Conservenblikken ontmanteld

dossier Het blikje tomatenpuree voor de spaghettisaus heeft een deukje, kan dat nu kwaad? En het blikje champignons, daarvan gebruik ik maar de helft! Bewaar ik de rest in het blik in de koelkast?

Slik! Een beschadigd conservenblik!

Beschadigde conservenblikken mogen niet meer worden verkocht. Eens de verpakking beschadigd is, is de aangegeven bewaringstijd niet langer gegarandeerd. Bij conservenblikken met blutsen of bij blikken die verroest zijn of bol staan, kan de beschermlaag binnenin zijn aangetast en kunnen ongewenste stoffen (vuil, bacteriën, stukjes plastic of glas van de verpakking) die gevaar inhouden voor je gezondheid in het voedingsmiddel terechtkomen. Vocht dat uit de verpakking loopt, kan andere voedingsmiddelen besmetten.
De overheid controleert in de warenhuizen en andere verkooppunten of deze voorschriften worden gerespecteerd. Natuurlijk gelden dezelfde aandachtspunten voor conservenblikken die je reeds in huis hebt.

Het geopende blik

Als je bij de bereiding niet de volledige inhoud van een blik gebruikt, breng de rest dan over in een bewaardoosje, sluit het goed af en plaats het in de koelkast. Bewaar geen voedingsmiddelen in het geopend blik, want zo bestaat de kans dat er ongewenste stoffen in het voedingsmiddel terechtkomen.

Jammer van het blikje tomatenpuree, maar je gooit het dus beter weg. En je overgebleven champignons schep je dus best over in een bewaardoosje met deksel vooraleer je ze in de koelkast plaatst.



Laatst bijgewerkt: mei 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram