groenten

Groente is een eetbare plant of een deel ervan. Meestal gaat het om cultuurgewassen, maar het kunnen ook wilde planten zijn. Veel groenten zijn pas eetbaar na verhitting (koken). Groenten die zonder verhitting gegeten worden, worden rauwkost genoemd.

191 artikels over groenten , per
Bekijk

Drie variaties op tomaat die weinig werk vragen

Drie variaties op tomaat die weinig werk vragen
recepten 11/09/2017

De tomaat is de zomergroente bij uitstek. Wij behandelen en eten ze als groente hoewel ze botanisch gezien eigenlijk een vrucht is. Het is een dankbare en heerlijk sappige rode bol, die zich zowel in koude als warme gerechten laat verwerken, en waarvan talloze variëteiten bestaan. Deze drie frisse zomerse gerechten vragen niet meer dan een kwartier werk.

lees meer »

Welke groenten eet u beter niet rauw?

Welke groenten eet u beter niet rauw?
tips 25/07/2017

Van bepaalde groenten eet u het best niet te veel en zeker niet rauw. Ze kunnen namelijk giftige stoffen bevatten. Dat zegt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV.

Video: Wat zijn vitaminen?

Video: Wat zijn vitaminen?
video 15/06/2017

Vitaminen zijn goed voor ons lichaam. Maar waarom zijn ze zo gezond? We kennen allemaal vitamine C, maar er bestaat ook vitamine A, B, D, E, en K. Wat zijn vitamines eigenlijk?

lees meer »
191 artikels over groenten , per
Bekijk
Wat denk jij?

Een halve ui naast je bed kan helpen om je neus te ontstoppen bij een verkoudheid.

  • Juist
  • Fout
pub