Conservenblikken ontmanteld

Laatst bijgewerkt: May 2017 | 5 reacties
conservenblik-150.jpg

dossier Het blikje tomatenpuree voor de spaghettisaus heeft een deukje, kan dat nu kwaad? En het blikje champignons, daarvan gebruik ik maar de helft! Bewaar ik de rest in het blik in de koelkast?

Slik! Een beschadigd conservenblik!

Beschadigde conservenblikken mogen niet meer worden verkocht. Eens de verpakking beschadigd is, is de aangegeven bewaringstijd niet langer gegarandeerd. Bij conservenblikken met blutsen of bij blikken die verroest zijn of bol staan, kan de beschermlaag binnenin zijn aangetast en kunnen ongewenste stoffen (vuil, bacteriën, stukjes plastic of glas van de verpakking) die gevaar inhouden voor je gezondheid in het voedingsmiddel terechtkomen. Vocht dat uit de verpakking loopt, kan andere voedingsmiddelen besmetten.
De overheid controleert in de warenhuizen en andere verkooppunten of deze voorschriften worden gerespecteerd. Natuurlijk gelden dezelfde aandachtspunten voor conservenblikken die je reeds in huis hebt.

Het geopende blik

Als je bij de bereiding niet de volledige inhoud van een blik gebruikt, breng de rest dan over in een bewaardoosje, sluit het goed af en plaats het in de koelkast. Bewaar geen voedingsmiddelen in het geopend blik, want zo bestaat de kans dat er ongewenste stoffen in het voedingsmiddel terechtkomen.

Jammer van het blikje tomatenpuree, maar je gooit het dus beter weg. En je overgebleven champignons schep je dus best over in een bewaardoosje met deksel vooraleer je ze in de koelkast plaatst.

bron: Nice- www.nice-info.be


verschenen op : 15/05/2017

5 reacties

Conservenblikken ontmanteld

door De Mulder Nadine, 16 February 2013 om 16:34

De overgebleven tomatenpuree kan je invriezen in de ijsblokjesvorm

Conservenblikken ontmanteld

door anoniem, 14 February 2013 om 21:26

Ik gebruik al jaren tomatenpuree uit een tube en heb daar nog nooit problemen mee gehad. Je gebruikt wat je nodig hebt,sluit de tube en bewaard ze in de koelkast.Ik vind de puree uit tube zelfs lekkerder.

Conservenblikken ontmanteld

door nozem, 14 February 2013 om 20:53

Hoe lang kunnen voedingswaren uit blik of vacum verpakking na opening nog bewaard worden? Dat wordt nooit vermeld op de verpakking maar is wel HET belangrijkste. Gewoon een fles water moogt ge na opening, reeds 2 dagen later al niet meer gebruiken!

blikjes !

door anoniem, 14 February 2013 om 17:03

er zijn toch heel kleine blikjes champignons in de warenhuizen ! En van een doosje verse champignons van 250 gr blijft zowiezo maar héél weinig over, opeten dus !

bekijk alle 5 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub