noten

In de kookkunst is een noot een veel minder restrictieve categorie vruchten dan een noot in de plantkunde. De term wordt toegepast op vele zaden die geen echte noten zijn. Iedere grote, olieachtige vrucht met een pit in een al dan niet harde schaal en die in voedsel wordt gebruikt kan als noot worden beschouwd. Omdat noten over het algemeen een hoog oliegehalte hebben, zijn zij een hoogst gewaardeerde voedselbron en energiebron. Een groot aantal zaden is eetbaar. Ze kunnen gekookt, rauw, en/of geroosterd als snack worden genuttigd.

30 artikels over noten , per
Bekijk

Gezonde snickers

Gezonde snickers
recepten 7/09/2017

Snickerrepen zonder schuldgevoel: zo maak je ze zelf. Gastkok Ellen Charlotte Marie deelt een lekker gezond recept.

lees meer »

10 vezelrijke voedselbronnen

10 vezelrijke voedselbronnen
dossier 7/11/2016

Vezels zijn gezond en ook goed voor de lijn. Vezelrijk voedsel zoals volkorenbrood of –granen is dan ook een must in een normaal eetpatroon. Maar er zijn nog veel andere belangrijke en lekkere vezelleveranciers die een plaats op ons bord verdienen!

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV.

Waarom moeten we meer bonen eten?

Waarom moeten we meer bonen eten?
tips 3/01/2016

2016 is door de Wereld Voedsel Organisatie (FAO) uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Boon. Volgens de FAO zijn bonen en peulvruchten in het algemeen gezond en moeten we meer bonen eten.

lees meer »

Waarom moeten we meer bonen eten?

Waarom moeten we meer bonen eten?
tips 3/01/2016

2016 is door de Wereld Voedsel Organisatie (FAO) uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Boon. Volgens de FAO zijn bonen en peulvruchten in het algemeen gezond en moeten we meer bonen eten.

lees meer »

Waarom moeten we meer groenten en fruit eten?

Waarom moeten we meer groenten en fruit eten?
tips 2/12/2015

We weten allemaal dat we meer groenten, fruit en graanproducten en minder dierlijk voedsel moeten eten. In de nieuwe 'Richtlijnen Gezonde Voeding' van de Nederlandse Gezondheidsraad wordt uitgelegd waarom en worden tegelijk ook een aantal voedingsmythes uit de wereld geholpen.

lees meer »
30 artikels over noten , per
Bekijk
Wat denk jij?

Quinoa is een graansoort

  • Juist
  • Fout
pub