Een handig wistjedatje voor in de keuken: hoe gebruik je aluminiumfolie?

Laatst bijgewerkt: January 2018 | 3 reacties
123-aluminiumfolie-01-18.jpg

tips De meeste mensen gebruiken aluminiumfolie altijd op dezelfde manier: ze laten de glanzende kant zichtbaar wanneer ze een product ermee inpakken of een gerecht afdekken.
Maar elke zijde heeft zijn functie. De glanzende kant reflecteert de warmte, de matte kant absorbeert ze.

Wil je een gerecht koel houden, omwikkel het dan met de glanzende kant van de folie naar buiten. Ook een ovenschotel die je wilt beschermen tegen bruin verbranden dek je op deze manier af.

Wil je een gerecht warm houden, bedek het dan met de matte kant naar de buitenkant.

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 13/01/2018

3 reacties

Een handig wistjedatje voor in de keuken: hoe gebruik je aluminiumfolie?

door Hannedea van Nederveen Meerkerk, 13 January 2018 om 12:19

Zojuist Duitse zending gezien, ARD, waarin gewaarschuwd wordt tegen gebruik van aluminium, juist ook in de keuken. Het onderwerp is nog niet geheel bestudeerd, masr het TWI wordt door vrijwel iedereen verontrustend overs hreden. Alu met zure produ schijnt

bekijk alle 3 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub