Borstlift

Laatst bijgewerkt: januari 2016 | 14 reacties | 57784 x gelezen

dossier

Een borstlift is een ingreep waarmee hangende borsten worden gecorrigeerd. Door elasticiteitsverlies bij het verouderen, zwangerschap en het geven van borstvoeding of gewichtsverlies, kunnen de borsten gaan doorhangen. Hierdoor ontstaat er een diepe borstplooi en bevindt de tepel zich vaak lager dan de borstplooi. Een borstlift zal de vorm en de stevigheid van de borsten verbeteren. Is de borst niet alleen verslapt, maar bovendien ondervuld, dan is het mogelijk een borstlift te combineren met het inbrengen van een borstprothese.

De ingreep

Bij een borstlift maakt de chirurg 2 insneden. De eerste loopt rond de tepelhof, de tweede verloopt onderaan, van de tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid wordt weggesneden, de tepel en de tepelhof blijven verbonden aan het borstklierweefsel en worden naar een hogere positie verplaatst. De huid die boven de tepel ligt wordt langs onder naar elkaar toegebracht. De nieuwe vorm van de borst wordt op deze manier gecreëerd. Afhankelijk van de gebruikte operatietechniek krijgt u eventueel drains onder de huid om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze kunnen meestal na ongeveer twee à drie dagen verwijderd worden.

U draagt nog gedurende 1 maand een stevige sportbeha. De eerste weken bent u beperkt in uw bewegingsvrijheid van armen en schouders. Het is aan te raden niet te sporten of te tillen in deze periode.

De draadjes worden verwijderd na 10 à 14 dagen. De littekens zijn in het begin nogal vurig. Dit vermindert duidelijk maar helemaal verdwijnen doen de littekens niet.

Na ongeveer 2 weken mogen de littekens gemasseerd worden met een hydraterende crème om de heling te bevorderen.

KLIK HIER voor persoonlijk en professioneel advies over borstlift

bron: Ingezonden mededeling
verschenen op : 09/12/2015 , bijgewerkt op 06/01/2016

14 reacties

Borstlift

door Joseph Leys, 2 maart 2015 om 10:57

Na de nodige voorlichting en raadpleging van de partner moet een vrouw zelf beslissen of een lift nodig is! Probleem blijft een chirurg vinden die het goed doet!

Borstlift

door gelukkig, 2 maart 2014 om 11:57

ik heb ook een borstlift laten doen met verwijdering van veloverschot, heb altijd heel dikke borsten gehad cup F maar wel hangende borsten, na 2 zwangerschappen en felle vermagering heb deze laten uitvoeren heb nu nog een DD/E en ben er heel gelukkig mee

borstlift

door anoniem, 7 maart 2013 om 15:00

Ne lelijke vent trekt ook op niks en daar valt niks aan te liften

Borstlift

door anoniem, 28 februari 2013 om 21:31

kan een mens nu niet gelukkig zijn zonder al die poespas !ik zelf heb borstkanker had met volledige amputatie nu 12 jaar geleden en aanvaard mijn lichaam zoals ik ben alsook mijn vriend . wees gelukkig en laat niet aan je snijden als het vermeden kan wor

borstlift

door anoniem, 6 mei 2012 om 18:27

ik ben 26j en heb vorig jaar borstlift laten uitvoeren omdat mn borsten hingen door 2 zwangerschappen,had een borstlift gevraagd maar wat had die clown gedaan me verkeerd verstaan en een verkleining gedaan wier wakker in kliniek en had van ne groteC nog een kleine b cup en dat paste helemaal niet bij mn lichaam dus wat heb ik er nu moeten doen nog 1500euro optafel moeten gooien om zijn fout op te lossen met platselijke verdoving da was verschrikkelijk , en nu zijn ze nog niet hoe ze moeten en er steken inplantaten in da ik helemaal niet gewild heb IK VROEG EEN LIFT EN GEEN VERKLEINING en nu zit ik er mee hij wil me zelf het kaartje niet geven wat verplicht is om in het bezit te hebben van inplantaten drager dat is mijn verhaal over plastiche chirurgie

bekijk alle 14 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
gezondheid.be op Facebook

pub