Een handig wistjedatje voor in de keuken: bouquet garni

Laatst bijgewerkt: December 2017
123-groenten-vers-bouquet-garni-12-17.jpg

tips Een bouquet garni heeft niets met bloemen te maken, maar des te meer met smaak en aroma. Het is een opgebonden kruidenboeketje dat je laat meekoken of –trekken in een soep, saus of een ander gerecht. Het bestaat meestal uit tijm, laurier en peterseliestelen, maar je kunt er naar believen ook nog andere verse kruiden aan toevoegen zoals salie, lavas, rozemarijn …

Om het boeketje bijeen te houden kun je alle kruiden in een stukje preigroen wikkelen en opbinden met wat keukentouw dat je eventueel aan een oor van de kookpot vastknoopt. Zo kan je het kruidentuiltje, nadat het zijn werk heeft gedaan, gemakkelijk weer uit het gerecht vissen.
Een goede raad: gebruik bij het opbinden geen gekleurde (geschenk)touwtjes die niet voor keukengebruik zijn bestemd, want dan krijg je toestanden zoals in de film 'Bridget Jones’s Diary'...

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 09/12/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub