Soja vermindert risico op hersenbloeding

Laatst bijgewerkt: maart 2007
alpro-soja-room-130.jpg

nieuws Een hoge sojaconsumptie kan de kans op het ontwikkelen van een hersenbloeding met 54% doen dalen. Dat blijkt uit onderzoek in Japan.
In de studie werden de voedingsgewoonten van de laatste vijf jaar van 201 mensen die een hersenbloeding hadden gehad, vergeleken met die van 201 ‘gezonde’ mensen. Alle deelnemers waren tussen de 30 en 79 jaar oud. De twee groepen waren gelijk wat betreft leeftijd en geslacht en andere risicofactoren. Bij mensen met een hoge sojaconsumptie (vier of meer consumpties per week) stelden de onderzoekers een significante risicodaling van 54% op een hersenbloeding vast, in vergelijking met mensen die weinig of geen soja consumeerden.
Bron: Eur J Cardiovasc Prev Rehabil 2006;13:284-7.

zie ook artikel : Beroerte ( Cerebro Vasculair Accident of CVA)

bron: Eur J Cardiovasc Prev Rehabil 2006;13:284-7
verschenen op : 19/03/2007

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub