Over dementie: Het levenseinde van personen met dementie in het rusthuis

Laatst bijgewerkt: April 2006 | 1 reacties
levenseinde-dementie.jpg

boeken/interviews Het levenseinde van personen met dementie in het rusthuis - Anja Declercq, Chantal Van Audenhove

Dementie is een progressieve en erg ingrijpende ziekte die een steeds groeiend aantal personen uit de oudere bevolkingsgroep treft. De zorg voor een ernstig dementerende oudere is zo zwaar dat men in de eindfase vaak noodgedwongen moet overstappen op een vorm van residentiële zorg. Praktisch alle ouderen die naar een residentiële voorziening verhuizen, sterven daar ook. De personeelsleden van die rusthuizen zijn hier niet steeds voor opgeleid en worstelen vaak met veel vragen. Ook familieleden van personen met dementie kampen met vragen en hebben nood aan begeleiding. In deze publicatie komen al deze vragen aan bod en worden er via een draaiboek en stappenplannen mogelijke oplossingen uitgewerkt.
Waar bovendien de bestaande publicaties het levenseinde meestal tot louter terminale of palliatieve zorg vernauwen, wordt hier het onderwerp breder bekeken.
Dit boek is aanbevolen lectuur voor alle personeelsleden van rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen, familieleden van personen met dementie en ook voor docenten en studenten aan de hogescholen (verpleegkunde, ergotherapie, ...).

Anja Declercq
Dr. Anja Declercq is projectleider bij LUCAS, een onderzoeks- en opleidingsinstituut voor de gezondheidszorg, verbonden aan de K.U.Leuven.

Chantal Van Audenhove
Prof. Dr. Chantal Van Audenhove is coördinator bij LUCAS, een onderzoeks- en opleidingsinstituut voor de gezondheidszorg, verbonden aan de K.U.Leuven.

Praktische info

Het levenseinde van personen met dementie in het rusthuis - Anja Declercq, Chantal Van Audenhove - ISBN : 90-209-6139-X - Verkoopprijs : 19,50 EUR - uitgegeven vanaf 01-09-2006 -
Aantal pagina's : 150 - Uitgave : LannooCampus


verschenen op : 30/08/2006

1 reacties

Over dementie: Het levenseinde van personen met dementie in het rusthuis

door Daniël Van Kerrebroeck, 17 April 2014 om 21:18

Waar kunnen we het boek nog aankopen,bij Standaard Boekhandel is het niet te verkrijgen en via het opgegeven ISBN nr. Via de site van LannooCampus krijgen we ook de melding "Niet beschikbaar".Graag per kerende een antwoordje aub,Dank bij voorbaat.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub