Vlaams symposium Jongdementie

Laatst bijgewerkt: March 2018
123-dementie-gedachten-boom-03-18.jpg

agenda

Wat is frontotemporale dementie? Wat betekent deze ziekte voor de betrokkene en zijn omgeving? Wat is gepaste zorg en wat leren ons de ervaringen vanuit het werkveld? Deze en andere vragen zullen op 30 maart 2018 in Herentals beantwoord worden tijdens het Vlaams Symposium over frontotemporale dementie op jonge leeftijd. Ervaringsverhalen van mantelzorgers en professionals duiden op de noodzaak om stil te staan bij deze vorm van dementie, de impact ervan op mantelzorgers en de zoektocht naar warme omgang in combinatie met zelfzorg. 
 
Tijdens dit Vlaams symposium wordt dieper ingegaan op het belang van diagnose en differentiële diagnostiek. Een getuigenis van een mantelzorger geeft inzicht in de impact van de ziekte op de getroffen persoon en diens omgeving. Ervaringsdeskundigen uit verschillende disciplines gaan met elkaar in debat en reiken praktische tips aan voor de omgang met personen met FTD. Tenslotte zal de Vlaamse Werkgroep Jongdementie een balans opmaken van 10 jaar werking. Na de netwerklunch is er een ontmoetingsmoment voorzien voor familieleden en mantelzorgers van personen met frontotemporale dementie. 
 
Aansluitend op het symposium geeft Prof. Dr. Vandenbulcke een vorming voor huisartsen over atypische vormen van dementie op jonge leeftijd. 
 
Het programma raadplegen en inschrijven kan via de website van regionaal expertisecentrum dementie Tandem. Als bijlage vindt u de e-flyer waarin eveneens het programma is opgenomen. 

Wenst u een interview met een mantelzorger van een persoon met frontotemporale dementie? Dat kan!  
 
PRAKTISCH 
Vrijdag 30 maart 2018 van 9.30 uur tot 14 uur 
Wit-Gele Kruis van Antwerpen 
Nonnenstraat 12 bus 1, 2200 Herentals 
 
Meer info en inschrijven? 
tandem@dementie.be ? 014 47 83 71 
www.dementie.be/tandem ;


verschenen op : 05/03/2018 , bijgewerkt op 05/03/2018
pub