Volkoren zorgt voor lager risico op chronische ziekte

Laatst bijgewerkt: December 2017
123-volkorenbrood-granen-12-17.jpg

nieuws

Volgens voedingswetenschappers van het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC) hebben mensen die twee keer per dag volkoren eten een lager sterfterisico, minder kans op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en mogelijk ook dikkedarmkanker.

Deze voordelen treden niet op bij de consumptie van geraffineerde graanproducten, zoals wit brood of witte rijst. Volkoren betekent dat alle stoffen die de oorspronkelijke graanbron bevatten in dezelfde verhouding in een levensmiddel moeten zitten. Recente gegevens tonen aan dat de effecten van volkoren producten voor de gezondheid zelfs sterker lijken dan die van groente en fruit. 

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub