Over chronische pijn: oorzaken en behandeling van langdurige pijn

Laatst bijgewerkt: October 2005 | 4 reacties
boek-Chronische pijn.jpg

boeken/interviews Pijn is een natuurlijk en noodzakelijk beschermingsmechanisme. Maar wanneer ze langer aanhoudt dan we mogen verwachten, is er sprake van chronische pijn. Deze pijn overstijgt haar signaalfunctie en tast de levenskwaliteit aan. Chronische pijn heeft vele vormen, van hoofdpijn tot reumatische pijn. Hoewel niet alle pijnen te verhelpen zijn, heeft de pijnbestrijding de laatste jaren veel vooruitgang geboekt.

Wat is precies pijn? Waardoor wordt pijn veroorzaakt? Kun je pijn meten? Wanneer is er sprake van chronische pijn? Kun je ermee leren leven? En vooral: welke manieren zijn er om pijn te bestrijden? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Reeds verschenen in deze referentiereeks: Allergie, Cholesterol, Depressie, Diabetes, Hoge bloeddruk, Obesitas en overgewicht en Osteoporose. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten ter zake.

Over chronische pijn: oorzaken en behandeling van langdurige pijn - Prof. Wouter Zuurmond
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 270 7 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel


verschenen op : 01/09/2005 , bijgewerkt op 10/10/2005

4 reacties

Over chronische pijn: oorzaken en behandeling van langdurige pijn

door pierre decae, 11 November 2017 om 11:27

Hey, ik ben Pierre en leef sedert geruime tijd met chronische pijn. Mijn nekspieren en rugspieren zitten hard opgespannen en ik kan niet meer blijven rechtstaanomdat het nog erger wordt. Ik moet van de psychiater PREGABALIN 300 mg per dag nemen.graag hulp

uitstralingspijnen

door marika, 2 February 2007 om 11:45

Hey, Ben een vrouw van 24 jaar en heb momenteel hetzelfde voor als jou dochter. Op mijn 16 jaar heb ik een CT-scan laten nemen omwille van nachtelijke rugpijnen, slecht slapen daardoor en uitstralingspijn. Toen werd er niets aan gedaan. Omdat ik het nu weer heb, heb ik een botscan (MRI) en ct-scan laten nemen en daardoor ben ik te weten gekomen dat ik de 'ziekte' van Bechterew heb, dit is ontstekingsreuma. Blijkbaar kan die op hele vroege leeftijd beginnen. Ik ga hiervoor naar een reumatoloog, die kan wel helpen, medicatie kan dit onderdrukken. Pas de laatste jaren is Bechterew beter bekend bij dokters, misschien moet je dit eens aanhalen bij je dokter, wie weet gaat er een lichtje bij hem branden en kan je dochter snel geholpen worden ... succes!

uitstraling pijnen

door anoniem, 13 January 2007 om 22:04

beste.we zitten al 5jaar in de sukkelstraat met onze dochter.overal al geweest docters ziekenhuizen specialisten enz....nog zijn we geen stap verder.mijn dochter zit met pijnen in de rug en stralen naar alle delen van haar lichaam door kan moeilijk slapen en lang zitten op een stoel houd ze ook niet vol. dus naar school gaan zit er ook niet veel in.we gaan nu nog eens een poging ondernemen on augustinus in antwerpen bij een neurochirurg meschien vind die de oorzaak.als er mensen zijn die dit ook al doorstaan hebben of al iets van gehoord hebben gelieve ons dan te contacteren graag dank u bij voorbaad

bekijk alle 4 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub