vis

Vissen worden gevangen voor consumptie. Het vangen van vis is een belangrijke vorm van voedselwinning en de basis van een belangrijke industrietak. Op culinair vlak worden sommige andere waterdieren ook tot vis gerekend, zoals oesters en garnalen.

77 artikels over vis , per
Bekijk

Opgepast met afhaalsushi

Opgepast met afhaalsushi
tips 30/09/2017

Volgens een onderzoek door de Nederlandse Consumentenbond, bevatte een goede 30 % van de afhaalsushi te veel bacteriën door een gebrek aan hygiëne bij de bereiding.

lees meer »

Zijn oesters gezond?

Zijn oesters gezond?
tips 22/12/2016

Op het vlak van gezondheid zijn oesters en andere schaal- en schelpdieren vergelijkbaar met andere vis, en worden ze beschouwd als een gezonde keuze.

lees meer »

Slaatje van veldsla en poon

Slaatje van veldsla en poon
recepten 5/12/2016

Rode poon is een beenvis, die behoort tot de orde de schorpioenvisachtigen en familie is van de ponen. Het visvlees is vast van structuur, heeft een diepe smaak en blijft mooi sappig. In vissoepen en stoofpotjes is rode poon een echte smaakmaker. Ook in de pan gebakken of gemarineerd overtuigt rode poon altijd.

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV.

Waterzooi van griet met witloof

Waterzooi van griet met witloof
recepten 1/12/2016

Griet is een beenvis en behoort tot de orde van de platvissen. Net als scharretong behoort deze grijsbruine vis tot de familie van de tarbotten. Griet lijkt ook op tarbot, maar heeft een ovalere vorm. En in tegenstelling tot tarbot heeft griet wél schubben, maar geen onderhuidse benige knobbeltjes.

lees meer »

Steenbolk met prei en witbier

Steenbolk met prei en witbier
recepten 21/11/2016

Dagverse steenbolk is een culinaire topper. Steenbolk is een beenvis die behoort tot de orde van de kabeljauwachtigen en familie is van de kabeljauwen.

lees meer »

Zalm niet langer zo gezond als gedacht

Zalm niet langer zo gezond als gedacht
nieuws 11/11/2016

Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm.

lees meer »
77 artikels over vis , per
Bekijk
Wat denk jij?

Hoe ouder een ei, hoe groter de luchtkamer

  • Juist
  • Fout
pub