agenda

14 artikels in agenda , per
Bekijk

Info- en debatavond over gendoping

agenda donderdag 18 februari 2016 in Gent

p de komende Olympische Spelen in Rio zal voor het eerst getest worden op gendoping. Maar lopen er nu al genetisch gemodificeerde atleten (ggo’s) rond? En hoe werkt gendoping juist? Hoe pakken de dopingjagers dit aan? En welke zijn de favoriete sjoemelgenen in de sport?

lees meer »

Wetenschapscafé Brugge ‘ZZZZZZ … Over slapen’

agenda dinsdag 8 maart 2016 in Brugge

Waarom slapen we? Wat gebeurt er in ons brein als we slapen? Hoeveel slaap hebben we nodig? Slaappillen, meditatie of een glas warme melk: hoe los je slaapproblemen op? Een middagdutje: goed of slecht? Waarom verandert het slaappatroon van adolescenten plots?

lees meer »

Dag van de Maakbare Mens

agenda zaterdag 12 maart 2016 in Gent

Worden mannen weldra overbodig, wanneer men ei- en zaadcellen kan maken? Wat is de toekomst van de genetica? Hoever staat het stamcelonderzoek? Medische gegevens en lichaamsmateriaal, wat wordt er van u bewaard?

lees meer »

Infosessie over slaap in Vilvoorde

agenda donderdag 18 februari 2016 in Vilvoorde

Gemiddeld slapen we een derde van ons leven. Een goede slaap is minstens even belangrijk als gezonde voeding en beweging. En toch weten we er zo weinig over. Wat gebeurt er tijdens onze slaap? Hoe zorgen we voor een kwaliteitsvolle slaap? Waarom hebben zoveel mensen tegenwoordig slaapproblemen?

lees meer »

De commercialisatie van organen

agenda donderdag 25 februari 2016 in Mechelen

“Waarom zou je je nier niet mogen verkopen om een ander te helpen en zelf wat bij te verdienen?” Tijdens deze lezing door jurist Nick Van Gelder en het erop volgende debat zal kort de achterliggende redenering van het commercialiteitsverbod worden besproken

lees meer »

Schrijf u in voor 10.000-stappenclash

agenda zaterdag 28 mei 2016 in Vlaanderen

In 2016 organiseren het VIGeZ en de Logo’s van 30 april tot 28 mei de 10.000-stappenclash. Dat is een stappencompetitie tussen de inwoners van de Vlaamse gemeenten.

lees meer »

50 tinten epilepsie

agenda zaterdag 20 februari 2016 in Leuven

voordrachten rond epilepsie, paneldiscussies en workshops – met de medewerking van Bruno Vanden Broecke, peter van de Epilepsie Liga

lees meer »
14 artikels in agenda , per
Bekijk
gezondheid.be op Facebook

pub