emoties

Een emotie wordt vaak omgeschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid, verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden.

160 artikels over emoties , per
Bekijk

Waarom krijgen we kippenvel?

Waarom krijgen we kippenvel?
tips 12/11/2015

Kippenvel, ook wel horripilatie (van het latijnse horrere, schrikken) of spasmodermie (letterlijk: huidkramp) genoemd, is het fenomeen waarbij de haren op de huid recht gaan staan bij koude, angst of een heftige emotie. De medische term, cutis anserina, betekent letterlijk 'ganzenhuid'.

lees meer »

Leren beter om te gaan met stress [pub]

Leren beter om te gaan met stress  [pub]
advertorial 22/10/2015

Nervositeit, geïrriteerdheid, moeilijk in slaap vallen… Het zijn allemaal tekens die er niet om liegen: ons lichaam heeft last van te veel stress en maakt ons duidelijk dat het tijd is om daar iets aan te doen. Hoe? Door een paar eenvoudige vuistregels in acht te nemen. En als dat niet helpt, waarom probeert u dan niet eens passiebloem, een plant met stressverminderende eigenschappen?

lees meer »

Depressie-checklist

Depressie-checklist
testen 24/09/2015

Deze test die gebaseerd is op een vragenlijst van het Amerikaanse National Institute of Mental Health, overloopt een aantal symptomen die op een chronische depressie of een bipolare stoornis (manisch-depressief) kunnen wijzen.

lees meer »

Man herstelt niet van gebroken hart

Man herstelt niet van gebroken hart
nieuws 30/08/2015

Een verbroken relatie is emotioneel gezien pijnlijker voor vrouwen. Maar vrouwen herstellen daarvan wel beter dan mannen. Dat meldt de wetenschappelijke website Scientas op basis van een onderzoek onder 5705 mensen afkomstig uit 96 landen.

lees meer »

Test jezelf: Wat weet je over erectiestoornissen?

Test jezelf: Wat weet je over erectiestoornissen?
testen 12/08/2015

Naar schatting heeft ongeveer de helft van de mannen af en toe wel eens te maken met een erectiestoornis.Impotentie is totaal verschillend van onvruchtbaarheid. Een impotente man kanb vruchtbaar zijn en kan ook kinderen krijgen.

lees meer »
160 artikels over emoties , per
Bekijk
gezondheid.be op Facebook

pub