Veggie de max-lasagne

Laatst bijgewerkt: January 2018
ellen-veggie-max.jpg

recepten

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
 
Lasagne
6 tot 8 glutenvrije of spelt-lasagnevellen een kop bieslook, fijngesneden

Groentesaus
1 grote rode ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, geperst enkele eetlepels olijfolie
1 grote zoete aardappel, in stukjes
½ kleine pompoen, geschild en in stukjes
2 pastinaken, in stukjes
2 stengels selderij, in stukjes
een handvol boschampignons, in stukjes
1 kleine aubergine, in stukjes
1 courgette, in stukjes
1 blik tomaten (400 g) (ongezoet)
2 tot 3 eetlepels tomatenpuree
1 pot (200 g) gekruide tomatencoulis
(optioneel)
1 blik (400 g) zwarte bonen
(of linzen, of kikkererwten)
peper en zout
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel currypoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
¼ theelepel kaneel
kruidenzout (bijv. Herbamare) (naar smaak)

Witte saus
1 kop olijfolie
½ kop kikkererwtenbloem (of een andere bloem)
2 eetlepels maismeel (optioneel)
1 à 2 koppen rijstmelk peper en zout
1 theelepel versgeraspte nootmuskaat kruidenzout (bijv. Herbamare)
1 theelepel kurkuma

Bereiding

1. Fruit de ui en de kno?ook in een beetje olijfolie in een grote pan.

2. Voeg na enkele minuten de andere groenten, peper en zout en de kruiden toe.
3. Roerbak enkele minuten en voeg dan een tot twee koppen water toe. Laat de groenten garen met het deksel op de pan.
4. Voeg er, als de groenten bijna gaar zijn, het blik tomaten en de to- matenpuree aan toe en eventueel de tomatencoulis.
5. Doe er ook de zwarte bonen bij. Proef en kruid bij indien nodig.

6. Laat de rode saus een twintigtal minuten verder pruttelen op een laag vuur terwijl je de witte saus maakt.
7. Verwarm de olie in een sauspan. Voeg de bloem toe en roer goed. Giet er beetje bij beetje de melk bij en blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Gebruik meer melk indien de saus te dik wordt. Voeg de kruiden toe en zet de saus opzij.
8. Maak nu de lasagne in een ovenvaste schaal: leg eerst een laagje rode saus, dan de lasagnevellen, enkele eetlepels witte saus en nogmaals rode saus, vellen… en eindig met een goede laag witte saus.
9. Zet de lasagne een dertigtal minuten in een voorverwarmde oven op
150 °C.

10. Serveer met verse bieslook.

E X T R A
Niet-vegans kunnen er wat kaas op strooien. Vervang gerust wat groenten door andere groenten. Met dank aan mijn mama.

cover-boek-ellenmarie-150.jpg


Zin in meer recepten van Ellen Charlotte Marie ?

www.lannoo.be/nl/one-healthy-kitchen





verschenen op : 20/11/2017 , bijgewerkt op 11/01/2018

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub