vetten

Een algemene term voor vetten en lipoiden, de alcohol-ether-oplosbare bestanddelen van protoplasma, die onoplosbaar zijn in water. Ze bevatten vetten, vette oliën, essentiële oliën, wassen, fosfolipiden, glycolipiden, sulfolipiden, aminolipiden, chromolipiden (lipochromes) en vetzuren. (Grant & Hackh's Chemische Dictionary, 5e ed.)

275 artikels over vetten , per
Bekijk

Beter doseren dankzij de knijpfles

Beter doseren dankzij de knijpfles
nieuws 25/09/2017

Onderzoekers van UGent bestudeerden de invloed van knijpflessen op consumentengedrag. Kan de consument zijn gebruik beter controleren met een knijpfles of zorgt het knijpen er net voor dat hij meer zal gebruiken?

lees meer »

Eet gerust wat meer gezonde vetten

Eet gerust wat meer gezonde vetten
dossier 4/09/2017

Een gezond voedingspatroon bevat vetten, proteïnes en koolhydraten. Wat de ideale verhouding is tussen die drie is sinds tientallen jaren het onderwerp van verhitte discussies.

lees meer »

Waar gaat het vet naartoe als je bent afgevallen?

Waar gaat het vet naartoe als je bent afgevallen?
nieuws 20/08/2017

Je altijd afgevraagd wat er exact gebeurt met het vet dat je bent kwijtgespeeld als je bent afgevallen? Uit een Australisch onderzoek blijkt in elk geval dat het niet wordt omgezet in energie of warmte, maar wel dat het simpelweg wordt uitgeademd.

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV.

Wat zijn de risico's van een te hoge bloeddruk?

Wat zijn de risico's van een te hoge bloeddruk?
tips 18/05/2017

Hoge bloeddruk of hypertensie is geen ziekte, maar een langdurig verhoogd bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, vooral een beroerte (CVA) en een hartinfarct. Ook andere organen zoals de nieren en de ogen kunnen aangetast worden.

lees meer »
275 artikels over vetten , per
Bekijk
Wat denk jij?

Mosselen bevatten veel cholesterol.

  • Juist
  • Fout
pub