Infonamiddag Chronische pijn

Laatst bijgewerkt: January 2018
123-rolstoel-sport-handic-beperk-01-18.jpg

agenda

20 Januari 2018:Infonamiddag: Zoeken naar de zin vanuit een rolstoel, leven met chronische pijn: Het verhaal van Greet Balemans
Spreker: Greet Balemans
Waar: Provinciaal Vormingscentrum Malle Smekenstraat 61 2390 Malle
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: van 14u00 tot 17u00

Interactieve lezing: Zoeken naar zin vanuit een rolstoel door Greet Balemans  Een banaal verkeersongeval maakt onverwachts een einde aan de jeugd van Greet. Haar hele leven wordt overhoop gegooid, al haar dromen en toekomstplannen worden abrupt door elkaar geschud.

 Hoe gaat een jong meisje om met zo’n dramatische gebeurtenis? Hoe geeft zij de opgelopen handicap een plaats in haar bestaan? Hoe speelt zij het klaar om zich weer op te richten en de draad van haar leven weer op te nemen zonder haar levensvreugde te verliezen? 

In haar boek blikt ze terug op 25 jaar van leven in een rolstoel en zoeken naar zinvolheid. Het is een echt ‘document humain’: een boek dat scherpe vragen stelt aan de maatschappij. Het is een authentieke zoektocht vol moed, hoop, geloof en verwoestbare levenskracht. 

Chronische pijn kan erg aanwezig zijn en je hele zijn overschaduwen. In deze lezing scherpen we ons bewustzijn aan over de krachten en de positieve aspecten die ook in ons leven. We benaderen onze chronische pijn vanuit onze krachten. We staan ook stil bij onze rechtmatige behoeften in verband met chronische pijn en reiken sporen tot aanvaarding aan.


verschenen op : 03/01/2018 , bijgewerkt op 03/01/2018

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub