5 eenvoudige tips om opnieuw met plezier te bewegen.

Laatst bijgewerkt: January 2018
250x150_2.jpg

tips Een foute beweging, intensief sporten zonder opwarming,… De oorzaken van spierpijn zijn ontelbaar en, of u nu jong of oud bent, man of vrouw, sportief of niet, iedereen heeft er ooit mee te maken. Ook al zijn de gevolgen van spierpijn niet hetzelfde voor iedereen, toch hebben ze een negatief effect op het dagelijkse leven van degenen die er wel last van hebben. Gelukkig bestaan er enkele makkelijke manieren om u te beschermen. Deze zullen u natuurlijk niet redden van een val of foute beweging, maar ze zorgen er wel voor dat u snel het plezier herontdekt in bewegen!

5 TIPS OM UW SPIEREN GEZOND TE HOUDEN

549x350_1.jpg
1. Beweeg regelmatig

Om uw spieren fit te houden, moet u ze ook gebruiken. Elke dag een halfuurtje sporten of bewegen is ideaal. U hoeft hiervoor niet dagelijks naar de fitness te gaan. Zorg voor afwisseling en maak af en toe een stevige wandeling of fietstocht. 


2. Eet gevarieerd 
Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel en de groei van de spieren, maar ook koolhydraten zijn essentieel om uw spieren gezond te houden. Volkorenbrood, pasta en peulvruchten zitten vol goede bouwstenen. Gedroogd fruit is dan weer een ideaal tussendoortje. 

3. Overdrijf niet met ijzer 


Sporters hebben ijzer nodig, dat staat buiten twijfel. Deze stof zorgt namelijk voor het transport van zuurstof naar de spieren en doet ze groeien. Toch is ijzer alleen niet voldoende om de spieren gezond te houden. Gezond en gevarieerd eten is belangrijker dan een grote ijzerinname. 

349x250_1.jpg
4. Loop niet te hard van stapel 

Als u met een nieuwe sport begint, doe dit dan stap voor stap. Train dus niet intensief als u dit niet gewoon bent. Doe altijd een opwarming, ook als u een ervaren sporter bent. Hierdoor vermijd u eventuele blessures.


5. Drink voldoende water 
Zorg ervoor dat u tijdens het sporten altijd een fles water bij de hand hebt en drink er regelmatig van. Als u te weinig drinkt, dan kan u spierkrampen of een onregelmatige hartslag krijgen. Drink ook na het sporten voldoende water om het vocht dat u verloren bent tijdens het sporten te compenseren.

NL1.jpg

bron: ingezonden mededeling: GSK
verschenen op : 05/03/2018