Nieuw veelbelovend geneesmiddel tegen psoriasis

Laatst bijgewerkt: May 2008 | 1 reacties
psor-elleboog-150.jpg

nieuws Twee nieuwe studies bij bijna 2000 patiënten met milde tot ernstige psoriasis tonen aan dat het nieuwe geneesmiddel ustekinumab zeer effectief is om de ziekte onder controle te houden, nauwelijks bijwerkingen heeft en gemakkelijk in het gebruik is dan de bestaande middelen. De studies verschenen in The Lancet.
Ustekinumab wordt ingespoten: de eerste twee dosissen met een maand interval, en dan om de drie maanden. Bij 9 op de 10 behandelde patiënten heeft het produkt een gunstig resultaat, met een gemiddelde verbetering van de symptomen met 75% na één jaar. Ustekinumab is een nieuw menselijk monoclonaal antilichaam dat de verstoorde immuunreactie in het lichaam waarvan psoriasis een gevolg is, kan reguleren.
Momenteel onderzoekt het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMEA) een aanvraag om het geneesmiddel op de Europese markt te kunnen introduceren.

zie ook artikel : Psoriasis


verschenen op : 29/05/2008

1 reacties

Nieuw veelbelovend geneesmiddel tegen psoriasis

door ignace goethals, 2 October 2015 om 14:46

Graag had ik geweten waar ik dit product kan kopen, bij de apoteek of in een natuurwinkel. Ik hebe al alle therapieen gebruikt en heb psorisis sinds mijn 8e, ben momenteel 61. Alvast voor uw antwoord. mvg ignace

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub