Rode linzensoep met kokos en limoen

Laatst bijgewerkt: February 2018
f-Nath-Mesk-Rode linzensoep_.jpg

recepten

voor 6 personen 
40 min. 

Ingrediënten
1 el olijfolie 
2 sjalotten, fijngesneden 
1 teentje knoflook, fijngesneden 
2 blaadjes laurier 
2 takjes rozemarijn 
2 takjes tijm 
2 takjes bonenkruid 
250 g rode linzen 
peper en zout 
sap en zeste van 2 limoenen 
400 g tomaten, in blokjes (uit blik) 
1 l groentebouillon (recept voor verse bouillon op blz. 161) 
200 ml kokosroom?
een handvol kokosschilfers 

Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pot. Stoof daarin de sjalotten en de knoflook glazig. 

Bind ondertussen alle kruiden samen met keukentouw tot een bouquet garni en doe het in de pot. 

Voeg ook de linzen toe en bak die even aan. Kruid met peper en zout en blus af met het limoensap. 

Voeg de tomaten en de groentebouillon toe. Kook de linzen tot ze gaar zijn. 

Voeg de kokosroom toe en laat nog een keer goed doorkoken. 

Verwijder het bouquet garni uit de pot en mix de soep. 

Kruid af met peper en zout. Serveer en werk af met zeste van limoen en kokosschilfers. 

Nathalie-mesk-plan-boost-cover.jpg


Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.

Fotocredits: Bram Debaenst

bron: Nathalie Meskens
verschenen op : 25/01/2018 , bijgewerkt op 01/02/2018

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub