Een handig wistjedatje voor in de keuken: zeste

Laatst bijgewerkt: November 2017
123-zeste-citroen-11-171.jpg

tips In een recept lees je soms dat je zeste van een citrusvrucht moet toevoegen, meestal in superdunne sliertjes gesneden of geraspt.

De zeste is het ultradunne buitenste laagje van de schil dat heel veel essentiële oliën en smaakstoffen bevat. Je kunt de citrusvrucht met een zesteur bewerken om de zeste eraf te halen, maar met een gewoon officemesje (schilmesje) of een dunschiller gaat dat ook. Voor geraspte zeste, gebruik je een kaasraspje.
Let er alleen op dat je enkel de zeste, namelijk de bovenkant van de schil, wegsnijdt want het donzige wit dat daaronder zit, geeft een bittere smaak.
Gebruik ook altijd biologisch geteelde vruchten met onbehandelde schil en spoel ze nog eens goed af.

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 25/11/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub