Wortel-en-kipburgers

Laatst bijgewerkt: January 2018 | 1 reacties
f-HD-pasc-naessens-wortel-kipb-01-17.jpg

recepten
Deze burgers zijn overheerlijk, praktisch en iedereen is er weg van. Ze zijn ook ideaal voor in de lunchbox, want koud zijn ze eveneens bijzonder lekker. Geef je ze als hoofdmaaltijd, serveer er dan nog wat groenten bij.

Ingrediënten voor 4 burgers
200 g wortelen
200 g kippengehakt
2 eetlepels amandelmeel
1 eetlepel ras el hanout
olijfolie

Werk: 15 minuten
Gaartijd: 22 minuten

- Trek de wortelen in dunne slierten (zie Tip) en doe ze in een ovenschaal. Giet er flink wat olijfolie over. Hussel alles goed door elkaar zodat elke wortelsliert onder de olijfolie zit en zet ze een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, of tot de wortelen gaar zijn.
- Doe alles samen in een grote kom: het gehakt, de ras el hanout, het amandelmeel en de wortelslierten en kneed met je handen tot alles één geheel vormt.
- Maak er burgers van en bak ze op een matig vuur ongeveer 6 minuten aan elke kant, of bruin ze kort in de pan en gaar ze verder in de oven.

Tip: dunne slierten van wortelen
Het is belangrijk dat de wortelslierten heel dun zijn zodat ze snel garen. Ik gebruik daarvoor een dunschiller met fijne tandjes. Wanneer de wortelslierten vrij dik zijn, moet je ze langer garen in de oven.

Uit:'Puur Pascale 2 - beter eten is beter leven' uitgegeven door Lannoo.

bron: Pascale Naessens, Puur Pascale 2
verschenen op : 08/01/2018

1 reacties

Wortel-en-kipburgers

door anoniem, 8 January 2018 om 08:09

Ik vind het spijtig dat jullie ‘reclame’ maken voor kippengehakt. Hier wordt varkensvet aan toegevoegd om het smeuïg te maken. Niet zo gezond lijkt me.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub