Alles over emoties

Wat?

Een emotie wordt vaak omgeschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid, verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden.

Nieuws

Boosheid vergroot kans op hartaanval

Boosheid vergroot kans op hartaanval

04/04 In de eerste uren nadat iemand zich erg boos heeft gemaakt, zou de kans op een hartaanval 8,5 keer hoger liggen. Dat moet blijken uit een Australische studie.

lees meer »

Hinder door trillingen van treinen

Hinder door trillingen van treinen

26/03 Wie op minder dan 300 meter afstand van een spoor woont, loopt een vergroot risico op gezondheidsklachten zoals irritatie, boosheid, onbehagen en slaapproblemen.

lees meer »

Zorgt aanwezigheid man in verloskamer voor meer pijn?

Zorgt aanwezigheid man in verloskamer voor meer pijn?

06/03 Verschillende kranten berichtten de voorbije dagen dat papa's beter wegblijven uit de verloskamer omdat veel vrouwen meer pijn zouden voelen als hun man aanwezig is tijdens de bevalling.

lees meer »

Dossiers

Er is een kleur voor elk humeur

Er is een kleur voor elk humeur

20/04 Kleuren spelen een belangrijke rol in ons leven. Welke kleren we dragen, hoe we ons huis decoreren, of we iets mooi vinden of niet, dat heeft niet alleen met vorm maar ook met kleur te maken. Maar kleur bepaalt niet alleen onze dagdagelijkse keuzes, het dirigeert ook ons humeur en onze gevoelens!

lees meer »

Kinderangsten

Kinderangsten

10/09 Bang zijn hoort bij het leven.
In elke ontwikkelingsfase komen specifieke angsten voor. Deze angsten zijn normaal. Angsten kunnen opkomen, verdwijnen en na een tijdje terugkeren.

lees meer »

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

10/06 Iedereen is wel eens bang, maar als bangheid op een ongezonde manier uw leven beheerst, dan is er sprake van een angststoornis. Angst voor de tandarts is een veel voorkomende variant van deze stoornissen.

lees meer »

pub

Videokanaal

Hoe moet je flirten? In dit filmpje bekijken we hoe wij onze lichaamstaal, soms bewust soms onbewust, inzetten voor het winnen van iemands aandacht.
In dit filmpje bekijken we hoe wij onze lichaamstaal, soms bewust soms onbewust, inzetten voor het winnen van iemands aandacht.

Bekijk het filmpje »

Depressie overwinnen (MP) Eén op zeven Belgen krijgen in de loop van hun leven een zware depressie.  Depressie is een ziekte. Meer weten? Bekijk dan snel de video.
Eén op zeven Belgen krijgen in de loop van hun leven een zware depressie. Depressie is een ziekte. Meer weten? Bekijk dan snel de video.

Bekijk het filmpje »

Praat over erectiestoornissen. U vrijt toch ook graag? [MP] 1 op 2 mannen tussen 46 en 65 jaar worden occasioneel tot regelmatig geconfronteerd met een erectiestoornis*. Dat zijn er niet weinig.
1 op 2 mannen tussen 46 en 65 jaar worden occasioneel tot regelmatig geconfronteerd met een erectiestoornis*. Dat zijn er niet weinig.

Bekijk het filmpje »

Zo werkt het vrouwelijk orgasme! Hoe krijgt een vrouw een orgasme en wat gebeurt er dan allemaal in het lichaam? Deze animatie legt het vrouwelijk orgasme uit.
Hoe krijgt een vrouw een orgasme en wat gebeurt er dan allemaal in het lichaam? Deze animatie legt het vrouwelijk orgasme uit.

Bekijk het filmpje »

Wistjedatje - Hoe diep is de vagina? Weet jij hoe diep de vagina is? Deze vraag hebben we op straat gesteld en hier kwamen heel uiteenlopende en verrassende antwoorden op
Weet jij hoe diep de vagina is? Deze vraag hebben we op straat gesteld en hier kwamen heel uiteenlopende en verrassende antwoorden op

Bekijk het filmpje »

pub