Alles over vaccinatie

Wat?

Door het toedienen van vaccins aan een persoon wordt immuunrespons gestimuleerd.

Nieuws

Griepepidemie op komst

Griepepidemie op komst

21/01 Volgens het Wekelijks Influenza bulletin van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid ISP-WIV staan we op de drempel van een griepepidemie. Dat besluit het WIV op basis van het aantal patiënten met griep-achtige klachten bij de huisarts.

lees meer »

Homoseksuele mannen vaccineren tegen HPV

Homoseksuele mannen vaccineren tegen HPV

14/01 In Engeland adviseert het UK's Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI) om alle mannen van 16 tot 40 jaar die seks hebben met mannen te vaccineren tegen het humaan papillomavirus (HPV),

lees meer »

Griepvaccinatie bij diabetici: nog werk aan de winkel

Griepvaccinatie bij diabetici: nog werk aan de winkel

04/01 Uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen blijkt dat slechts vier op de tien mensen men diabets zich laten vaccineren tegen de griep. Nochtans wordt griepvaccinatie ten zeerste aangeraden voor diabetespatiënten

lees meer »

Dossiers

Gezondheidspas reizen

Gezondheidspas reizen

16/03 De pdf-versie van de gezondheidspas 2014 kan je via gezondheid.be downloaden. Je kan de gezondheidspas van 2011 hier ook helemaal online lezen!

lees meer »

Kinderziekten

Kinderziekten

27/01 Bijna ieder kind heeft weleens vlekjes of blaasjes op de huid. Vaak betreft het één van de 'bekende' kinderziekten. Deze ziekten zijn meestal het gevolg van een besmetting met een virus of bacterie.

lees meer »

12 vragen over griep

12 vragen over griep

15/10 Griep is een zeer besmettelijke ziekte die elk jaar in de winterperiode opnieuw opduikt. Elke winter krijgen gemiddeld ongeveer één op de tien mensen de griep. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommige mensen kan de griep ernstige gevolgen hebben.

lees meer »

pub

Wat denk je ?

Ebola is een ziekte die
   veroorzaakt wordt door een bacterie en verspreid wordt via het water
   veroorzaakt wordt door een virus en verspreid wordt door rechtstreeks contact met besmette mensen

Videokanaal

Wat stop je in je reisapotheek? Wil je zonder zorgen en goed voorbereid op vakantie vertrekken?
Wil je zonder zorgen en goed voorbereid op vakantie vertrekken?

Bekijk het filmpje »

Wat is Hepatitis C? Wat is hepatitis C, wat zijn de gevolgen van het hebben van deze ziekte, hoe vaak komt de ziekte voor, wat zijn de symptomen, en wie loopt het risico
Wat is hepatitis C, wat zijn de gevolgen van het hebben van deze ziekte, hoe vaak komt de ziekte voor, wat zijn de symptomen, en wie loopt het risico

Bekijk het filmpje »

Hoe kan Hepatitis C behandeld worden? In dit filmpje kijken we naar <strong>het doel van de behandeling van hepatitis C</strong>, de huidige behandeling, de beperkingen, en de mogelijke nieuwe behandelingen.
In dit filmpje kijken we naar het doel van de behandeling van hepatitis C, de huidige behandeling, de beperkingen, en de mogelijke nieuwe behandelingen.

Bekijk het filmpje »

pub