vetten

Een algemene term voor vetten en lipoiden, de alcohol-ether-oplosbare bestanddelen van protoplasma, die onoplosbaar zijn in water. Ze bevatten vetten, vette oliën, essentiële oliën, wassen, fosfolipiden, glycolipiden, sulfolipiden, aminolipiden, chromolipiden (lipochromes) en vetzuren. (Grant & Hackh's Chemische Dictionary, 5e ed.)

282 artikels over vetten , per
Bekijk

Minder eetlust en actief bruin vet door goede darmbacteriën

Minder eetlust en actief bruin vet door goede darmbacteriën
nieuws 28/12/2017

Darmbacteriën blijken een rol te hebben bij het voorkomen van overgewicht. Een product dat zij maken als ze voedingsvezels afbreken remt de eetlust én zorgt ervoor dat bruin vetweefsel meer energie verbrandt. Dat schrijven onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum in het tijdschrift Gut.

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV.

Is rode zalm gezonder dan roze zalm?

Is rode zalm gezonder dan roze zalm?
tips 22/12/2017

Het onderscheid tussen de rode of roze kleur van zalm heeft geen invloed op de voedingswaarde van de vis, en dus ook niet op de gezondheid. Wat wel van belang is voor de voedingswaarde van zalm, en andere soorten vis, is de concentratie van omega 3-vetzuren.

lees meer »

Verhogen dierlijke vetten de kans op borstkanker?

Verhogen dierlijke vetten de kans op borstkanker?
tips 27/11/2017

Dierlijke vetten hebben geen invloed op het ontwikkelen van borstkanker. Uit verschillende grote studies bij vrouwen is gebleken dat er geen relatie is tussen het eten van dierlijke vetten en het risico op borstkanker. Dit geldt zowel voor vrouwen die nog niet in de overgang zijn als ook voor vrouwen na de overgang.

lees meer »

Beter doseren dankzij de knijpfles

Beter doseren dankzij de knijpfles
nieuws 25/09/2017

Onderzoekers van UGent bestudeerden de invloed van knijpflessen op consumentengedrag. Kan de consument zijn gebruik beter controleren met een knijpfles of zorgt het knijpen er net voor dat hij meer zal gebruiken?

lees meer »
282 artikels over vetten , per
Bekijk
Wat denk jij?

De belangrijkste functie van ijzer in het lichaam is dat het zorgt dat de rode bloedcellen zuurstof vanuit je longen tot in elke lichaamscel brengen.

  • Juist
  • Fout
pub