Soja vermindert risico op hersenbloeding

nieuws Een hoge sojaconsumptie kan de kans op het ontwikkelen van een hersenbloeding met 54% doen dalen. Dat blijkt uit onderzoek in Japan.
In de studie werden de voedingsgewoonten van de laatste vijf jaar van 201 mensen die een hersenbloeding hadden gehad, vergeleken met die van 201 ‘gezonde’ mensen. Alle deelnemers waren tussen de 30 en 79 jaar oud. De twee groepen waren gelijk wat betreft leeftijd en geslacht en andere risicofactoren. Bij mensen met een hoge sojaconsumptie (vier of meer consumpties per week) stelden de onderzoekers een significante risicodaling van 54% op een hersenbloeding vast, in vergelijking met mensen die weinig of geen soja consumeerden.
Bron: Eur J Cardiovasc Prev Rehabil 2006;13:284-7.

Lees ook: Beroerte (Cerebro Vasculair Accident)

bron: Eur J Cardiovasc Prev Rehabil 2006;13:284-7

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram