Over de prostaat: Lust en Leed

Laatst bijgewerkt: July 2005 | 5 reacties
prostaat-lust-leed.jpg

boeken/interviews Er rust een taboe op prostaatproblemen. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de plek waar de prostaat zich bevindt: midden in het meest mannelijke deel van de man. En ook met het feit dat de meeste mannen niet goed weten waartoe die prostaat eigenlijk dient. Nochtans beleven mannen (en vrouwen) veel plezier aan het orgaantje vlak onder de blaas: bij een orgasme zorgt de prostaat er namelijk voor dat er een stroom van zaadvocht volgt.

Prostaten beginnen vanaf de puberteit te groeien. Bij sommige mannen leidt dit tot een dusdanige vergroting dat ze er plasproblemen door krijgen. Anderen krijgen te maken met prostaatkanker, de meest voorkomende kanker bij mannen. Veel mannen vrezen - terecht - dat de behandeling van prostaatkanker leidt tot impotentie, en verzuimen een arts te raadplegen. In heel wat gevallen is een operatie echter niet nodig. Er zijn waardevolle alternatieve behandelingen, waarvan de resultaten niet moeten onderdoen voor een ingrijpende operatie.

In dit vlot geschreven boek laten de auteurs bekende en minder bekende mannen met prostaatkanker hun verhaal doen.

Met een voorwoord van Prof. Dr. Louis Denis.

De prostaat - Lust en Leed - Dr. Finoulst Marleen- Peter Van Erps - Uitgeverij: Houtekiet - ISBN: 905240741x - Uitgegeven in 2004 - Prijs: € 14,50

zie ook artikel : Prostaatklachten: deel 1. Aandoeningen van de prostaat


verschenen op : 13/07/2005 , bijgewerkt op 13/07/2005

5 reacties

Over de prostaat: Lust en Leed

door johan wandels, 25 June 2016 om 05:55

ik ben 67 jaar en heb reeds 3 jaar been erectie meer. zou het van mijnvmedicatie zijn?

Over de prostaat: Lust en Leed

door anoniem, 24 June 2016 om 18:42

mijn prostaat is verwijderd ik heb dus geen erectie zijn er anderen mogelijke heden op de markt ik heb in het verleden inspuitingen gehad van een dokter dat helpt heel zekers maar u hebt dan meer pijn dan genot ?

Radicale Prostatectomie

door anoniem, 1 April 2012 om 17:40

Mijn Prostaat is onlangs ( 1 maand gelden ) geheel verwijderd Nu ben ik incontinent Ik vrees dat ik gezien mijn leeftijd van 74 jaar daar gevolgen aan overhoud want na de eerste nmaand is niet veel beter geworden Ik doe nu sedert 1 week bekken bodemspier oefeningen Vrees ik iets dat niet nodig is ? Ik ben zeer vitaal . Ik sport nog 3 keer per week in een sportschool zeer stevig Fiets(te) in 1 uur 38 km. bij hartslag 128 Ik loop ( liep ) 1 dag in de week 4 uur zeer stevig. De Uroloog zegt U hebt een fantastische conditie en daarom komt het goed. Is dat zo of troost hij maar wat om van me af te zijn.? Graag Uw antwoord op mijn mail

prostaat

door anoniem, 22 July 2005 om 17:26

Net als periodiek borstonderzoek, moet er een periodiek prostaatonderzoek komen. justine

bekijk alle 5 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub