Lamscurry

Lamscurry_NathalieMesk.jpg

recepten

voor 4 personen 
1 uur 

Ingrediënten

Voor de balletjes: 
kokosolie 
600 g biologisch lamsgehakt (voor de veggievariant kun je dit vervangen door linzen, kikkererwten of andere peulvruchten) 
50 g kokosschilfers*
50 g (glutenvrij) paneermeel 
2 el currypoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder 
peper en zout 

Voor de saus: 
kokosolie 
3 uien, fijngesneden 
50 g madras currypoeder 
1 tl korianderpoeder 
1 tl kardemompoeder 
1 rode chilipeper, zaadjes eruit en in fijne reepjes gesneden 
1 teentje knoflook, fijngesneden of geplet 
500 ml kokosmelk
250 ml kokosroom
1 stengel citroengras, licht gekneusd 
peper en zout 
sap van 1 limoen 

Bereiding

Begin met de balletjes. Meng alle ingrediënten voor de balletjes en kruid naar eigen smaak af met peper en zout. Rol er balletjes van in de grootte die je zelf kiest. 

Verhit een braadpan op middelhoog vuur. Voeg kokosolie toe en bak de balletjes goudbruin aan alle zijden. 

Maak de saus. Zet voor de saus een kookpot op een middelhoog vuur en voeg 1 el kokosolie toe. 

Stoof de ui glazig en voeg het curry-, koriander- en kardemompoeder, chilipeper en knoflook toe. Laat even stoven. 

Voeg de kokosmelk, kokosroom, citroengras toe en laat op een middelhoog vuurtje inkoken. 

Voeg na een 10-tal minuten de balletjes toe en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. 

Kruid af met peper en zout. Voeg op het einde het limoensap toe. 

Tips

Lekker met rijst of quinoa, broccoli met chili en gember (zie blz. 107) of uienmangokonfijt (zie blz. 104)

*Je kan het paneermeel ook volledig vervangen door kokosschilfers voor extra knapperigheid en kokossmaak. 

Nathalie-mesk-plan-boost-cover.jpg


Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.

Fotocredits: Bram Debaenst

bron: Nathalie Meskens

Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram