Een handig wistjedatje voor in de keuken: te zout of te pikant

Laatst bijgewerkt: November 2017
123-vr-koken-parika-peper-11-17.jpg

tips Was je iets te kwistig met het zoutvat bij de bereiding van je soep of saus en kun je ze niet meer verdunnen om de overdaad te compenseren? Dan voeg je gewoon een (of twee) in stukken gesneden aardappel(en) toe die je een tiental minuten laat meekoken. De aardappel zal een deel van het zout opnemen.

Is je gerecht te hot hot hot, dan kan je het leed wat verzachten met een flinke dot yoghurt.
Stukjes fruit toevoegen (bijvoorbeeld in een wokgerecht) is ook een optie.

bron: Hilde Deweer, lifestylejournaliste
verschenen op : 02/12/2017 , bijgewerkt op 30/11/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub