Zoekresultaten voor alcohol (589 artikels)

Sneller dronken als je alcohol door een rietje drinkt

30/12/2011 - Door het drinken van alcohol door een rietje word je iets sneller dronken. Dat komt doordat via een rietje alcohol iets sneller in het bloed wordt opgenomen.

Alcohol voor 15 jaar verhoogt kans op alcoholprobleem op latere leeftijd

21/11/2008 - Volgens een nieuw rapport van het Amerikaanse National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism lopen kinderen die voor hun 15 jaar alcohol drinken tot 50% meer kans om op latere leeftijd een alcoholprobleem te hebben ...

Test jezelf: Wat weet je over alcohol?

Test jezelf: Wat weet je over alcohol? 30/12/2019 - Test uw kennis over de gevaren van alcohol. Is het waar dat vrouwen vlugger dronken zijn van alcohol? Bevat een glas bier minder alcohol dan een glas wijn of sterke drank?

Geen alcohol tijdens borstvoeding

15/11/2012 - Het is een fabeltje dat bier, en in het bijzonder donkerbruin bier, goed zou zijn voor de productie van moedermelk. Alle alcoholische dranken en dus ook bier zijn juist slecht voor de productie van moedermelk.

Alcohol slecht voor zwangere vrouwen

11/11/2002 - Zelfs minieme hoeveelheden alcohol in de eerste weken van de zwangerschap vormen een risico voor de vrucht, zeggen Amerikaanse onderzoekers.

Hoeveel glazen alcohol mag je per dag drinken?

Hoeveel glazen alcohol mag je per dag drinken? 15/08/2023 - Alcohol heeft een verdovend effect op de hersenen en houdt risico’s in voor de gezondheid. Je kan er dus maar beter bewust mee omgaan. Alcohol afzweren, is natuurlijk de beste optie, maar drinken met mate, kan ook. Wat is dat, 'met mate'? Hoeveel glazen alcohol mogen we eigenlijk drinken per dag?

Mag ik mijn zoon of dochter van tien alcohol laten proeven op een feestje?

Mag ik mijn zoon of dochter van tien alcohol laten proeven op een feestje? 23/12/2016 - Jongeren drinken het best geen alcohol voor ze zestien jaar zijn. De wet is daar ook op afgestemd: alcohol mag niet verkocht of geschonken worden aan jongeren onder de zestien (voor sterke drank ligt de grens op achttien jaar).

Wordt u sneller dronken als u alcohol mengt met light-frisdrank?

Wordt u sneller dronken als u alcohol mengt met light-frisdrank? 19/02/2018 - Als u alcohol mengt met lightdranken loopt u inderdaad het risico om sneller dronken te worden dan wanneer u alcohol mengt met gewone frisdrank. Dat blijkt uit een studie aan de Northern Kentucky University gepubliceerd in het vakblad Drug and Alcohol Dependence.

Waarom kunt u minder goed tegen alcohol als u ouder wordt?

Waarom kunt u minder goed tegen alcohol als u ouder wordt? 5/12/2015 - Er wordt in verhouding weinig aandacht besteed aan drinken bij oudere mensen, terwijl al langer bekend is dat het aantal dagelijkse drinkers en het aantal problematische drinkers toeneemt bij 55- en 65-plussers.

Niet calorieën, maar suikers en alcohol zorgen voor toename levervet

Niet calorieën, maar suikers en alcohol zorgen voor toename levervet 13/06/2019 - Zoek je een gezonder alternatief voor alcohol? Dan is een glas cola niet direct aan te raden. Alcohol en suikerhoudende dranken hebben waarschijnlijk een even grote impact op een toename van levervet.

Wat is het effect van een maand geen alcohol?

Wat is het effect van een maand geen alcohol? 3/02/2023 - Alsmaar meer mensen zijn zich bewust van de risico’s en schadelijkheid van alcohol waardoor ze, al dan niet voor een bepaalde periode, alcohol afzweren. En een maand niet drinken biedt al heel wat voordelen, dat blijkt uit verschillende onderzoeken.

Hou kinderen alcoholvrij

30/11/2010 -

Hoeveel is te veel alcohol?

2/01/2015 - Overmatig alcoholgebruik vormt een wereldwijd probleem. De Vlaamse Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) schat dat 10% van de volwassen mannen en 6 % van de volwassen vrouwen overmatig drinkt.

Drinkende man heeft minder risico op hartziekte

19/12/2009 - Mannen die regelmatig tot vaak alcohol drinken, lopen de helft minder risico op hartziekten. Dat beweren althans Spaanse onderzoekers in het vakblad Heart.

Internationale Foetaal Alcohol Syndroom Dag

9/09/2014 - Het foetaal alcohol syndroom (FAS) is een combinatie van aangeboren afwijkingen bij een baby die veroorzaakt zijn door alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap.

Wanneer drinkt u te veel?

Wanneer drinkt u te veel? 6/12/2015 - Er bestaan grenzen die aangeven hoeveel alcohol voor een gezonde volwassen man of vrouw aanvaardbaar is. Let wel: deze grenzen houden geen rekening met leeftijd. Omdat uw lichaam anders op alcohol reageert, is het voor 55-plussers sterk aangeraden om minder te drinken dan deze norm.

Kan je van alcoholvrij bier positief blazen?

Kan je van alcoholvrij bier positief blazen? 2/01/2018 - Alcoholvrij bier bevat geen (0,0 %) of een beetje (0,5 tot 1,2 %) alcohol. Maar dit is per land verschillend. Je moet dus altijd op het etiket kijken hoeveel alcohol er in zit. In gewoon pilsbier zit ongeveer 4 à 5 procent alcohol.

Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor risico’s alcohol tijdens zwangerschap

10/04/2009 - Alcohol (en de afbraakproducten van alcohol) dringen gemakkelijk de placenta door en worden door de foetus veel trager gemetaboliseerd dan door de moeder.

Stoppen met roken gaat makkelijker als je minder alcohol drinkt

Stoppen met roken gaat makkelijker als je minder alcohol drinkt 6/05/2019 - De consumptie van tabak gaat vaak samen met die van alcohol. Volgens onderzoek drinken frequente rokers meer alcohol dan wie weinig rookt en grote drinkers roken meer dan wie weinig drinkt.

Wilt u zwanger worden? Drink dan beter geen alcohol

29/11/2012 - Wilt u zwanger worden? Wees dan voorzichtig met alcohol (en met alle andere drugs).

Alcohol en Red Bull geen gelukkig huwelijk

30/11/2010 -

Kleine hoeveelheid alcohol al schadelijk voor darmbarrière

1/04/2014 - Een kleine hoeveelheid alcohol, vergelijkbaar met één à twee glazen bier of wijn, heeft al een nadelig effect op de darmbarrière. De doorlaatbaarheid van de dikke en dunne darm was toegenomen,

Minder overgewicht bij matig drinkende vrouwen

12/04/2010 - Vrouwen met een normaal lichaamsgewicht die lichte tot matige hoeveelheden alcohol drinken (15-30 gram alcohol per dag of 2 tot 4 glazen) blijven beter op gewicht en hebben dertig procent minder kans om overgewicht en/of obesitas te ontwikkelen dan vrouwen die weinig tot geen alcohol drinken.

3,6 procent van alle kankers gerelateerd aan alcohol

14/09/2006 - Uit een analyse van gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO blijkt dat 3,6% van alle tumoren veroorzaakt wordt door overmatige consumptie van alcohol.

Alcohol en tabak versterken risico slokdarmkanker

5/08/2014 - Zowel het gebruik van alcohol als tabak is een risicofactor voor het ontstaan van slokdarmkanker (plaveiselcelcarcinoom van de oesofagus). Beide risicofactoren versterken elkaar, zo blijkt uit onderzoek

Ex-rokers drinken minder alcohol

Ex-rokers drinken minder alcohol 19/09/2016 - Goed nieuws voor ex-rokers: ze drinken minder alcohol dan rokers. Een Engels onderzoek legt een verband tussen deze twee gezondheidsbedreigende substanties. De studie toont aan dat wie in de week voorafgaand aan het onderzoek is gestopt met roken, minder alcohol drinkt.

Hoeveel calorieën zitten er in alcohol?

Hoeveel calorieën zitten er in alcohol? 23/06/2023 - De meeste mensen weten wel dat alcohol niet goed is voor de lijn, maar velen onderschatten hoeveel calorieën een glas bier of wijn effectief bevat. We maakten een overzicht.

Doe de alcoholtest

3/01/2015 - U drinkt regelmatig alcohol en u vraagt zich af of u te veel drinkt en of dit mogelijk schadelijk is voor uw gezondheid. Dan kunt u uw alcoholgebruik online testen.

Rijden met alcohol: wanneer bent u in overtreding?

Rijden met alcohol: wanneer bent u in overtreding? 21/12/2013 - Rijden onder invloed van alcohol blijft één van de voornaamste veiligheidsproblemen in het verkeer. In België alleen al speelt alcohol volgens cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid elk jaar een rol in meer dan 4.000 letselongevallen, waarbij meer dan 1.000 doden en zwaargewonden en nagenoeg 6. 000 slachtoffers vallen.

Belgisch parlement wil anti-alcoholpictogram zwangeren

20/06/2008 - Na Frankrijk en Finland overweegt ook België pictogrammen op drankflessen te plakken om zwangere vrouwen te wijzen op de gevaren van alcohol. Een wetsvoorstel in die zin werd in de bevoegde Senaatscommisie goedgekeurd.

volgopfacebook

volgopinstagram