Thaise mosselen

recepten Mijn liefde voor de Thaise keuken is niet weg te denken. Een klassieke mosselpot geef ik in een handomdraai een Thaise twist.

Thaise_mosselen_NathMeskens_PlanBoost_1000.jpg
voor 2 personen 
30 min. 

Ingrediënten

2 kilo mosselen (ik kies bij voorkeur voor bouchot mosselen, die worden gekweekt op palen en zijn daardoor minder belastend voor het milieu. Ze zijn bovendien ook veruit het beste van smaak.) 
3 grote rode chilipepers, fijngehakt 
gember (de grootte van een vuist), in grote stukken gehakt 
4 limoengrasstengels 
1 el tom yam pasta 
5 teentjes look, fijngehakt 
2 uien, fijngesnipperd 
1 bos koriander (als je zo een plantje hebt uit de supermarkt dan bedoel ik heel het plantje) 

Bereiding

Het meeste werk aan dit gerecht is het schoonmaken van de mosselen. Ik kan niet verder eten als ik nog maar 1 korrel zand tegenkom in mijn mond. Dus ik spoel ze lang en nog eens, en nog eens.... En nog eens... 

Heb je geen tom yam pasta (een Thaise marinade om onder andere de tom yam soep – een?typische Thaise soep – te maken) in huis? Geen probleem, dit recept is ook zalig zonder! Als je lactose- en/of glutenvrij wilt eten, check dan goed de ingrediënten in de pasta. Er zijn ook tom yam pasta’s waarin geen gluten en lactose verwerkt zijn. Bijvoorbeeld de biologische kruidenpasta 'On O Spices', die verkrijgbaar is in verschillende winkels. 

Doe de mosselen in een grote pot, en zwier alle andere ingrediënten (behalve de koriander) erbovenop. 

Zet de pot met gesloten deksel op een hoog vuur. 

Van zodra het deksel begint te trillen, verlaag je je vuur. Schud twee keer met de pot en laat nog één minuut pruttelen. 

Tips

Als je de pot schudt, doe het dan met een handdoek op het deksel zodat je geen kokende spatten op je kunt krijgen.

Haal dan het deksel eraf. Je zal zien dat de mosselen mooi open staan maar nog vastzitten in hun schelp, exact hoe we het willen.

Neem een mooie grote schaal, schep er alles voorzichtig in en strooi de koriander over het geheel. 

Sharing is caring… Zet de schaal in het midden van de tafel en let the romance begin. 

Nathalie-mesk-plan-boost-cover.jpg


Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.

Fotocredits: Bram Debaenst

bron: Nathalie Meskens

Laatst bijgewerkt: november 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram