom Dag 9/09/2014 - Het foetaal alcohol syndroom (FAS) is een combinatie van aangeboren afwijkingen bij een baby die veroorzaakt zijn door alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap.

Wordt u sneller dronken als u alcohol mengt met light-frisdrank?

Wordt u sneller dronken als u alcohol mengt met light-frisdrank? 19/02/2018 - Als u alcohol mengt met lightdranken loopt u inderdaad het risico om sneller dronken te worden dan wanneer u alcohol mengt met gewone frisdrank. Dat blijkt uit een studie aan de Northern Kentucky University gepubliceerd in het vakblad Drug and Alcohol Dependence.

Kan je van alcoholvrij bier positief blazen?

Kan je van alcoholvrij bier positief blazen? 2/01/2018 - Alcoholvrij bier bevat geen (0,0 %) of een beetje (0,5 tot 1,2 %) alcohol. Maar dit is per land verschillend. Je moet dus altijd op het etiket kijken hoeveel alcohol er in zit. In gewoon pilsbier zit ongeveer 4 à 5 procent alcohol.

Kunnen vrouwen slechter tegen alcohol dan mannen?

Kunnen vrouwen slechter tegen alcohol dan mannen? 15/12/2015 - Vrouwen zijn om meerdere redenen gevoeliger voor alcohol dan mannen: ze worden sneller dronken en blijven ook langer dronken. Zo vertonen vrouwen een substantieel hogere bloedalcoholconcentratie (BAC-waarde) bij inname van een zelfde hoeveelheid alcohol dan mannen.

Tien tips om minder te drinken

Tien tips om minder te drinken 8/11/2015 - Het is nooit te laat om uw drinkgewoonten aan te passen. Zodra u minder alcohol drinkt, zult u de voordelen snel aan den lijve ondervinden. Zelfs een kleine aanpassing kan al een grote impact hebben op uw gezondheid.

Alcohol en tabak versterken risico slokdarmkanker

Alcohol en tabak versterken risico slokdarmkanker 5/08/2014 - Zowel het gebruik van alcohol als tabak is een risicofactor voor het ontstaan van slokdarmkanker (plaveiselcelcarcinoom van de oesofagus). Beide risicofactoren versterken elkaar, zo blijkt uit onderzoek

Rijden met alcohol: wanneer bent u in overtreding?

Rijden met alcohol: wanneer bent u in overtreding? 21/12/2013 - Rijden onder invloed van alcohol blijft één van de voornaamste veiligheidsproblemen in het verkeer. In België alleen al speelt alcohol volgens cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid elk jaar een rol in meer dan 4.000 letselongevallen, waarbij meer dan 1.000 doden en zwaargewonden en nagenoeg 6. 000 slachtoffers vallen.

Alcohol verhoogt risico op borstkanker

Alcohol verhoogt risico op borstkanker 7/11/2007 - Alle vormen van alcohol (wijn, bier, sterke drank) verhogen het risico op borstkanker bij vrouwen.

Het foetaal alcohol syndroom (FAS)

Het foetaal alcohol syndroom (FAS) 23/11/2016 - Het foetaal alcohol syndroom (FAS) is een combinatie van aangeboren afwijkingen bij een baby die veroorzaakt zijn door alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap.

Alcohol directe oorzaak van zeven kankertypes

Alcohol directe oorzaak van zeven kankertypes 12/08/2016 - Volgens een studie in het vakblad Addiction is alcohol een belangrijke risicofactor voor zeker zeven types van kanker: mond- en keelkanker, strottenhoofdkanker, slokdarmkanker, leverkanker, colon- en rectumkanker en borstkanker.

Tips voor wie minder alcohol wil drinken

Tips voor wie minder alcohol wil drinken 4/01/2015 - U drinkt te veel alcohol en wilt uw drinkgewoontes veranderen en minder drinken? Dat is een belangrijk besluit. Zorg dat u zich goed voorbereidten eventueel deskundige hulp inroept.

Kunt u de afbraak van alcohol in uw bloed versnellen?

Kunt u de afbraak van alcohol in uw bloed versnellen? 27/12/2012 - De lever breekt 7 gram alcohol per uur af. Een glas alcohol bevat gemiddeld 10 gram. De lever doet dus ongeveer anderhalf uur over één glas.

Kun je de afbraak van alcohol in je bloed versnellen?

Kun je de afbraak van alcohol in je bloed versnellen? 27/12/2011 - De lever breekt 7 gram alcohol per uur af. Een glas alcohol bevat gemiddeld 10 gram. De lever doet dus ongeveer anderhalf uur over een glas.

Hou kinderen alcoholvrij

30/11/2010 -

Belgisch parlement wil anti-alcoholpictogram zwangeren

20/06/2008 - Na Frankrijk en Finland overweegt ook België pictogrammen op drankflessen te plakken om zwangere vrouwen te wijzen op de gevaren van alcohol. Een wetsvoorstel in die zin werd in de bevoegde Senaatscommisie goedgekeurd.

Wie veel drinkt moet meer vis eten

25/09/2007 - Wie regelmatig alcohol drinkt, doet er het best aan om ook geregeld vis te eten.

Waarom kunt u minder goed tegen alcohol als u ouder wordt?

Waarom kunt u minder goed tegen alcohol als u ouder wordt? 5/12/2015 - Er wordt in verhouding weinig aandacht besteed aan drinken bij oudere mensen, terwijl al langer bekend is dat het aantal dagelijkse drinkers en het aantal problematische drinkers toeneemt bij 55- en 65-plussers.

Kleine hoeveelheid alcohol al schadelijk voor darmbarrière

Kleine hoeveelheid alcohol al schadelijk voor darmbarrière 1/04/2014 - Een kleine hoeveelheid alcohol, vergelijkbaar met één à twee glazen bier of wijn, heeft al een nadelig effect op de darmbarrière. De doorlaatbaarheid van de dikke en dunne darm was toegenomen,

Minder overgewicht bij matig drinkende vrouwen

12/04/2010 - Vrouwen met een normaal lichaamsgewicht die lichte tot matige hoeveelheden alcohol drinken (15-30 gram alcohol per dag of 2 tot 4 glazen) blijven beter op gewicht en hebben dertig procent minder kans om overgewicht en/of obesitas te ontwikkelen dan vrouwen die weinig tot geen alcohol drinken.pub